בעוד שיוון מתגאה בכמה מיעדי החופשה הפופולריים ביותר, ישנו אחד שלא פעם זוכה להתעלמות – אמורגוס (Amorgos). זהו האי המזרחי ביותר מבין האיים הקיקלאדים, ואולי ידוע בעיקר בשל היותו המקום בו צולם הסרט הצרפתי Le Grand Bleu בשנת 1988.
אמורגוס, המתואר כ"תכשיט הסודי של הקיקלאדים", מרוחק ודרמטי, מציע לתיירים חוויה יוונית אותנטית, והוא פחות צפוף מרבים מהאיים האחרים. מספורט מים וטיולים, לארכיטקטורה ומעדנים מקומיים טעימים, הפנינה הנסתרת הזו יכולה להיות מושלמת לחופשת הקיץ הבאה לפני שהיא תהפוך ליעד מיינסטרים עמוס בתיירים.
מה עושים באמורגוס?
כמו ברבים מהאיים היווניים, גם באמורגוס יש שפע של חופים ומפרצים להירגע ולרבוץ בהם. מפרץ מורוס (Mourous) הוא אחד הפופולריים ביותר באמורגוס, הידוע במי הטורקיז שלו ובתצורות הסלע המיוחדות שלו. אם מתחשק לכם לשנרקל, יש כמה מערות קטנות ומרהיבות שתוכלו לשחות אליהן. עם זאת מדובר במקטע חול קטן, ולמרות שמדובר באמורגוס ואין כמעט תיירים, עדיין המקום יכול להיות מעט צפוף.
כאחת מהנקודות שבהן צולם הסרט Le Grand Bleu, חוף איה אנה הוא עוד חוף פופולרי. הוא גם קטן למדי, אבל ידוע במים השקטים שלו עם תיירים שנהנים לקפוץ מהסלעים לים שמתחת. יש כאן גם קפלה קטנה לבקר בה אם תרצו הפסקה קצרה מהשמש. קרוב לחוף קלוקריטיסה (Kalotaritissa) נמצאת ה-Olympia Ship, ספינה שטבעה בשנת 1980 כאשר הקפטן ניסה למצוא מחסה מפני סערה. זוהי נקודת צלילה פופולרית נוספת באי, ורוב ההפלגות בסירות עוצרות כאן.
הרחק מהחופים נמצא מנזר הוזוביוטיסה (Hozoviotissa), מבנה לבן ומסנוור באור השמש מהמאה ה-11, שנדחס לתוך צוק בגובה 300 מטרים מעל הים. כדי להגיע אליו יש לטפס, אבל לעתים קרובות יש שומר באתר שמציע כוס מרעננת של פסימי ראקי (ליקר מקומי) וכמה מטעמים. עם זאת, כדאי לזכור שזהו מקום פולחן וקוד הלבוש די קפדני – אז ארזו בגדים צנועים נוספים, אם אתם מגיעים ישירות מחוף הים.
אם אתם רוצים לשוטט ברחובות יווניים ציוריים, לכו לבקר בקורה (Chora), הבירה היפה של האי. כאן תמצאו טירה ונציאנית מהמאה ה-13, טחנות רוח מפורסמות ורחובות מפותלים מרוצפי אבן. כיכר העיר המרכזית היא מקום נהדר לשתות בו קפה קר בחום היווני.
ואם אתה מחפשים חיי לילה, גם את זה יש לאמורגוס להציע. בכפר אגיאלי (Aegiali) ברחוב המכונה "שדרות שקיעה", ישנה שורה של מסעדות וברים, שלכל אחד מהם יש נופים מדהימים של השקיעה. בר-קפה Embassa ו-Mestro הם המקומות הפופולריים ביותר, מושלמים אם אתם רוצים לרקוד כל הלילה.
ארמוגוס הוא גם אי מקסים לטיולים, עם מסלולים שנעים בין שעה לארבע שעות. ההליכה בשבילים העתיקים בעיר קורה חולפת על פני מנזר הוזוביוטיסה והלאה לכפר הלבן לנגדה (Langada), במסלול שאורכו בערך ארבע עד חמש שעות הליכה. אם אתם מחפשים שביל קצת פחות מפרך, שביל פוטודיס (Fotodotis) מתחיל גם הוא בקורה ומסתיים בכפר קטפולה (katapola), עם הליכה של שעה.
כמה יקר באמורגוס?
ההוצאות הגבוהות ביותר יהיו ככל הנראה קשורות להגעה לאמורגוס. יחד עם זאת, בכל הנוגע לאטרקציות באי, היקרה שבהן היא שנורקלינג, עם סיורים טיולים של מרכז הצלילה באי שמתחילים ב-35 אירו (כ-140 שקלים). הכניסה לאטרקציות תיירותיות פופולריות כמו מנזר הוזוביוטיסה והגנים הבוטניים היא ללא תשלום.
כשזה מגיע לאוכל ושתייה, ארוחת הערב ב-Loukaki Ksana – המסעדה המדורגת ביותר באי – היא זולה למדי. לפי ביקורות מהמקום מדובר על הוצאה בין 25 שקלים ל-52 שקלים למנה כאן. זה גם מועדף בקרב המקומיים, כמו גם תיירים.
גם בגזרת בתי המלון המחירים באמורגוס נוחים, עם חדרים שמתחילים ב-330 שקלים ועד 455 שקלים. כמובן שזה תלוי בסוג החדר ובסוג המלון, אבל גם בתי המלון המפנקים ביותר באי המחירים נמוכים יותר מאשר באיים אחרים ודומים.
איך מגיעים לאמורגוס?
אומנם אין טיסה ישירה לאמורגוס, אבל יש הרבה אפשרויות להגיע לשם. הדרכים הפופולריות ביותר הן דרך אתונה או סנטוריני, ולאחר מכן תוכלו לשוט במעבורת לאי. כרטיס מעבורת בודד, גם ביוני, עולה בסביבות 350 שקלים עם כשש שעות שיט. לחלופין, ניתן לטוס לסנטוריני ומשם השיט במעבורת קצר בהרבה, כשעה ו-15 דקות בלבד, ועולה כ-300 שקלים.