המקרר הוא המצאה מופלאה שקשה לדמיין את חיינו בלעדיה. הטמפרטורה הנמוכה מאטה את התפתחות החיידקים וכך דברי המאכל לא מתקלקלים, אבל כדי שהמזון יישמר – צריך להקפיד על הטמפרטורה הנכונה ועל תחזוקת המכשיר.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> ת"א: הזוג בחר צבע מושלם למטבח בדופלקס
>> 29 מיליון צפיות: הבלוגרית שדרגה מטבח של איקאה
על פי משרד הבריאות הישראלי טמפרטורת המקרר צריכה להיות 4 מעלות, ויש יצרני מקררים הממליצים על טמפרטורה נמוכה יותר (3-2 מעלות). שימו לב: מעל 4 מעלות יתחילו להתפתח חיידקים במזון, ומתחת לאפס מעלות המזון עלול לקפוא ולהתקלקל. טמפרטורת המקפיא צריכה להיות מינוס 18 מעלות.
אמנם ברוב המקררים יש מדחום מובנה, אבל באתר Real Simple טוענים שלעתים קרובות המדחום אינו מדויק, וממליצים להשתמש במדחום ייעודי למקרר או למקפיא (מחירו כ-20 שקל).
כך תשמרו על טמפרטורת המקרר
אל תכניסו למקרר כלים גדולים עם אוכל חם: הם עלולים להעלות את הטמפרטורה בחלל הקטן ולפגוע בקירור של שאר מוצרי המזון. הרשויות האמריקאיות לבטיחות במזון ממליצות לחלק אוכל חם לכלים קטנים ורק אז להכניס למקרר.
בדקו את האיטום: פסי האיטום שומרים שחלל המקרר יישאר קר. בחנו את האיטום היטב כדי לבדוק שאינו קרוע, ואז סגרו את דלת המקרר על חתיכת נייר, ומשכו אותה בעדינות – אתם אמורים לחוש שהנייר מוחזק היטב על ידי הדלת. חזרו על הבדיקה במקומות שונים. אם האיטום לא מחזיק את הנייר – צריך להחליף אותו.
אל תפתחו את המקרר יותר מדי פעמים: כן, שמעתם את זה מההורים שלכם, אבל הם צדקו. בכל פעם שאתם פותחים את הדלת, אוויר קר יוצא ואוויר חם נכנס.
הקפידו שהמקרר יהיה מלא, אבל לא יותר מדי: המקרר יעיל יותר כשהוא מלא, אבל לא דחוס. מומחים ממליצים למלא 70 אחוז מחלל המקרר – לא יותר ולא פחות. זה נכון גם למקפיא.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
איך לנקות את המקרר
כמות החיידקים במגירת הירקות במקרר היא בממוצע פי 750 מהרמה הבטוחה, כך התגלה במחקר שנערך עבור Microban, חברה המתמחה בטכנולוגיות אנטי-בקטריליות. באתר My Domaine ממליצים לנקות את מגירת הירקות פעם בחודש. הנה חמישה שלבים לניקיון מושלם:
כדי למנוע ריחות רעים במקרר ובמקפיא הקפידו לאחסן מזון בקופסאות אטומות, ושימו במקפיא 4-3 שקיות תה. כדי לספוג ריחות רעים אפשר לשים במקפיא קערה קטנה עם אבקת סודה לשתייה או קפה טחון, או קופסה פתוחה עם ג'לטין נטול טעם (אחרי השימוש אפשר להמס את הג'לטין במים חמים ולהשתמש במים להשקיית צמחים).