עוד חיזוק לעובדה שתעריפי הסלולר בישראל גבוהים, מתקבל מגורם בינלאומי: מחקר חדש מגלה שישראל נמצאת במקומות 29 - 30 מתוך 34 מדינות החברות ב-OECD. כאשר במקום הראשון נמצאת המדינה עם תעריפי התקשורת הנמוכים ביותר.
חברת המחקר, Strategy Analytics, השוותה בין המדינות באמצעות חבילות המורכבות ממספר שיחות, הודעות SMS ותשלומים קבועים. המחקר יצר מדד המשכלל פרטמרים כמו רמת הכנסה, שערי מטבע ותוצר לאומי.
כל מדינה מיוצגת באמצעות שתי חברות הסלולר הגדולות ביותר, כאשר לצורך ההשוואה נבחרת בסופו של דבר החבילה הזולה ביותר. במקרה של ישראל, נבחנו סלקום ופרטנר, וההשוואה בוצעה על חבילת "טוב לבחור 320" של סלקום, המעניקה 320 דקות שיחה לחודש בתשלום מראש.
בישראל משלמים יותר
תוצאות המחקר מראות שתעריפי התקשורת בישראל נמוכים רק מאלה שבארצות הברית, הונגריה, צ'כיה וצ'ילה. התעריפים הזולים ביותר לפי המחקר בדנמרק, איסלנד, נורבגיה בריטניה ופינלנד.
למחקר גם כמה חסרונות: הוא בודק רק את החבילה הזולה ביותר שמציעה אחת משתי החברות הגדולות, למרות שלא תמיד גם הזולות ביותר. חבילה כזאת גם לא תמיד מתאימה לכל הפרופילים של הלקוחות אותן בודק המחקר.
גורם נוסף שכדאי לקחת בחשבון הוא שהמחקר אינו מביא בחשבון רכיבים נוספים וייחודיים לישראל כמו עסקאות הטרייד-אין שמציעות החברות, וזיכוי בזמן אוויר במסגרת רכישת מכשירים. את חברות הסלולר הנתונים אינם משמחים. והן העדיפו שלא להגיב לפרסום כלכליסט.
מי שדווקא מקבל חיזוק מהמחקר הוא שר התקשורת, שפועל בשנה האחרונה במרץ לשלב חברות נוספות בענף, על מנת להגביר את התחרות ולהוזיל את התעריפים.