תביעה ייצוגית שהוגשה נגד רשות השידור אילצה אותה לחדול מגביית תשלומי אגרה מצרכנים שיש להם טלוויזיה, אך לא מחוברים לממיר של חברות הכבלים או הלוויין.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"רשות השידור לא תחייב באגרה ולא תגבה אגרה מבתי אב או מבתי עסק אשר מחזיקים במסך כלשהו או במכשיר טלוויזיה ללא ממיר דיגיטלי", נכתב בהסכם שהוגש לבית המשפט ובהודעה שפרסמה הבוקר (א') רשות השידור.
הרשות תחדל לגבות אגרה מהצרכנים שאין ברשותם ממיר דיגיטלי לאלתר, ובנוסף גם תחזיר כספים לחלק מהצרכנים ששילמו אגרה בשנתיים האחרונות - מיולי 2011 עד יולי 2013. אבל, נראה כי הדרך לקבלת הפטור מאגרה לא תהיה פשוטה - הצרכן הוא זה שיצטרך לפנות בעצמו לרשות השידור ולהצטייד באסמכתא מעורך דין, בה מוצהר כי אין ברשותו ממיר דיגיטלי. לשם קבלת ההחזר, על הצרכנים "נטולי הממירים" לפנות לאגף הגבייה ברשות עם המסמכים הנדרשים תוך חמישה חודשים.
עד פסיקת בית המשפט המחוזי בירושלים, נהגה רשות השידור לגבות אגרה גם מצרכנים שיש ברשותם טלוויזיה למרות שהם לא מחוברים לממיר כלשהו, וזאת בטענה של "פוטנציאל קליטה". לאחר דיונים בתביעה הייצוגית שהוגשה בנושא קרא השופט דוד מינץ לשני הצדדים לנסות להגיע להבנות - ואכן רשות השידור הסכימה לבטל את תשלומי האגרה.
זו אינה הפעם הראשונה שבה בית המשפט גורם לרשות השידור להפסיד סכומי כסף גדולים. רק לפני מספר חודשים נתבעה הרשות בגין הנוהל שלפיו העבירה לצרכן תשלום עבור שכר טרחה של עורכי דין שהיא עצמה שכרה לשם טיפול בבעלי חוב. תביעה ייצוגית שהוגשה גם בנושא הזה גרמה לרשות לסגת מהנוהל, והיא התחייבה לשלם פיצויים בגובה 400 אלף שקלים.