כל מי שמוקפצים, אוכל אסייתי או חליטה ביתית של ג'ינג'ר ודבש הם כוס התה שלו בוודאי הבחין שהמחירים של הג'ינג'ר בשבועות האחרונים פתאום נסקו לשמיים, ולמעשה כמעט הכפילו את עצמם. אם לא הבחנתם בזה ייתכן שזה בגלל שבאזור שלכם כבר לא היה להשיג ג'ינג'ר טרי בכלל - מה שאנחנו שומעים מלא מעט גולשים באזורים שונים בארץ. אז מה הסיפור?
נוי הדס, הבעלים של רשת נוי השדה, מאשרת ששוק הג'ינג'ר בישראל בבעיה, ומצביעה על אשמים ישירים: החות'ים בתימן. הג'ינג'ר מיובא לארץ מארצות המזרח ומגיע דרך הים, וכרגע בגלל ניסיונות החות'ים למנוע מעבר לישראל - שרשרת האספקה נפגעת.
אברהם ארליך (נונה), מנהל ענף הירקות במועצת הצמחים, מוסיף ומסביר שעד לפני כמה שנים היה גידול משמעותי של ג'ינג'ר גם בארץ, אבל גם שני המגדלים הגדולים לא הצליחו להתמודד עם המחירים של השוק הסיני והפסיקו את פעילותם לפני כעשור. גם עם המכס המגן שהושת על הייבוא מסין, במטרה למנוע תחרות לא הוגנת עם היצרנים המקומיים, הגידול לא השתלם והם פשוט נכנעו לייבוא. כך נעלם גידול הג'ינג'ר מהארץ (יש חברות ישראליות שמוכרות ג'ינג'ר באריזה שלהן, אבל הוא עצמו אינו מגודל על ידיהן אלא מיובא). הבעיה של החות'ים, מסביר נונה, לא פוגעת רק בישראל: "קווי השיט של האוניות השתבשו, וזה משבש את כל הסחר העולמי".
מבחינת מחיר יודע נונה לספר לנו שהמחיר של ג'ינג'ר לאורך השנים האחרונות נע בין 32 ל-42 שקלים לקילו (קילו ג'ינג'ר זה המון, בדרך כלל מסתפקים בכמות קטנה מאוד ממנו כך שהמחיר לא באמת גבוה), ואילו בשבועות האחרונים המחיר ברשתות השיווק כמעט הוכפל, מה שמלמד על מחסור. ומדוע בחלק מהמקומות אפשר היה להשיג ג'ינג'ר גם כשבאחרים הוא אזל לגמרי? כנראה בגלל המלאי. ג'ינג'ר יכול להחזיק מעמד בקירור כמה חודשים טובים, כך שייתכן שחלק מהמשווקים עדיין נשענים על תוצרת שהגיעה במכולות כבר מזמן.
ולשאלה מה צופן בחובו העתיד, התשובה היא - כמו יותר מדי מקרים במלחמה הארורה הזאת - שאין דרך לדעת. יש ירקנים שמאמינים שבקרוב תגיע סחורה חדשה והמחירים יחזרו לרדת, אחרים שאינם אופטימיים ומבכים את הוויתור של המדינה על עוד נדבך בחקלאות הישראלית, ואנחנו, מה נשאר לנו מלבד לרכוש קוביות של ג'ינג'ר קפוא ולקוות לטוב.