אלון שבו ונבחרת המאפים המדופפים שלו היו שם נרדף לאוכל מוקפד ואינסטגרמי הרבה לפני התפוצצות בתי המאפה, הבייקריות למיניהן וריבוי הפטיסריז בארץ (אגב, ממש לא רק בתל אביב). הוא גם עומד מאחורי סעודת שעת התה שמוגשת במלון דה ג'אפא (The Jaffa), ארוחה שלמרות מחירה (250 שקלים לסועד) מתמלאת במהירות בכל פעם מחדש ומתרחשת בחלל הקפלה המרהיב של בית המלון.
כעת שבו המלון דה ג'אפא מרחיבים את שיתוף הפעולה הפורה ביניהם עם השקת חנות חדשה שתציע מאפים מתוקים ומלוחים, עוגיות, עוגות וקפה, וממוקמת ממש בלובי המלון. עד עכשיו אותו חלל פעל כלובי סטנדרטי, רק אחד חינני במיוחד שמשולב בו ממצא ארכיאולוגי ששומר במהלך עבודות בניית וחידוש המלון, והנה הוא שודרג ללאונג' אירוח אליו יכולים להגיע גם אם אינכם מתארחים במלון (כמו כן, בניגוד לאוכל במסעדות במלון, כאן האוכל כשר).
בין המאפים המלוחים שמוגשים כאן ניתן למצוא בורקס תרד וגבינת עיזים מעולה וחמאתי, קרואסון חצילים וגבינת בושה, קרואסון זוקיני וגבינה, קרואסון מנצ'גו ובצל ירוק מצוין בציפוי שומשום וגם משהו לטבעונים: בריוש אוורירי עם תרד וזוקיני צלוי (טווח המחירים: 17-21 שקלים למאפה). בין המאפים המתוקים קרואסון משמשים וריקוטה, קרואסון חמאה, קווין אמאן, מאפה קרם לימון וגם מאפה שנוצר במיוחד לטובת שיתוף הפעולה ומתכתב עם רוח המקום: מאפה תפוז עם קרם שקדים וקצת מי זאהר (טווח מחירים: 17-27 שקלים למאפה).
מלון The Jaffa. לואי פסטר 2, תל אביב יפו. ימים שני-שישי 08:30-16:00