המסעדות שלהם נלחמות על קיומן בזמן שהם נמצאים הרחק מהמשפחות ומהעסקים שהקימו בעשר אצבעות. רק בשבוע שעבר כתבנו כאן על עידו פיינר (עמק בראסרי, רוברטה וינצ'י ורוברטה'ס בורגר) שמגויס כבר מעל חודש וגם על הבעלים של Lucky Chicken שבעמק חפר שנעדרים מהעסק שלהם מאז פרוץ המלחמה. מדי יום אנחנו שומעים עוד ועוד סיפורי גבורה על הלוחמים שתורמים למדינה בזמן שהעסקים שלהם מושבתים או ממשיכים לפעול בקושי רב. זאת ההזדמנות לתמוך בהם כדי שיהיה להם עסק לחזור אליו אחרי המלחמה:

Sante Kitchen Bar, כפר סבא

Sante Kitchen Bar היא מסעדה חדשה של השף אסף זרוג (קפה אירופה, מחנה יהודה) במתחם אושילנד. 3 שבועות אחרי הפתיחה ולפני שהספיקו לסיים הרצה, אסף גויס והמסעדה נסגרה. בשבוע הקרוב הוא עתיד לחזור מהמילואים הארוכים וכבר בשבוע הראשון של דצמבר סנטה עתידה לחזור לפעילות. מדובר בביסטרו שף ים תיכוני עם מטבח עונתי ותפריט הכולל מנות כמו קרפצ'יו קולרבי צלוי בגריל עם סלסה ירוקה רעננה, מקלות שקדים וגשם של צפתית; קונפי כרישה בטאבון עם סנט מור צלויה ואגוזי לוז; טרטר בקר מעל דף פסטה מטוגן עם קרם גזר סלרי; וגספצ'ו שרי ושרימפס ברוטב ביסק סרטנים שיוגש עם קרעי חלה לניגוב. יהיו גם פסטות כמו טורטליני ציידים ממולאים באונטריב מפורק ופאייה זוגית עם פירות ים, ציר דגים ויין לבן.

סנטה קיצ'ן בר. עתיר ידע 4, כפר סבא, טלפון: 072-2649288

שף אסף זרוג (צילום: עוז אוחיון, יחסי ציבור)
שף אסף זרוג | צילום: עוז אוחיון, יחסי ציבור
סנטה- טורטליני מסקרפונה (צילום: עוז אוחיון, יחסי ציבור)
סנטה- טורטליני מסקרפונה | צילום: עוז אוחיון, יחסי ציבור

גילי'ז, ראשון לציון

סהר צור, הבעלים של גילי'ז, מגויס כבר 50 יום עם הצוות שלו בסיירת גולני שנמצאים בעזה, והמקום שלו מופעל על ידי העובדים, בלעדיו. גילי'ז הוא בר אוכל ישראלי עם אווירה שמחה, שנחשב לאחת מאבני היסוד של רחוב רוטשילד, רחוב הבילויים של מרכז העיר. אם תגיעו לכאן כדאי לכם לטעום את הקובנה שמיוצרת בעבודת יד, בריוש אבוקדו עם מקושקשת מפורקת בחמאה ואגז פלורנטין עם תרד, פטריות, ביצים עלומות ורוטב הולנדז.

גילי'ז. רוטשילד 67, ראשון לציון. טלפון: 03-6334222. ראשון-שישי 9:00-1:00, שבת 17:00-2:00

סהר צור, בעלי גילי'ז (צילום: צילום עצמי)
סהר צור, בעלי גילי'ז | צילום: צילום עצמי
גילי'ז בראשון לציון (צילום: רועי צור, יחסי ציבור)
גילי'ז בראשון לציון | צילום: רועי צור, יחסי ציבור


וינונה פוראבר, תל אביב

מרגע שנפתחה, וינונה פוראבר נכנסה לנו ללב בזכות האווירה הקלילה והאוכל הפשוט אך יצירתי שמגיש בה השף ואחד מבעלי המקום אביתר מלכה. מאז 8.10 השף בפועל, דוד סידס, מגויס בצו 8 כמפקד פלוגה בצפון, ואיתו גם עובדים נוספים, מה שהותיר את המסעדה סגורה במשך תקופה. היום שף מלכה מניע מחדש את גלגלי העסק ומגיש תפריט עם מנות אהובות כמו טרטר טרחון על קרקר פיצוחים; ברוקומיני בחמאת פלפלים מהערבה, פרמזן, קשיו וכוסברה; אנילוטי תפוח אדמה בחמאת מרווה ופלפל שחור; רוסטביף שפיץ שייטל עם סלט עלים חריפים, איולי אורטיז ופלפלים כבושים; ומנות עונתיות כמו מסבחת אפונת גינה ראשונה וסלט חם של תרד טורקי.

וינונה פוראבר. שלמה המלך 2, תל אביב. ראשון-חמישי  מ-18:00

ווינונה פוראבר חוגגת שנה עם מלא יין מיוחד (צילום: רן בירן, יחסי ציבור)
וינונה פוראבר, תל אביב | צילום: רן בירן, יחסי ציבור


ביר גארדן שרונה, תל אביב

ליאור מאיר, המנהל והרוח החיה של גינת השיכר של מתחם שרונה, נמצא כבר חודש בצפון באחת מיחידות הפלס"ר, הרחק מהעבודה, ממשפחתו ומשתי בנותיו. השבוע, אחרי שהמקום היה סגור למעלה מחודש, הוא נפתח מחדש עם תפריט האפי האוור 1+1 על כל הבירות (ויש המון) ו-10 אחוז הנחה על כל האוכל. זה קורה בשעות 17:00-19:00, אז אם בא לכם ארוחת ערב מוקדמת, בירה אחרי יום עבודה או דייט מוקדם, בואו לתת גב למקום שמתגעגע לאדם שהאישיות שלו חלק ממנו.

ביר גארדן. מתחם שרונה, תל אביב. ראשון-חמישי 17:00-23:00

ליאור מאיר, הבעלים של ביר גארדן שרונה (צילום: דניאל לוין)
ליאור מאיר, הבעלים של בירגרדן שרונה | צילום: דניאל לוין


דלי אלהמברה, יפו

המסעדנייה המהממת על שדרות ירושלים שייכת לאביאל אלבז (מסעדת שילה) ויקיר קנפו (מסעדת 1910). מאז תחילת המלחמה הכוחות שלהם התפצלו: יקיר הלך לחזית, שם הוא משרת ביחידת ניוד מיוחדת שדואגת לפינוי מעבר קווי האויב בעזה, בעוד אביאל בעורף, ממשיך לתפעל לבד את העסק המשותף שהם בנו כדי להביא ליפו את התוצרת הישראלית הכי מיוחדת מכל קצות הארץ. בזמן הזה השיק המקום תפריט מרקים מדהים לחורף שמכינים מירקות מהמשקים החקלאיים של העוטף. אפשר לעשות הזמנות גם בוולט וכל הזמנה תעזור לעסק לעבור את התקופה הלא פשוטה הזאת. בשביל לפתוח לכם את התיאבון נספר שיש בתפריט מרק ירוקים מצליבים, מרק סלק, מרק חרירה מיוחד ומרק בטטה חריף.

דלי אלהמברה. שדרות ירושלים 30, יפו. טלפון: 077-7242033, ראשון-שישי 9:00-16:00

דלי אלהמברה (צילום: לין לוי, אוכל טוב, mako)
דלי אלהמברה | צילום: לין לוי, אוכל טוב, mako
יקיר מדלי אלהמברה (צילום: צילום עצמי)
יקיר מדלי אלהמברה | צילום: צילום עצמי


בוריקה, תל אביב

אם ביקרתם פעם בשוק הכרמל (ואנחנו בטוחים שהייתם לפחות פעם אחת) בוודאי שמעתם, הרחתם וראיתם את הדוכן שבו קובי שמואל מטגן בוריקות ממולאות בבשר טלה, ביצה ותפוח אדמה. הבוריקות שלו מיוחדות מאוד ואפילו שף חיים כהן התלהב מהן בעונה הראשונה של "MKR" שבה השתתף קובי ב-2018. בימים אלה לא תמצאו את קובי צועק "בוריקה בורקיה בוריקה" במרכז השוק כי הוא משרת במילואים כרס"פ בפלס"ר. בבוקר הוא דואג לאספקת אוכל וציוד לחיילים שנכנסים לעזה ובערב יוצא עם עמדת הבוריקה הניידת שלו כדי לפנק את החבר'ה ולהרים להם את המורל. בזמן הזה העסק בשוק מנוהל על ידי העובד שלו, וקובי מצליח להגיע בימי שישי בלבד. השוק לדבריו די ריק בימים אלה, ואת העסק הוא ממשיך להפעיל בעיקר כדי לצוף ולא כדי להתפרנס ממש. כדי להמשיך במיזם של הבוריקה לחיילים הוא נעזר בתרומות שאנשים תורמים דרך הרשתות החברתיות, ואם אתם רוצים לעזור אפשר לעשות את זה דרך פייפל או פשוט להתקשר אליו.

בוריקה. הכרמל 42, שוק הכרמל. ניתן לפנות לקובי: 054-5332337

בוריקה (צילום: צילום עצמי)
בוריקה | צילום: צילום עצמי


נעה אפייה מקומית, קריית ענבים

אלדד שמואלי, האופה והבעלים של הבייקרי נעה בקריית ענבים, משרת כקצין הנדסה בצפון מאז 8.10. המקום המעולה שהוא פתח ממש לפני כמה חודשים ממשיך לפעול כרגיל ולהציע את הלחמים המפורסמים של שמואלי ואת ויטרינת המאפים המהממת שיש כאן. אל תוותרו על לחם שוקולד, קנלה דה בורדו, קווין אמאן, מקלות גבינת קומטה ודבש ובוסטוק שקדים. אפשר גם לשבת לאכול במקום ארוחה קלה שמורכבת מאחד הסלטים המעולים שנמכרים בשיטת גראב אנד גו ומנות קטנות דוגמת פורל מעושן עם קרם חזרת. מדובר ביעד אטרקטיבי ושווה, שכדאי להגיע אליו ולא רק כדי להצדיע לשמואלי והצוות.

נעה אפייה מקומית. קריית ענבים (בווייז: נעה אפייה מקומית). ראשון-שישי 8:00-16:00

אלדד שמואלי. נעה אפייה מקומית (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
אלדד שמואלי. נעה אפייה מקומית | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
נעה אפייה מקומית. גם לחם המחמצת כאן (צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור)
נעה אפייה מקומית. גם לחם המחמצת כאן | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור


איבן, נס ציונה

מבייקרי בהרי ירושלים אנחנו עוברים לבייקרי שווה לא פחות, הפעם בנס ציונה. איבן היא ממלכת פחמימות קסומה של עמרי, רב סרן בהנדסה קרבית. השותף שלו, ביחד עם אימו ואשתו, מנהלים כרגע את העסק בזמן שהוא שומר על כולנו בדרום. הכמות והמבחר של המאפים במקום בלתי נתפסים ולא משנה מה תבחרו - פרעצלים, פוקצ'ות, בורקסים, בגטים או כריכים – תרוויחו.

איבן. סנונית 18, נס ציונה. ראשון-חמישי 8:00-15:00, שישי 8:00-14:00

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎איבן - בית מאפה‎‏ (@‏‎iben_pastry_house‎‏)‎‏




מנואלה, זיכרון יעקב

מסעדת מנואלה האיטלקית בזיכרון יעקב היא אחת המסעדות האיטלקיות הטובות בארץ שנכנסה לרשימת הזהב שלנו. גלעד אלוני, הבעלים של המסעדה, מגויס מהיום הראשון של המלחמה ומשרת בעזה. במסעדה שלו יש חצר מהממת תחת כיפת השמיים וממנה נשקף נוף ציורי של המדרחוב העתיק. מגישים כאן פסטה טרייה, פיצה מהטאבון ולמעשה את כל הקלאסיקות של המטבח האיטלקי פלוס אווירה רומנטית. למי שרוצה להתאוורר קצת, מדובר במקום מושלם.

מנואלה. המייסדים 41, זיכרון יעקב. שישי-שבת 13:00-22:00

מנואלה קוצ'ינה זכרון יעקב  (צילום: גיל אבירם,  יח"צ)
מנואלה קוצ'ינה זכרון יעקב | צילום: גיל אבירם, יח"צ


אאוטבק, זיכרון יעקב

אאוטבק הוא פאב ותיק ואהוב בזיכרון. הבעלים של המקום, כפיר שבח, נמצא במילואים (מ"פ של פלס"ר בחטיבה 551) ומי שמתחזק את הפאב כבר כמעט חודשיים זה אשתו ומנהל המקום ארז אבירי. המצב המורכב הזה לא עצר אותם מלבשל בתחילת המלחמה גם לחיילים - ככה זה כשמדובר במקום קהילתי שכבר 13 שנה משקה ומאכיל את תושבי האזור. האוכל במקום פשוט, החומוס מעולה וכולם באים בעיקר בשביל האווירה הטובה והנעימה. אם חיפשתם לצאת וגם לעזור, זה המקום שכדאי לכם לבדוק.

אאוטבק. המייסדים 45 זיכרון יעקב, ראשון, שלישי-חמישי, שבת החל מ-19:30, שישי מ-21:30