במשך תקופה ארוכה ראינו כאן עוד ועוד מזללות המבורגרים שאתגרו את בלוטות הטעם ואת גמישות הלסתות שלנו עם מנות מושחתות ומופרזות שהתפרקו לנו בידיים. ההמבורגרים עצמם התחילו להגיע עם שמות פומפוזיים יותר ויותר ועם הרים בלתי נתפסים של תוספות (מק אנד צ'יז, טבעות בצל, רוטבי גבינה, בשר מעושן מפורק, רוסטביף וקורנביף והרשימה עוד ארוכה). עוד לפני שזה עורר את התהייה מה כל התוספות האלה מנסות להסתיר, זה חירב את ההנאה הפשוטה והיפה מקציצת בקר בלחמנייה.

דנוור כפר סבא - עיצוב (צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור)
דנוור כפר סבא. קירות זכוכית | צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור

לאחרונה אנחנו עדים לתחילתה המבורכת של מגמה הפוכה: ההמבורגרים הופכים קטנים וצנועים יותר, וגם התוספות התאפסו על עצמן ולא מנסות לגנוב את ההצגה. המבורגרים כאלה אפשר למצוא, בין השאר, בג'אגר ובמי מה מו שנפתחו בקריית אונו. בחלק מהמקרים אפילו הירקות יוצאים החוצה, כדי להשאיר את הבמה לטעמים של הבשר. את זה כבר יצא לנו לראות בקאלט האשדודית.

עכשיו תורה של כפר סבא ליהנות מהחזרה לנורמליות, והנציגה שלה לז'אנר היא המבורגריית דנוור החדשה. את הקונספט בנה אלעד ויזנפלד, ואליו הצטרף אלון אלטשטוק, שמכהן כשף התפעולי של המקום. השירות הוא עצמי - מזמינים בקופה, וההזמנה יוצאת מחלון המיועד לכך על גבי מגש נירוסטה. את ההשראה הם קיבלו מפאט קאו התל אביבית, והיישום מתרחש בבוטקה לשימור עם חלונות בלגיים ופרזול שחור. מסביב לבוטקה יש מקומות ישיבה תחת כיפת השמים, המוזיקה מקפיצה והכל תחום בצמחייה שמייצרת חוצץ בין המקום ולקוחותיו לבין הרחוב הסואן. הקירות של הבוטקה עשויים כולם זכוכית.

ההמבורגר המינימליסטי של דנוור (צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור)
יש גם כפול | צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור

את ההמבורגרים של דנוור מכינים מבשר של מרינדו שמיושן 25 יום. בכל קציצה יש בשר ממכסה אנטרקוט, אונטריב, דנוור קאט ואסאדו. ההמבורגרים עצמם מינימליסטיים ויוצאים במשקל 200 גרם לאחד, אבל אם רוצים אפשר להוסיף קציצה נוספת. הלחמנייה הוא בדיוק בקוטר של הקציצה, מה שמבטיח אכילה נוחה, בלי נזילות והתפרקויות. מכיוון שכמעט כל ההמבורגרים מגיעים ללא ירקות, אפשר להרגיש את פיצוץ טעמי הבשר בכל ביס. מידת ההכנה היא מדיום, כך שגם העסיסיות מצוינת.

דנוור כפר סבא - הכול שקוף (צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור)
שיק תל אביבי בכפר סבא. המבורגריית דנוור | צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור

התפריט של דנוור לא גדול ויש בו ארבע מנות המבורגר: דנוור - עם איולי שום קונפי וצ'יפוטלה (56 שקלים או 75 בארוחה עם שתייה ותוספת); דנוור צ'יז - עם צ'יפוטלה ותערובת גאודה וצ'דר (61 שקלים או 81 בארוחה); דנוור כמהין - עם איולי כמהין ותערובת גאודה וצ'דר (64 שקלים או 83 בארוחה); דנוור ברי - עם ברי ובצל מקורמל (64 שקלים או 83 בארוחה); והמבורגר קלאסי עם קטשופ, מיונז, עגבנייה, חסה ומלפפון חמוץ (58 שקלים או 77 בארוחה). המינון של התוספות מתון והן לא מתפרצות או משתלטות. להפך, הן שם כדי לשרת את הבשר.

_OBJ

מבחר התוספות כולל סלט קיסר, שהוא למעשה חסות עטופות ברוטב טעים עם מלא פרמזן מגוררת וכמה קרוטונים, צ'יפס דק מהסוג הסטנדרטי והום פרייז בחמאת צ'ילי. עם הכל מגיע איולי שבוחרים מתוך חמישה סוגים: איולי נענע, איולי שום קונפי, איולי צ'יפוטלה, איולי כמהין או איולי דבש חרדל. יש גם שתי מנות ראשונות של נאגטס עוף בציפוי קורנפלקס וכנפיים בחמאת צ'ילי, שהיו פחות מוצלחות מההמבורגר ולדעתי אפשר לוותר עליהן. לדנוור באים בשביל ההמבורגר, בשביל השפיות וכן, גם בשביל הווייב.

דנוור. טשרניחובסקי 14, כפר סבא. עד סיום תקופת ההרצה (סוף שבוע הבא) המקום יפעל מדי יום החל מ-18:00 ולאחר מכן בראשון-שבת בין 12:00-23:00. לא כשר