מה שאנחנו מרגישים בארנק ובבנק מקבל אישור כמעט מדעי: מניתוח של חברת "נילסן", שהגיע לידי "גלובס" עולה כי המחיר של 76% מכלל מוצרי המזון והצריכה שנמכרו בשנת 2013 עלה ב-5.8%. בין המוצרים שהתייקרו בשיעור החד ביותר: בירה (11%), חלב עמיד (10%) ומנות בשריות קפואות (9%).
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
זינוק חד של 8% נרשם גם במחיר הלחם, סלטי המעדניה, תערובות לעוגה, מנות בשריות מצוננות ועוד. הביצים, תחליפי הבשר ושימורי הדגים התייקרו ב-7%, ועלייה של 6% נרשמה בירקות הקפואים, הקרקרים, הגבינה המלוחה והמאפים הקפואים.
הנתונים המדאיגים מצביעים על כך שעליית המחיר לצרכן הייתה יקרה יותר מהעלאות המחיר שביצעו הספקים לפני כשנה. הדוח מעיד כי רשתות השיווק ככל הנראה לא טמנו ידם בצלחת, והעלו את המחירים לצרכן בשיעור גבוה יותר. ייתכן כי עליות המחיר החדות יכולות להסביר את ההאטה בצריכה שנרשמה בשנת 2013, והעמיקה בחודש ינואר השנה.