הפרק השני בפרויקט המיוחד שלנו "פג תוקף" חושף את כמויות המזון האדירות שנזרקות לפח מדי יום בגלל שתוקפן פג. זה מה שקורה בחצר האחורית של רשתות המזון, בשטח שמוגדר אסור למאכל אדם ואליו רק העובדים יכולים להיכנס. ירקות, פירות, מוצרי חלב ועוד - נזרקים לפח, אף על פי שחלקם עדיין טובים למאכל.
העובדים ששוחחו איתנו סיפרו שאסור גם להם לקחת את השאריות לפני שהן נזרקות או לאפשר למישהו אחר לעשות זאת. "על דבר כזה אני מקבל מכתב פיטורים מחר בבוקר", מספר אחד העובדים.
מלבד הבזבוז, לזריקת המזון יש גם מחיר כלכלי שמשפיע על הכיס של כולנו. על פי נתונים של "לקט ישראל", שליש מהמזון בישראל הוא מזון מבוזבז - שנזרק או אבד בדרך אלינו. כלומר, שניים וחצי טונות של מזון, בעלות כוללת של 20.3 מיליארד שקלים.
בפרק הראשון של פרויקט "פג תוקף" בדקנו אם צריך להשליך מיד לפח מוצרי מזון שהתאריך המוטבע עליהם חלף. בבדיקת המעבדה שערכנו במסגרת הפרויקט, גילינו שאין עלייה כלל מבחינת כמות החיידקים - וגם הריח לא השתנה באופן משמעותי בין תאריך פג התוקף לכמה ימים לאחר מכן. ב-TIP12 תוכלו למצוא עוד דברים שאפשר לעשות עם האוכל, רגע לפני שזורקים אותו לפח.