קציצות של אמא שושנה
אמא שושנה היא לא אמא שלנו אלא אמא של אביב משה, אז הנה ההזדמנות לראות מאיפה כל הכישרון הזה הגיע. מדובר בקציצות בסגנון מרוקאי (כורכום, כמון, פפריקה, כל החבר'ה), שהן טעימות בקטע מטריף לגמרי, וזה עוד כלום - הרוטב שבו הן משכשכות הוא פשוט פינוק אחד גדול, עם מתקתקות של פירות יבשים וקראנצ'יות של אגוזים וערמונים. בארוחות חג המתכון הזה מככב אצלנו כבר שנים, אבל פתאום אנחנו חושבים - ההכנה היא תיק-תק, אז למה למנוע אותן מעצמנו בשאר ימות השנה?
אורז אטריות
במקרה של המנה הזאת השם מתאר את המאכל כולו: אורז שמתבשל עם אטריות דקיקות, מהסוג שבדרך כלל מעשיר מרקים. מה זה נותן? דבר ראשון עוד מרקם, דבר שני עוד טעם פחמימתי (וכל המרבה בטעמים פחמימתיים הרי זה משובח), דבר שלישי - פשוט גיוון לאורז הלבן הרגיל. אם מתחשק לכם לפנק גם באיזו חצי כפית כורכום, שידבר עם הרוטב של הקציצות - אנחנו האחרונים שנגיד לא.
סלט תפוחי אדמה אחר
הסלט הזה הוא לגמרי לא סלט תפוחי האדמה הרוסי שכולנו מכירים, עם המיונז, אלא משהו שיותר נוטה לכיוון הבולגרי, אם כבר. ביצים, זיתים שחורים, פפריקה כמובן ובצל מסוג אחד לפחות - כל אלה עובדים פשוט מעולה ביחד, ואם לא תנסו כנראה לא תדעו.
עוגת שקדים ואגסים
עוגה פרווה עם קוביות קטנות של אגסים, שהושרו במיץ לימון וסוכר. הכי פשוטה, הכי אלגנטית, הכי קיץ ישראלי.
בתיאבון!