ג'ורג' - לא מלון The George ולא מסעדת השף המוצלחת ג'ורג' וג'ון - מגדירה את עצמה כחמארה פלורנטינית, אבל אם תשאלו אותנו היא לחלוטין עונה על ההגדרה של מסעדת שף ישראלית. היא ממוקמת על שדרות וושינגטון בפלורנטין, אזור שלא מפסיק להתחדש וגם עכשיו נתון תחת שיפוצים. פלורנטין באופן כללי עוברת שדרוג רציני בכל מה שקשור להיצע קולינרי, וג'ורג' ללא ספק חלק ממנו. 

השף של המקום, שהוא גם אחד השותפים יחד עם איתמר בן זקן וגיא סלמן (שמגיעים מתחום חיי הלילה והברים), הוא עמית אללי, שמגיע לכאן עם רזומה מרשים: הוא התחיל את הדרך אצל אייל שני ועבר שם בין המסעדות השונות ובמחלקות שונות, בפופינה של אוראל קמחי, בורק של ברק יחזקאלי, עשה אירועים פרטיים עם יהלומה לוי, לאחר מכן הקים את מחלקת האירועים של מונדו 2000, קצת ברלין, בר האוכל JUS בטשרניחובסקי, קפה אירופה ועד קצת.

כל שיפוד פוגע בול (צילום: יפעת חן כהן, יחסי ציבור)
כל שיפוד פוגע בול | צילום: יפעת חן כהן, יחסי ציבור

למרות החזות הנערית, אללי מוביל כאן תפריט בוגר ומהודק ואת הכל מכינים במטבח של המקום - מהפוקצ'ה, דרך ההתססות והמרינדות לכל שיפוד ועד הקינוחים. האג'נדה הקולינרית של אללי כוללת שינויים תכופים בתפריט לפי ההיצע העונתי, שימוש בחקלאות מקומית ובהמשך לכלול גם שיתופי פעולה ואירועים מיוחדים. אנחנו הלכנו כאן על פתיחת שולחן ב-280 שקלים שכוללת פוקצ'ה בליווי 3 מנות פתיחה, מנת ירקות קטנה ו-4 שיפודים. זה דיל משתלם שמוצע כאן כל הזמן, חוץ ממסגרת ההאפי האוור, בה מוענקים 30% על כלל התפריט. 

ראשונות הגיעו לשולחן פוקצ'ה טובה בליווי 3 צלוחיות: צזיקי, פלפלים קלויים (חריפים ומתוקים) ורומסקו קטלוני. כל המטבלים היו מתובלים היטב והלכו מצוין עם הפוקצ'ה שנקלתה קלות על הגריל - בכולם טעם שומי טוב, וקצת אנשובי מהרומסקו. פתיחה ראויה וטעימה. אחריהן הגיע לשולחן מנת תפוח אדמה חלוט, מעוך ומטוגן עם קצת פטרוזיליה, גרידת לימון ושום ואיולי שמנת שמנת חמוצה - מנה מבוצעת היטב שחוסלה עד התפוד האחרון. לצדה הוספנו חיזוק של שעועית יריחו (32 שקלים) עם פרמזן ואגוזי לוז  שהייתה מעולה והעשייה של השעועית מדויקת; רביעיית אויסטרים ברטאן מקפריסין בליויי משמש וצ'ילי אדום מותססים (100 שקלים) - מנה טעימה ומאוד ידידותית למי שלא זוללים אויסטרים על בסיס קבוע ואולי חוששים מטעם ומרקם "קשוחים"; וסביצ'ה המאצ'י עם מלפפונים, שמן בזיליקום וצ'ילי (67 שקלים) שערבבנו והרסנו לה את כל הלוק היפה כפי שממליץ השף - מנת סביצ'ה מרעננת שכל הרכיבים והתוספות בה מחמיאות ומרימות לדג.

גם הירקות מטופלי לעילא (צילום: יפעת חן כהן, יחסי ציבור)
גם הירקות מטופלי לעילא | צילום: יפעת חן כהן, יחסי ציבור

ואז התחילו לזרום השיפודים: רביעיית שרימפס בלאק טייגר ותבשיל גרגרי חומוס ברוטב חריימה; שיפוד תמנון ופלפל פדרון בגלייז הדרי של תפוזים, שאטה ומרווה; פילה דג משופד בחמאת מרווה, שום, לימון ואוזו; ושיפוד נפלא של שייטל בגלייז ציר עוף וענבים שחורים שהיה רך בטירוף וטעים במיוחד. כל השיפודים היו גם מצוינים וגם שודכו לגלייזים ורטבים שתאמו אותם בצורה מיטבית. לא שיש כאן במטבח שף נבון ומוכשר, ישנו גם צוות עם יד טובה לגריל. לצד השיפודים של פתיחת השולחן לקחנו מנת פטריות (שמגיעה גם בגרסה טבעונית) של פטריות יער בחמאת טופי, יין לבן וסויה (49 שקלים) שהייתה פצצת אוממי מעולה, הרוטב מתוק ועמוק ושווה להשאיר בשבילו קצת לחם. 

בלב התפריט: שיפודי גריל פחמים (צילום: יפעת חן כהן, יחסי ציבור)
בלב התפריט: שיפודי גריל פחמים | צילום: יפעת חן כהן, יחסי ציבור

סיימנו עם קינוח טארט לימון ומרנג שרוף ועוגת גבינה באסקית עם רוטב פירות יער חמצמץ (46 שקלים לכל קינוח), שתי אופציות קלאסיות בביצוע טוב, שהיו סיומת לארוחה מוצלחת ומפתיעה לטובה, בטח למקום שמגדיר את עצמו כחמארה אבל בפועל מתפקד כמסעדת שף נגישה. ג'ורג' היא מקום טעים ונעים, עם שירות יעיל בגובה העיניים ולשמחתנו לא רק עם כוונות טובות - אלא גם ביצועים טובים. ואל תתפסו אותנו במילה, אבל יש מצב שאחרי שיסיימו לשפץ כאן את השדרה יתאפשר לפתוח כאן שולחן אולי גם בשעות היום. 

ג'ורג'. שדרות וושינגטון 25, תל אביב יפו. שעות פעילות: שני-שבת 18:00-23:30. לא כשר