אוכל רחוב

שווארמה מומי

מומי והפיתה הקריספית שלו שברו לפני שנה את הרשתות החברתיות ונכנסו גם אצלנו לפרויקט אוכל הרחוב הכי טוב בארץ. מדובר, למי שבכל זאת פספס, בפיתה עם מעטה קריספי, מלאה בהר של שווארמה עגל, ואפשר לשדרג עם שומן כבש מעל. התוצאה היא מה שמכנים פיתה הצגה. חוץ משווארמה עגל או פרגית יש בתפריט גם שניצל, פלאפל ומנת ילדים אבל כל זה כמובן לא משתווה לפיתה (בתוספת סלפי עם מומי, בכל זאת כוכב).

שדרות ששת הימים 118, אילת

שווארמה מומי (צילום: רוני בלחסן, יחסי ציבור)
שווארמה מומי | צילום: רוני בלחסן, יחסי ציבור

פיטל'ה

פיתה נוספת שווה במיוחד באילת אפשר למצוא בפיטל'ה. המקום מציע שלל פיתות עסיסיות עם שמות מגניבים, אבל אל תפספסו את המיקס-יחלאולאו: שקדי עגל ולבבות אווז בתוך פיתה ענן עם טחינה, סלט עגבניות צלויות, מלפפונים, חמוצים מטוגנים בטמפורה(!), זילוף של עמבה וקצת כבדי עגל לפינוק.

שדרות התמרים 37, אילת

פיטל'ה (צילום: יחסי ציבור)
פיטל'ה | צילום: יחסי ציבור

עומר'ס

באזור הפחות תיירותי של אילת, פועל כבר לא מעט שנים מוסד אוכל רחוב של ממש עם קהל של עולים לרגל. יש פה כריכים שווים הנארזים לתוך פרנות מרוקאיות או לתוך לחמניות חלה ויש פה גם מנת סביח מעולה, אבל מנות הדגל הן ללא ספק הסטייק אנד אגס, כריך וינאי וכריך עוף מפורק. בשבילם שווה לקחת מונית ולעשות סיבוב בצד הפחות מוכר של העיר.

שדרות התמרים 26, אילת 

עומר'ס אילת עוף מפורק (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
עומר'ס אילת עוף מפורק | צילום: איילה כהן, mako אוכל

פינצ'יטו

באזור התעשייה של אילת מסתתרת מזללת בשרים מעולה, בה לא משנה מה עולה על הפלנצ'ה – הרווחתם. יש פה בגט-חלה חרוך על הפלנצ'ה עם מעורב מושלם של לבבות, טחול, פרגיות ושווארמה; עראייס שמנמן בפיתות צרובות ספוגות בטעמי בשר; אנטרקוט בחלה; אסאדו בפיתה; או כריך יום שישי נהדר של שניצל או קציצות בחלה.

הסתת 7, אילת

פינצ'טו (צילום: שחר אבן)
פינצ'טו | צילום: שחר אבן

הלב הרחב

יש באילת שני מקומות בשם הזה באילת, אנחנו מדברים פה על הלב הרחב הראשון, שפועל מאז 1978 בשדרת העסקים ובו תמצאו דלפק עם אינסוף תוספות ושיפוד שווארמה אחד, ששמו יצא למרחוק. היום מפעילים את המקום הילדים של מומי ובת שבע בנדאו, מייסדי המקום, ויש פה צוות עובדים זריזים ומקצועיים שמפנקים כל לקוח שממתין בכדורי פלאפל לוהטים. השווארמה כאן מעולה, היא עשויה מבשר הודו והיא עסיסית במיוחד בזכות שילוב של שומן כבש.

שדרות התמרים 41, אילת

פיתה שווארמה הלב הרחב (צילום: לין לוי, mako אוכל)
פיתה שווארמה הלב הרחב | צילום: לין לוי, mako אוכל

הבוטיק הכחול

צעדים ספורים מהלב הרחב הוותיקה נמצא בוטקה כחול יפה שבו מכינים את הפלאפל המיתולוגי של אילת עוד מ-1970. האילתים מכנים את המקום הבוטקה הכחול ואין אחד שלא גדל על הפלאפל שמטגנים כאן. איציק ביטון ממשיך פה את הוריו ואת סוד המנה האהובה (שהוא למד כשהיה בן 13). הפלאפל נטול עשבי תיבול ויש בו טעם מודגש של חומוס, ואת הפיתה מסדרים בצורה מיוחדת, במיומנות רבה, שכבה על גבי שכבה, כך שכל ביס - חגיגה.

שדרות התמרים 107, אילת

בוטיק הפלאפל אילת (צילום: לין לוי, mako אוכל)
בוטיק הפלאפל אילת | צילום: לין לוי, mako אוכל

אבשי

אבשי היא שווארמייה בהגדרה, אבל אנחנו כאן כדי לספר דווקא על מנת הפלאפל המיוחדת, שמגישים בפיתות שנאפות במקום עם חציל מטוגן במקום הצ'יפס, והמגדילים לעשות מוסיפים גם ביצה. אבשלום בן סימון, שפתח את המקום, הגיע לאילת באוטובוס בעקבות אהבה שהסתיימה אחרי שבועיים, אבל הוא נשאר באילת כבר מעל 20 שנה.

נביעות 4, אילת

פלאפל אבשי אילת (צילום: לין לוי, mako אוכל)
פלאפל אבשי אילת | צילום: לין לוי, mako אוכל

המבורגר

המבורגר בלוויתן

ההמבורגר בלוויתן הוא כבר מזמן לא רק הגלגול החדש של מסעדת השף לוויתן של ליאור רפאל. הוא כבר מקום בפני עצמו, חי ובועט ומאכיל מאות לקוחות רעבים שבאים בשביל המבוגר "לה ביג מס" בלחמניית חלב מיוחדת, רוטב סודי, אסאדו מפורק ברוטב ברביקיו וגבינת צ'דר או בשביל השרימפבורגר המושלם שעשוי משרימפס טריים. ההזמנה היא במכונות שירות עצמי, אחרי זה תופסים שולחן בפנים או בחוץ עם נוף לים ומקבלים את ההזמנה על מגש נירוסטה. יש פה גם שרימפס מטוגנים, סלט חסה, וואפל צ'יפס עם תערובת תבלינים וגיוזה שרימפס. סטריט פוד ברמה של מסעדת שף.

דרך הים 6, אילת

המבורגר בלוויתן (צילום: לין לוי, mako אוכל)
המבורגר בלוויתן | צילום: לין לוי, mako אוכל

חומוס

חומוסוף

אם אתם באילת ובעניין של חומוס (אחרי הים או בלי קשר) חומוסוף הוא המקום שאתם מחפשים. החומוסייה הקטנה של דן אוחיון ממוקמת ליד מתחם ביג, ומכינים פה חומוס מושלם, חמים וקליל. כל מנה נטחנת מיד עם ההזמנה ומוגשת עם פיתות מעולות ועם כל הנלווים המתבקשים. החומוס פה באמת קליל במיוחד אבל אם מנה שלמה גדולה עליכם אז אפשר לקחת חצי. אוהבי החריף מוזמנים לנסות גם מנה בשם קורונה, שהיא למעשה רוטב עדשים וחומוס חריף המוגש מעל אורז או מעל חומוס.

המלאכה 5, אילת

חומוסוף אילת (צילום: לין לוי, mako אוכל)
חומוסוף אילת | צילום: לין לוי, mako אוכל

לובי שושנה

מקום נוסף (ומפתיע) שבו אפשר לנגב חומוס מצוין באילת הוא הלובי של מלון בוטיק שושנה. את החומוס מכינים כאן על פי המתכון של חומוס מרלן - חומוסייה מפורסמת שפעלה במרכז, והוא מוגש לצד סחוג ירוק וסחוג שיפקה טעים ביותר, וגם חמוצים, בצל, עגבנייה, זיתים ופיתה עבה ובשרנית. אפשר להוסיף  גרגרים, מסבחה, טחינה או חמשוקה. החומוס מושלם, קטיפתי וטעים בטירוף.

אלמוגים 16, אילת

לובי קפה. וואו איזה חומוס! (צילום: לין לוי, mako אוכל)
לובי קפה. וואו איזה חומוס! | צילום: לין לוי, mako אוכל

איטלקי

פאסינו

באילת יש מסעדות איטלקיות נהדרות ופאסינו היא אחת מהן. המסעדה הזו בכלל התחילה כמיזם ביתי, ובעקבות ההצלחה הפכה למסעדה של ממש שמגישה פיצות, פסטות, מנות ראשונות וקינוחים. הכל פה - רביולי, ניוקי, לזניה, קנלוני, פוקצ'ות, פולנטה, ארנצ'יני – עשוי בעבודת יד ומאוד מוצלח.

הצורף 1, אילת

פאסינו (צילום: אלכסנדרה גבשט, יחסי ציבור)
פאסינו | צילום: אלכסנדרה גבשט, יחסי ציבור

לה קוצ'ינה

אחת המסעדות הוותיקות והאהובות, שוכנת בטיילת רויאל ביץ', צמוד לפאב המנקיז. זו מסעדה איטלקית קלאסית עם מפות לבנות על השולחנות, מוזיקה איטלקית ברקע ואווירה רומנטית. התפריט מציע את כל הקלאסיקות של המטבח האיטלקי כולל פירות ים, קנלוני ברווז, ניוקי רומנה ופילה בקר עם רוטב גורגונזולה.

טיילת רויאל ביץ', אילת

ריגטוני פימונטזה, לה קוצ'ינה (צילום: גיל גוטקין,  יחסי ציבור )
ריגטוני פימונטזה, לה קוצ'ינה | צילום: גיל גוטקין, יחסי ציבור

פסטורי

פסטורי היא מוסד אילתי עם מטבח איטלקי-ישראלי, וכבר קרוב ל-30 שנה היא מלאה כל יום עד אפס מקום (ולא חסר מקום במסעדה היפה הזאת). יש פה אווירה ביתית חמה ותפריט שלוקח את המטבח האיטלקי הקלאסי לכיוונים יצירתיים יותר. מנת הדגל כאן היא רביולי נרו - רביולי פתוח במילוי שרימפס, סלרי, בצל סגול ומסקרפונה.

תרשיש 7, אילת

פסטורי אילת פיצה (צילום: מוטי חזן,  יחסי ציבור )
פסטורי אילת פיצה | צילום: מוטי חזן, יחסי ציבור

אסייתי

ניני קאי

אחת הפתיחות המפתיעות והמדוברות של השנה האחרונה באילת היא של מסעדת ניני קאי מבית ניני האצ'י התל אביבית. היא ממוקמת בתוך שדרת הקניות של ישרוטל, מצד אחד צופה לקניון ומהצד השני לבריכה של המלון. התפריט מציע מנות ראשונות; מרקים כמו ראמן אווז, טום קה גאי וקוטייאו; מבחר גדול של סושי; וגם שיפודים יפניים, פאד תאי, קארי קוקוס ודגים צרובים על הפלנצ'ה.

מלון רויאל גארדן, שדרת לה בולוורד, אילת

ניני קאי. ברור שסושי (צילום: לין לוי, mako אוכל)
ניני קאי. ברור שסושי | צילום: לין לוי, mako אוכל

תאיסטורי

תאיסטורי פועלת מזה שנה ממש מול פסטורי, ומציעה תפריט תאילנדי ותפריט ענק של סושי. בכניסה יש מרפסת מקורה מעוצבת יפה וריקשה שחונה במקום בשביל האווירה האותנטית, בפנים תמצאו בר ושני אזורי ישיבה. התפריט מציע את כל מה שאנחנו אוהבים במטבח התאילנדי, בטעמים נאמנים למקור (אבל את כל המנות אפשר לבחור בדרגת החריפות המתאימה לכם). המלצה שלנו - אל תוותרו כאן על המורנינג גלורי - עלי מורנינג גלורי מוקפצים ברוטב פטריות, סויה ושום; ועל הנאפ טוק המעולה - נתחי בקר צרובים ברוטב דגים עם אורז קלוי וכפיר ליים.

תרשיש 9, אילת

תאי סטורי אילת (צילום: לין לוי, mako אוכל)
תאי סטורי אילת | צילום: לין לוי, mako אוכל

סולו

בסושי סולו שממוקמת בתוך מלון PLAY יש אווירה של בר ועיצוב מדליק והתפריט מתרכז בעיקר: סושי על כל גווניו, כולל מבחר יפה של מנות טמפורה לחובבי הז'אנר. מלבד הסושי יש גם מנות ראשונות כמו שיפוד לברק, סלט סובה ופולנטה עם טורו סלמון.

תרשיש 2, אילת

סושי סולו אילת  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
סושי סולו אילת | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

ג'ינג'ר

מסעדה אסייתית ותיקה ואהובה באילת שממוקמת במתחם תיירות, בדרך לאילת שלמעלה. היא פועלת מאז שנות ה-80 ויש בה תפריט אסייתי ענק וסושי טעים. אהבנו מאוד את הדאמפלינגס ובמיוחד את פלטת הסשימי המעולה. למי שלא אוהב סושי מציעים כאן גם יקיטורי, ראמן ואפילו סטייק יפני מסינטה.

דרך יותם 3, אילת

ג'ינג'ר אילת (צילום: לין לוי, mako אוכל)
ג'ינג'ר אילת | צילום: לין לוי, mako אוכל

טיקה מסלה

הרחק הרחק מהמולת העיר פועלת מסעדה הודית אותנטית שבה ראג', יליד פנג'אב, ואשתו, ילידת אילת, מגישים את האוכל ההודי הכי טעים בדרום. זו ממש דאבה פשוטה שבה אפשר לאכול לחמים הודיים שנאפים בתנור טנדורי ומנות מדרום ומצפון תת היבשת ההודית, כולל מומו, סמוסה ושלל תבשילים מעולים מכל הצבעים והמינים.

האורגים 1, אילת

טיקה מסאלה אילת (צילום: לין לוי, mako אוכל)
טיקה מסאלה אילת | צילום: לין לוי, mako אוכל

מאפיות/קונדיטוריות

BLANCO

הקונדיטוריה של אורטל בן סימון פועלת באזור התעשייה באילת, כמו נווה מדבר בין מוסכים. המקום מעוצב כמו הבייקריות הכי שוות בתל אביב ויש בו ויטרינה מרהיבה עם קינוחים. בתחילת הדרך אורטל ייצרה ומכרה מהבית, ולאור הביקוש וההצלחה, העסק הביתי הפך לקונדיטוריה אמיתית. רק מזהירים, הבחירה מהוויטרינה קשה כי יש בה יצירות מופת של ממש כמו עוגת פונדנט שוקולד, קינוח כוסות יפה של וניל קרמל, פבלובה פירות יער אישית, סברינות מדהימות וטארטים אישיים.

הבנאי 1, אילת

אורטל בן סימון קונדיטוריה אילת קינוחים  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
אורטל בן סימון קונדיטוריה אילת קינוחים | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

 

ברויטמן

המאפיה הקטנה של יובל זיו הביאה לאילת את בשורת לחמי המחמצת מקמחים מיוחדים ואפשר למצוא בה דברי מאפה נהדרים וגם כריכים מעולים. לא משתמשים כאן במשפרי טעם או בסוכר והכול נעשה ידנית ועם אג'נדה בריאה. כיף לבוא לשתות כאן קפה לצד כריך, פרעצל או קרקר ענק מדהים שלא טעמנו כמותו בשום מאפייה אחרת בארץ. בימי שישי אפשר לקנות כאן חלות מחמצת.

אלמוגים 17, אילת

ברויטמן אילת (צילום: לין לוי, mako אוכל)
ברויטמן אילת | צילום: לין לוי, mako אוכל

טאטי פיצה בייקרי

יש שני סניפי טאטי באילת: האחד הוא בייקרי קלאסי הממוקם בקניון עם מנות מבוססות דברי מאפה, השני הוא הפיצה בייקרי שנפתח לא מזמן בלוקיישן עם נוף לים, ומציע מלבד דברי המאפה גם מנות כמו פרנצ' טוסט עם קרם פרש והמון פירות רעננים; פסטות שף; פיצה זוגית; סביח מפורק; מנות מושחתות בתוך קרואסון פתוח; קובנה זוגית; סלט קפרזה ופיצה שוקולד עם מרשמלו ומקופלת.

הפלמ"ח 1, אילת

מסעדת טאטי, אילת (צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור)
מסעדת טאטי, אילת | צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור

דגים

ורקאדה

כמו הסולו סושי, גם ורקאדה הכשרה ממוקמת בתוך מלון PLAY. האווירה משדרת נופש אקזוטי, והתפריט מבוסס על דגים אבל קורץ גם למטבח האיטלקי עם פיצות ופסטות. עוד בתפריט - מנות אהובות עלינו כמו עראייס דגים ושווארמה בורי, סלט קיסר ופיש אנד צ'יפס.

תרשיש 2, אילת

שוק דגים

שוק דגים היא מסעדת הדגים של האילתים, שמגדירים אותה כמפלט האחרון של המקומיים. יש פה גם פירות ים וגם דגים, והאווירה הכללית קורצת ליוון. הארוחה מתחילה מסלטים וממשיכה כמו במסעדות הדגים של פעם עם איקרה, טבעות קלמרי קריספיות וסלט יווני. מבחר העיקריות כולל תוצרת ימית בשלל וריאציות ובמחירים שווים.

חוף אלמוג, אילת

המפלט האחרון

המוסד האילתי של אהרון עדי פועל כבר מעל 40 שנה, שרד מגפות ומלחמות ובו יש אווירה ימאית אמיתית כולל אלמנטים מספינות ושולחנות ישיבה ממש על המזח של מרינה. התפריט מציע מנות מוקרמות המוגשות בתוך צלחת שהיא בעצם קונכייה (אל תוותרו על הסקאלופ) ומנות דגים ופירות ים בשלל וריאציות. מנת שרימפס וקלמרי על הגריל מומלצת מאוד וכך גם ביסק סרטנים, סביצ'ה סלמון והאיקרה הכי טעימה ברדיוס מאות קילומטרים.

חוף אלמוג, אילת

המפלט האחרון אילת (צילום: לין לוי, mako אוכל)
המפלט האחרון אילת | צילום: לין לוי, mako אוכל

מסעדות חלביות

MOOD

מסעדת שף חלבית כשרה שממוקמת במלון NOW ומציעה תפריט כשר עליו חתום השף קובי רווח (פדרו, לשעבר). רווח מתמחה בכל מה שקשור לדגים ומציע כאן סושי, מנות עיקריות של דגים ומנות ראשונות כמו סלט פפאיה, סלט קיסר יפני, דגים נאים, פיצות, פסטות, רביולי, קארי דגים וסיגר דגים. המסעדה ממוקמת לצד הבריכה של המלון ובערב יש פה אווירה כיפית עם קוקטיילים ומוזיקה. בבוקר יש גם תפריט בוקר מושקע עם אגז-רויאל, אומלטים ושקשוקות.

הים 5, אילת

לובי שושנה

חדי העין ודאי שמו לב לכפילות, כי המקום כבר הופיע כאן ברשימה בקטגוריית החומוס, אבל לא מדובר בטעות. היינו חייבים להתייחס למקום גם כספוט מושלם לארוחת בוקר, בעיקר למי שמחפש אלטרנטיבה לארוחת הבוקר של המלון (או סתם לא התעורר). הלובי קפה הוא, כאמור, לובי של מלון בוטיק קטן, וארוחת הבוקר פה סופר פופולארית ונחשבת לסוד של אילתים יודעי דבר: בייגל שומשום עם סלמון מעודן ובצל מוחמץ, פרנצ' טוסט מבריוש ועוד, הכול מוגש בכלים יפים וטעים מאוד. שווה ביקור, למרות שמצריך מונית מאזור המלונות.

אלמוגים 16, אילת

לובי קפה. ארוחת בוקר בקומות (צילום: לין לוי, mako אוכל)
לובי קפה. ארוחת בוקר בקומות | צילום: לין לוי, mako אוכל

מלודי

מלודי היא מסעדה חלבית כשרה שממוקמת במרכז העיר, הרחק מהמלונות. בבוקר מגישים פה ארוחות בוקר ובראנץ', ומ-18:00 המקום הופך למסעדה איטלקית ובר קוקטיילים. תפריט הערב מציע ניוקי כמהין, רביולי גבינות, דגים, מוצרלה סטיקס ופנצנלה מוצרלה. בבוקר מומלץ לנסות את החלמון שיגעון - לחם בריוש עם חמאת כמהין, ביצת עין נוזלית, גאודה עיזים, פרמזן וריבת בצל, ומעל כל זה עלים וצ'יפס דקיק.

שדרות התמרים 20, אילת

מלודי אילת (צילום: לין לוי, mako אוכל)
מלודי אילת | צילום: לין לוי, mako אוכל

עם נוף לים

גרקו ביץ'

לא רק טאטי פתחו סניף עם נוף לים, גם גרקו של המסעדן צביקי עשת התמקמה מול הנוף היפה, בחוף של מלון רויאל ביץ'. האווירה במקום היא של איי יוון עם ריהוט בלבן ותכלת ופינות ישיבה בסגנונות שונים, מבקתות עם ערסלים ומזרנים ועד מיטות שיזוף ושולחנות עם כיסאות על דק עץ. התפריט מציע את כל הקלאסיקות היווניות בדומה לתפריט בסניף התל אביבי, והמבחר כולל פאבות, מזטים, מאפה 12 האלים המפורסם, דגים ובשרים.

טיילת רויאל ביץ', אילת

גרקו ביץ' אילת (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
גרקו ביץ' אילת | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

החוף של מוש

החוף של מוש הוא כבר מוסד אילתי והוא לא בדיוק מסעדה אלא יותר מתחם wellness והופעות חיות שגם מגיש אוכל (אם יש לכם סבלנות לחכות לו כמו שמחכים לאוכל בסיני, הרבה מאוד זמן). המקום מאוד יפה ואווירת הצ'יל מורגשת בהחלט. התפריט צמחוני עם הברקות מהודו. לא תמיד פשוט למצוא מקום פנוי בזולות המוצלות על החוף, אז הגיעו עם הרבה סבלנות, בהתאם לאווירת השאנטי הכללית.  

צמוד לחוף דקל, אילת

החוף של מוש (צילום: ארנון שוורצמן)
החוף של מוש | צילום: ארנון שוורצמן

פיצה

פורטונה

פורטונה היא הפיצה הנפולטינית הראשונה של אילת, והיא ממוקמת מטרים ספורים ממאפיית ברויטמן. צעירי העיר מגיעים לכאן לא רק בשביל הפיצה אלא גם בשביל הקוקטיילים והאווירה המגניבה, ולפעמים יש פה גם הופעות חיות. הפיצות בסגנון נאו-נפוליטני (כלומר תפוחות בקצוות ודקות במרכז, אבל לא דקות ברמה של סכין ומזלג) ויש גם פסטות וסלטים.

אלמוגים 15, אילת

פורטונה אילת (צילום: לין לוי, mako אוכל)
פורטונה אילת | צילום: לין לוי, mako אוכל

חצי חצי

חצי חצי היא פיצרייה של מאפיית ברויטמן ובה מציעים מבחר פיצות אלטליו - פיצות שנאפות בתבניות מרובעות ונמכרות לפי משקל. הן מעולות לחימום חוזר ועשויות מבצק שחצי ממנו קמח מלא מחיטה נבוטה וחצי קמח לבן איטלקי, שילוב שמעניק לפיצה קראסט היסטרי. הטופינגס המושקעים כוללים קרם ארטישוק ושום קונפי, אנשובי, מיקס פטריות מוקפצות ביין, בצל מקורמל, תפוח אדמה וגבינה כחולה.

האלמוגים 17, אילת

פיצה חצי חצי אילת ברויטמן  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
פיצה חצי חצי אילת ברויטמן | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

מסעדות בשר

ראנץ' האוס

הסטייק האוס הוותיק ממוקם על טיילת רויאל ביץ' ומגיש נתחי בשר אימתניים וגם כריכי בשר שווים למי שמחפש ארוחה קצת יותר רגועה. המסעדה הזו פועלת מאז תחילת שנות ה-90 ושומרת על יציבות עם מנות כמו פריים ריב וצלעות טלה שהן אגדה, אבל גם לא חוששת לחדש ולהפתיע עם מנות כמו בריוש עם אסאדו וניו אורלינס הוט צ'יקן.

טיילת רויאל ביץ', אילת

המחבוא של אדי

התלבטנו לאן לשייך את המסעדה הזאת, שמצד אחד אין לה אפיון אחד בולט ומצד שני אין אחד באילת שלא מכיר אותה ואת הסיפורים סביבה (תקציר הפרקים הקודמים פה כולל שריפה דרמטית, הכרזה על מעבר לכשרות ואז חזרה למטבח לא כשר). מה שבטוח, מדובר במוסד מקומי אמיתי, עם מנות אהובות וקהל סועדים ששומר לו אמונים מאז שהוקם ב-1972. התפריט מציע מבחר מנות ביסטרו קלאסיות: דגים, בשרים, פסטות ועוד.

המסגר 2, אילת

הלב הרחב בטיילת

על שווארמה הלב הרחב במרכז העיר כבר כתבנו, עכשיו הזמן לספר על אחותה, סטיקיית הלב הרחב, שפועלת צמוד למלון קלאב הוטל. זוהי שיפודיה משודרגת שתספק לכם ארוחה בשרית עם סלטי פתיחת שולחן, שיפודים וגם סטייקים אם תרצו.

חיל ההנדסה 6, אילת

המסעדה של המקומיים

כשאנחנו מטיילים בחו"ל החוויה הכי נחשקת היא למצוא את המקומות "השווים באמת" של המקומיים, ובכתבה הזו יש כמה וכמה כאלה, שפועלים הרחק מאזור המלונות: פיצה חצי חצי, שוק דגים, לובי שושנה, חומוסוף, פאסינו, ברויטמן, טיקה מסלה, מלודי ועוד, אבל תחת הקטגוריה הזו יש עוד כמה מקומות שכדאי להכיר.

ללו

המסעדה הזו היא מיתולוגיה אילתית שעברה כמה בעלים וגלגולים אבל בשורה תחתונה עדיין עושה את הדבר שהיא טובה בו: אוכל ביתי מנחם. מאז 1972 היא ממוקמת בשכונת יעלים, יש בה אווירה של מסעדת פועלים וקוסקוס נהדר ולפעמים זה כל מה שאנחנו רוצים.

החורב 7, אילת

ללו אילת (צילום: לין לוי, mako אוכל)
ללו אילת | צילום: לין לוי, mako אוכל

פדרו

המסעדה הזו קיימת כבר מעל 20 שנה ויש בה את השילוב המושלם בין בר קוקטיילים, ערבי ספיישל, חצר מדליקה ותפריט שבו מורגשת יד של שף. תמיד מעניין פה כי בכל שבוע יש מנות מתחלפות ואווירה מאוד אילתית (בקטע חיובי!). בתפריט מנות ראשונות, המבורגר, פיצה, סטייקים, דגים נאים, אנילוטי, ניוקי ולזניה.

שדרות יעלים 38, אילת

יינות אילת

חנות היין של ערן ליס ממוקמת באזור תעשיה ומדי ערב היא מתפקדת על תקן בר יין. יש ערבי ספיישל מיוחדים (שווה לעקוב באינסטגרם) ולפעמים המקום מארח הופעות. על הקירות יש יצירות אומנות של אמנים מקומיים, יש גם חצר מקסימה ומדובר פשוט בספוט תרבותי עם יין טוב, תוכן טוב וגם אוכל מעולה; פעם תמצאו פה אוכל מקסיקני, פעם ברוסקטות דגים ופעם סושי. מה שבטוח, תמיד יהיה כאן מעניין.  

הבורסקאי 17, אילת

יינות אילת (צילום: לין לוי, mako אוכל)
יינות אילת | צילום: לין לוי, mako אוכל

בתיאבון!