אם עד עכשיו היה לכם כל ספק, תדעו שעל פי נתונים שנאספו, ישראל היא מעצמת הקרמבו הגדולה בעולם.
אין לנו ממש מתחרים ברחבי העולם, מכיוון שעל פי סקר שנעשה, כל אזרח במדינת ישראל אוכל בממוצע כתשעה קרמבואים בשנה. אם ניקח בחשבון שהקרמבו משווק בעיקר בחודשי החורף, אפשר להניח שרבים מאיתנו אוכלים קרמבו פעם בשלושה שבועות. אם נסכם את הנתונים, נגלה שלמעלה מ-50 מיליון יחידות קרמבו נמכרות בעונת החורף.
הקרמבו הומצא לפני כ-200 שנה בדנמרק, ולישראל הגיע בשנות ה-60, כשמפעלי הגלידה חיפשו פתרון תעסוקתי לעובדים בחורף. אז התחילה ההיסטריה, והקרמבו תפס את מקומו כמאכל ישראלי נחשב לצד השניצל, הבמבה והפלאפל.
בשנים האחרונות אפשר למצוא אותו בכל מקום, ולא רק בקיוסקים ובמכולות מתחת לבית: הוא מופיע גם בבארים ובמסעדות הנחשבות בתל אביב. כנראה בגלל זה המשווקים לא משקיעים אפילו שקל אחד בפרסום.
דילמת הקרמבו
לכל אחד מאיתנו יש את טעם הקרמבו המועדף עליו, כאשר טעם הווניל גובר על טעם המוקה - המתחרה הגדול שלו. שניהם משאירים מאחור את הטעמים האקזוטיים של תות וריבת חלב.
דיונים ווויכוחים רבים נסובו סביב השאלה: איך אתה אוכל את הקרמבו שלך? קודם את המילוי? קודם הביסקוויט? התוצאות בישראל הן חד-משמעיות. 69% אוכלים את הקרמבו מלמעלה ומקנחים בעוגייה, 12% מאיתנו אוכלים קודם את העוגיה ורק אחר כך את הקרם והשוקולד, עוד כ-10% אוכלים את העוגייה והשוקולד ביחד. תשעת האחוזים הנותרים בוחרים בדרכים לא שגרתיות לאכול את הקרמבו שלהם.
בשורה התחתונה הישראלים אוהבים שמפנקים אותם - תאמינו או לא - עדיין לא הומצאה המכונה שתארוז את הקרמבו מבלי לפגוע בו, וכל קרמבו נארז באופן אישי, חם ואוהב.