בן אנד ג'ריס הפסידה הערב (שני) בתביעה נגד חברת האם שלה, יוניליוור, ותוכל להמשיך בהסדר שיאפשר את מכירת גלידות המותג ביהודה ושומרון. במוקד המשפט עמדה המכירה של הזכויות הבלעדיות למכירת מוצרי הגלידות הפופולריים לזכיין הישראלי בכל רחבי הארץ. בעוד שבן אנד ג'ריס ניסתה בכל כוחה שלא לאפשר את מכירת הגלידות מעבר לקו הירוק, ביוניליוור טענו שאין בסמכותם לתבוע את חברת האם שלהם.
יצרנית הגלידות מוורמונט טענה בתביעה כי מכירת המותג והסימן המסחרי של יוניליוור בישראל לחברה מקומית מפרה את הסכם הרכישה של בן אנד ג'ריס משנת 2000 ופועלת נגד "ערכי הליבה" שלה. יוניליוור טענה כי ההסדר לא אפשר לבן אנד ג'ריס לערער על העסקה שנסגרה ביוני.
בית המשפט המחוזי בארה"ב דחה את בקשת בן אנד ג'ריס לצו מניעה ראשוני וקבע שיצרנית הגלידות לא הצליחה להוכיח שתסבול מנזק בלתי הפיך אם ההסדר החדש יתקיים. השופט אמר כי הטענה של בן אנד ג'ריס שההסדר עלול להוביל למכירת מוצרים נוספים שיעבירו מסר המנוגד לזה של המותג היא "ספקולטיבית מדי".
ביולי אשתקד, זמן קצר לאחר המבצע הצבאי "שומר חומות", התקבלה החלטה בדירקטוריון בן אנד ג'ריס, לעצור את מכירת הגלידות ביהודה ושומרון ולשלול את הזיכיון מהזכיין הישראלי אם יסרב לכך, כפי שאכן קרה. ההחלטה להחרים את יהודה ושומרון גררה ביקורת רבה כלפי בן אנד ג'ריס ויוניליוור, לא רק מצד ממשלת ישראל, אלא גם מצד מדינות רבות בארה"ב. מספר קרנות פנסיה אמריקניות משמעותיות, ביניהן אלה שמנוהלות על ידי מדינות ניו יורק, אילינוי, ניו ג'רזי, פלורידה וטקסס, מכרו את אחזקותיהן ביוניליוור.
צפו בריאיון עם מנכ"ל בן אנד ג'ריס ישראל מיולי 2021:
לפיכך החליטה יוניליוור, שרכשה את חברת הגלידות כבר בשנת 2000 תמורת 326 מיליון דולר, לעצור את החרם ולאפשר את המשך מכירת הגלידות. הבעיה הייתה שבין החברות התקיים הסכם חריג, שהותיר בידי דירקטוריון בן אנד ג'ריס סמכויות נרחבות לקבלת החלטות על פעילות החברה, על מנת לשמור על המטרות החברתיות שלה.
כדי לעקוף את בן אנד ג'ריס, ולאחר תהליך ארוך מול הזכיין הישראלי, החליטה יוניליוור למכור את הזכויות הבלעדיות לייצור ומכירת מוצרי בן אנד ג'ריס בישראל לזכיין אבי זינגר. בכך הפך זינגר למעין בעלים עצמאי של החברה בישראל. ההסכם נחתם וכבר יצא אל הפועל בסוף יוני 2022.