העלייה במחירי הטיסות לצד החשש מאנטישמיות מעבר לים, העמידו בסימן שאלה את כדאיות החופשה בחו"ל בקיץ. ישראלים רבים בוחרים לנפוש בארץ, בין היתר באילת. "העיר מלאה, אנחנו מסיימים את חודש יוני עם 15% תפוסה יותר מביוני שעבר, במלונות מספרים על תפוסה מאוד גבוהה לחודשיים הקרובים, בסביבות ה־85% כבר עכשיו", אומר יוסי חן, מנכ"ל תאגיד התיירות אילת.

הכתבה פורסמה במקור בגלובס

מבדיקת גלובס עולה כי הצטמצם הפער בין מחירי חבילות הנופש בין יעדים כמו יוון וקפריסין לחופשה באילת, אך לא בהכרח לטובת התייר הישראלי. הסיבה: צמצום בפעילותן של חברות התעופה הזרות בישראל הוביל לקיטון בהיצע ולהתייקרות העלות הכוללת של הנופש ביעדים בחו"ל.

בין השאר, מחירי המלונות גבוהים משמעותית באילת מאשר מקפריסין, אך עלויות הטיסה לעיר הדרומית נמוכות יותר.

איפה יש תחרות?

שירלי כהן עורקבי, סמנכ"לית אשת טורס, מסבירה כי הסיבה לביקושים המוגברים שמתנקזים לעיר הדרומית היא חוסר הפעילות בחלק גדול ממלונות הצפון וכן המרכז - בהם מתאכסנים מפונים.

לדבריה, "בחופשות לחו"ל המגמה דומה, היצע נמוך - שהפעם מושפע מכמות טיסות נמוכה ביחס לשנים רגילות. כרגע פעילות בנתב"ג קצת יותר משליש מחברות התעופה הזרות שפעלו כאן בשנה שעברה, זה מעט מאוד לעונת הקיץ. יש מגמת שיפור בשבועות האחרונים, עם עוד ועוד יעדים שנפתחים".

אורן כהן מגורי, סמנכ"ל שיווק ומכירות של השטיח המעופף מעיד כי "עליית המחירים ששמענו עליה נמצאת ביעדים שאין עליהם תחרות. צצה הזדמנות לטוס בזול יותר מהמחירים שראינו עד לא מזמן ליעדים הקרובים, במיוחד בשבועיים הקרובים. ירידת המחירים מתקיימת איפה שיש תחרות, רואים את זה במיוחד באיי יוון וקפריסין".

הוא גורס כי, "קפריסין תמיד הייתה יעד מבוקש על ידי הישראלים, אבל איי יוון וקפריסין שוברים את כל השיאים. את המחירים האלו לא נראה לעוד הרבה זמן, בוודאי לא בשבועיים האחרונים של אוגוסט שהם המבוקשים ביותר. להערכתי, ביולי השנה המחירים לעיתים יותר זולים מבשנה שעברה, לעומת אוגוסט שדווקא דומים".

הוזלה ברגע האחרון

היצע הטיסות לאילת, אשר מתבסס על חברות תעופה ישראליות בלבד, עשוי לגדול בהמשך כאשר תחל את פעילותה חברת התעופה הישראלית החדשה "אייר חיפה" שתגדיל את היצע הטיסות גם ליעדים באגן הים התיכון (ראו מסגרת).

לפי לוח הטיסות של נתב"ג, בחודש יולי הקרוב יפעילו חברות התעופה ישראייר וארקיע 68 טיסות שבועיות לשדה התעופה רמון. לעומת זאת, מגוון חברות תעופה מפעילות טיסות ליעדים השונים בקפריסין. ביולי הקרוב יפעילו 105 טיסות שבועיות לקפריסין, מתוכן 71 ללרנקה ו־34 לפאפוס.

יניב לניס, מייסד טיסות סודיות מסביר: "ירידות המחירים הגדולות שאנחנו רואים עכשיו בהשוואה לשנים האחרונות, הן בסופו של דבר תוצאה של שוק התעופה בזמן מלחמה.

"חברות התיירות הישראליות ובראשן סיטונאי התיירות רכשו מבעוד מועד היצע גדול בעיקר לאיי יוון, מאחר ואנו עדיין לא בשיא העונה נשאר מלאי לא קטן של כרטיסים שלא נמכרו - ועל כן ברגע האחרון המחירים יורדים לעיתים אף למחירי הפסד.

"פתיחת הקווים החדשים לאיי יוון הגדילה משמעותית את היצע המושבים והובילו לירידת מחיר ברגע האחרון".