סנגל, פנינה מערב אפריקאית, היא מדינה שופעת תרבות תוססת, היסטוריה עשירה ונופים מדהימים. לעיתים קרובות סנגל נמצאת בצל שכנותיה, אבל האוצר החבוי הזה, שמוכנה "השער למערב אפריקה", מציע חוויה ייחודית למטיילים המחפשים אותנטיות והרפתקאות.

עם עיר הבירה השוקקת שלה דקר (Dakar), סנגל מציעה שילוב ייחודי של חוויות מסורתיות ומודרניות. מהחופים הבתוליים של סאלי (Saly) והשווקים האנרגטיים של סן לואי (Saint-Louis) ועד לנופים המדהימים של שמורת הציפורים הלאומית ג'וג' (Djoudj) וההיסטוריה המרתקת של האי גורה (Gorée). הזוגות של המירוץ למיליון הגיעו לנקודה החמישית שלהם, והגיע הזמן שנדבר על סנגל.

מקור שמה של סנגל

סנגל אי  (צילום: Samba Ndaw, shutterstock)
השם נוצר בשל שיבוש ותרגום לא נכון | צילום: Samba Ndaw, shutterstock

שמה של סנגל עבר כמה וכמה גלגולים, עם מספר תיאוריות לגבי מקור השם. חלק מאמינים כי שמה של המדינה נוצר במאה ה-16, כאשר הפורטוגלים ביקרו בחופי המדינה והדייגים המקומיים אמרו להם "סונו גאל", שמתורגם ל"אלה הסירות שלנו". הפורטוגלים, שלא הבינו את השפה, החליטו לקרוא למקום לפי מה שהם שמעו - "סנגל".

עבדים, שנהב וזהב

סנגל פסל עבדים (צילום: Salvador Aznar, shutterstock)
סחר בעבדים היה חלק אפל מההיסטוריה של סנגל | צילום: Salvador Aznar, shutterstock

סנגל הייתה מדינת סחר בין-לאומית הרבה לפני שהפכה למושבה צרפתית. החוף שלה היה נקודת ייצוא מרכזית לסחורות שהגיעו ממערב אפריקה: זהב, שנהב וגם עבדים שהיו היקרים ביותר מבין ה"סחורות" הללו. סוג המסחר הזה משך לסנגל לא רק סוחרים אלא גם פיראטים רבים בעלי מוניטין.

סנגל לא חוותה הפיכה צבאית

דקר בירת סנגל (צילום: Pierre Laborde, shutterstock)
סנגל מעולם לא חוותה הפיכה צבאית | צילום: Pierre Laborde, shutterstock

מערב אפריקה ידועה לשמצה במספר הרב של ההפיכות צבאיות במדינות סביב. עם זאת, סנגל נותרה המדינה היחידה ששמרה על יציבות שלטונית כשהיא עברה באופן חלק משלטון דיקטטורי לשלטון דמוקרטי. על הבמה העולמית, סנגל נשארת ניטרלית בכל הנוגע ל"בחירת צד" ומעולם לא השתתפה במלחמות כלשהן עם מדינות שכנות.

למוניות יש זנב

 

מונית סנגל אי  (צילום: Curioso.Photography, shutterstock)
נהגי המונית מחברים זנב למזל טוב | צילום: Curioso.Photography, shutterstock

כן, למוניות בסנגל יש זנב מלאכותי שעשוי משיער עיזים או כבשים והוא כביכול מביא מזל טוב. נהגי מוניות סנגלים מאמינים כי הזנבות יעזרו למשוך אליהם הצלחה ועסקים, במיוחד כשעונת התיירות נמוכה, כשיותר נהגים פונים שמים זנב על החלק האחורי של מכוניותיהם כסימן לרצון להתערבות שמימית.

היפופוטמים מסוכנים

היפופוטם סנגל (צילום: David Havel, shutterstock)
היפופוטמים הם בעלי החיים היבשתיים המסוכנים בסנגל | צילום: David Havel, shutterstock

בסנגל יש שני בעלי חיים מאוד שונים אבל גם מאוד קטלניים: יתושים והיפופוטמים. היתושים שמעבירים מיני מחלות ובהן מלריה, הם בין עשרת הסיבות המובילות למוות בסנגל. היפופוטמים הם חיית היבשה הקטלנית ביותר באפריקה, ובסנגל הם הורגים יותר אנשים מאשר אריות או תנינים. על פי החוק הסנגלי, הרג של היפופוטם אינו חוקי אלא מתוך הגנה עצמית.

בסנגל נמצא אגם ורוד

אגם רוז ורוד סנגל (צילום: Vera Larina, shutterstock)
אגם שכולו ורוד. אגם רוז | צילום: Vera Larina, shutterstock

לא, אין פה שפיכת כימיקלים. אגם רוז (Lac Rose), הממוקם במרחק של כשעה נסיעה מעיר הבירה דקר, מפורסם בצבע הוורוד העז שלו. האגם מכיל גם תכולת מלח גבוהה במיוחד, פי עשרה מהאוקיינוס ​​הממוצע וניתן להשוות אותו רק לים המלח. תכולת המלח הגבוהה של האגם מושכת את חיידקי ה-Dunaliella Salina, הגורמים לצבע הוורוד, אך הם אינם מזיקים ומייצרים פיגמנט אדמדם כדי לספוג את אור השמש, הנראה במיוחד במהלך העונה היבשה מנובמבר עד יוני.

הקשר הצפון קוריאני

פסל רנסנס אפריקאי סנגל (צילום: Pierre Laborde, shutterstock)
בסנגל יש את הפסל הגבוהה ביותר באפריקה | צילום: Pierre Laborde, shutterstock

אנדרטת ה"רנסנס האפריקאי" מתנשאת לגובה 49 מטר ומתנשאת מעל שמי בירת סנגל. זה את האנדרטה הזו לפסל הגבוה ביותר באפריקה כולה, כשאדריכל סנגלי הוא זה שתיכנן את הפסל, וחברת בנייה צפון קוריאנית בנתה אותו בסכום מוערך של 98 מיליון שקלים. האנדרטה היא סמל לאחדות ותקווה לעתיד מזהיר יותר עבור יבשת אפריקה, ונבנתה גם כדי להוות אתר תיירותי מוביל.

כ-20 קבוצות אתניות

סנגל שבט (צילום: Anton_Ivanov, shutterstock)
כעשרים קבוצות אתניות ברחבי סנגל | צילום: Anton_Ivanov, shutterstock

המגוון האתני מודגש בסנגל. למרות שהיא מדינה אחת, ישנן קהילות ייחודיות שפיתחו תרבויות ושפות משלהן. אנשים בסנגל בדרך כלל מדברים יותר משפה אחת וממשיכים לנהוג במנהגים מסורתיים גם לאחר שעזבו את מקום הולדתם. למרות הגיוון התרבותי, 98 אחוזים מתושבי סנגל מזדהים כמוסלמים.

הקדושים נקברים בתוך עצים

עץ באובב סנגל (צילום: arcangela, shutterstock)
הקדושים נקברים בתוך עצי הבואבב | צילום: arcangela, shutterstock

גריוטים (Griot) הם חכמי סנגל, והם הפילוסופים, מאגר הידע והמצפן המוסרי של האומה הסנגלית. הם נחשבים לקדושים ופועלים כיועצים למלכים ומכוונים את החברה. הגריוטים כל כך קדושים שכאשר הם מתים הם לא נקברים מתחת לאדמה, אלא בעצי הבאובב הענקיי שנחשבים למגינים קדושים וסימן לשפע החיים.