כבר בתחילת היום, בדרך אל הפיקניק, אפשר היה לראות שמדובר בחוויה מעט שונה. אותו היער, אותו המנגל, אבל כל מה שמסביב שונה - מאוד שונה.
שמונה בבוקר במרכז הארץ, גלעד מאירי מתכונן לנסיעה ליערות מנשה - והבישולים מתחילים מיד. "אנחנו לוקחים את דג הסלמון ושמים אותו על האזור הכי חם במנוע", מסביר מאירי, שפשוט שם את הדג על פח המכונית החם.
חושבים מחוץ לקבב
באותה השעה, אברהם מעוז מקיבוץ גניגר נכנס לגן האורגני שלו ומתחיל בהכנות לפיקניק שלו. מעוז מסביר שאצלו במשפחה הם תמיד משתדלים לסחוב כמה שפחות ולהיעזר בחומרים של הטבע.
אם עד עכשיו כל יום חג או שבת נראו דומה למדי - עם גחלים, עשן סמיך, והרבה בשר, יש אנשים שמציעים אלטרנטיבה צמחונית. הם פשוט חושבים מחוץ לקופסה - או מחוץ לקבב. "הטיולים שלנו זה טיולים ברגל. ישנים בשטח, ולא לוקחים בשר, לבנה, טחינה וכל הירקות שבדרך", מסבירים החבר'ה.
אז מה בתפריט? דג סלמון, יוגורט וגבינות צאן וגבינות מגולגלים בחצילים ואפילו לחם אינדיאני. והכול, בתנור שטח שעשוי מכמה אבנים, קצת בוץ ושני פחים. גרסה שונה ומקורית לקולינריה איכותית בשטח.