לזניה

מאמא מיה איזו לזניה. הלכנו עד הסוף עם הקונספט של ארוחה חלבית עם מתכון שמשלב כמה סוגי גבינות, כי אם כבר לזניה - אז שתהיה מפוצצת בגבינה מותכת כמו שצריך. אין פינוק גדול מזה, ושאר המנות יהיו יותר קלילות. 

>> למתכון: לזניית גבינות ברוטב רוזה

סלט קיסר

ולצד הלזניה, אחד הסלטים המפוארים, אבל בגרסה מונגשת לקהל הבשלנים הביתיים. במילים אחרות: אם בחיים לא העלתם על דעתכם להסתבך עם הכנת הרוטב לסלט קיסר, הנה משהו קטן שירגיע אתכם:  השימוש בחלמון טרי הוא מסורתי קלאסי, אבל איננו חובה. אפשר להגיע לטעמים ומרקמים מצוינים גם בלעדיו, כי כשמערבלים את החומרים הכוללים שמן בבלנדר מתקבל מרקם חלבי גם ללא חלמון.

>> למתכון: סלט קיסר

המתכון הכי טוב שלי: סלט קיסר (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
המתכון הכי טוב שלי: סלט קיסר | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

סלט ברוקולי טרי

משהו שלא כולם ניסו וגילו, אבל תמיד כיף להיזכר בו: ברוקולי ממש ממש טעים גם כשהוא טרי. הסלט הזה הוא אחת היציאות המפתיעות והמרעננות שהנחנו על שולחננו, והולך נהדר ליד מנה פחמימתית כמו לזניה. 

>> למתכון: סלט ברוקולי טרי וקשיו

סלט ברוקולי טרי וקשיו (צילום: אור גץ)
צילום: אור גץ

טירמיסו לוטוס

תראו, אפשר להכין טירמיסו "לפי הספר" עם בישקוטי, לבשל זביונה עם חלמונים, להכין אספרסו מריר ומשובח ולהשתמש בליקר אמרטו. ניסינו, זה טעים ברמות. אבל אם פחות מתחשק לכם להתנסות בכל התהליך הקלאסי, הנה מתכון קל יותר ולא פחות טעים שלא כולל שום ביצה, ואת הבישקוטי מחליפות עוגיות לוטוס. לשני הקינוחים יש מקום של כבוד אצלנו, זה בטוח.

>> למתכון: טירמיסו

טירמיסו (צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל)
טירמיסו | צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל