בעולם הקולינריה מחפשים כל הזמן להמציא משהו חדש. טרנדים חדשים פוקדים את הצלחות באופן תדיר, ואחרי שהאוכל הכחול היה בכותרות, הגיע זמנו של הלהיט החדש: אוכל שחור. פסטות, פיצות, גלידות והמבורגרים נצבעים כולם באמצעות אבץ בצבע פחם, ונותנים למאכלים המוכרים טוויסט חדש.
כרמל פרימן היא קונדיטורית שזיהתה את הפוטנציאל שבאוכל השחור הרבה לפני כלום. "אנשים סקרנים לגבי אוכל שחור. מעניין אותם ממה עשוי הצבע ומה יכול להיות הטעם של זה. עוד לא פגשתי מישהו שנרתע. אני צובעת את המאכלים באבץ שחור", מספרת כרמל.
גיל כהן, שף ברשת מוצ'ה, צובע את הפיצות שלו בשחור. הוא מספר על הטעם הייחודי של האבץ, שמוסיף למנה: "הטעם שלו מאוד מיוחד. יש לו את הנגיעה שלו, את העקצוץ הזה בפה". האופה ערן שוורצברג מוסיף כי דווקא המראה השחור שמקנה האבץ הוא זה שמושך את הלקוחות. "הוויזואליות מגרה אותנו לתת בזה ביס. צבעים אחרים יכולים לדחות אותנו, ושחור דווקא מגרה אותנו".
בניגוד למה שאפשר היה לקוות, צביעת האוכל באמצעות אבץ אינה מסייעת לבריאות, אך גם אינה מזיקה. התזונאית הקלינית נעמה שיראזי מסבירה כי "אבץ הוא בהחלט מינרל חשוב, אבל אוכל מושחר הוא לא מקור למינרלים חשובים או לאבץ. אין לו סגולות רפואיות אבל בהחלט צריך לצרוך את המינימום הנדרש כדי לשמור על בריאות תקינה. בטרנד הזה אין שום עניין של בריאות".