החורף עוד לא כאן ואני מודאג לשם שינוי לא ממצב המים - אלא מה יהיה על הקרמבו? תשארו איתי!
במינימרקט מור בקריית שמונה, לדוגמא, ישנה בעיה חמורה. "יש בעיה עם הקרמבו חם מאוד אי אפשר להוציא את הקרמבו החוצה", מסביר מוטי אברהם. "בימים שכבר קר אני רוצה להביא קרמבו, פתאום אנשים נדלקים וכולם מזמינים אבל אין קרמבו לספק".
בישראל נמכרים בסך הכול כ-70 מיליון קרמבואים בשנה. יריב בן ארוש, סמנכ"ל תפעול, גלידות שטראוס מסביר כי "אנחנו קצת העלנו את הקצב בעקבות הביקושים. הרחבנו את הקו אבל הרעיון הוא אותו רעיון - מכניסים ביסקוויטים, מזריקים את הקצף על המסוע ומכסים אותו". בן ארוש הוסיף, "אנחנו שברנו השנה את השיא שלנו והצלחנו לייצר 550 אלף קרמבואים ביום אחד".
במפעל עוטפים את הקרמבו ידנית. "הקרמבו מאוד עדין וזקוק למגע אישי ועדין בשביל לעטוף אותו", מסביר סמנכ"ל התפעול.
ויש גם סוגים אחרים של קרמבו - כמו קרמבו בוטיק. רני בן רני בן אברהם, מ"זיסאלע' בית מלאכה לגלידה" בתל אביב סיפר לנו כי "מה שאנחנו עושים פה זה קרמבו בוטיק ביתי כמיטב המסורת הסקנדינבית. הקרמבו בנוי על אותו עיקרון של ביסקוויט ועליו קציפה וציפוי. כאן בעצם נמצא ביסקוויט שוקולד עשיר עם קינמון עליו קציפה הרבה יותר עדינה מהתעשייתית".
אז כמה קלוריות יש בקרמבו? ביחידה אחת של קרמבו משטראוס ישנן 115 קלוריות.
חברים יקרים, זה בכלל לא משנה אם החורף כבר כאן או לא - אנחנו מכורים לקרמבו. 70 מיליון בחמישה חודשים זה מטורף, תאמינו לי.