אריש, שנחשב לאחד השפים המובילים בישראל בזכות סגנונו הייחודי, עוזב את מסעדת "משייה" המפורסמת וימשיך להוביל את מסעדת "סנטי" בתל אביב, שנפתחה לפני קצת יותר משנה בשותפות השף עם בעלי מסעדת "משייה". במקביל לעזיבתו, אריש יחד עם קבוצת "בילי קימבר" (עומרי עמר עידו קסלר וניצן דיין) רוכש את מלוא המניות של מסעדת "סנטי" - דבר שיאפשר לו שליטה מלאה על כל היבטי המסעדה.

אריש הצטרף למסעדת "משייה" ב-2021 ונכנס לנעליים הגדולות של השף המפורסם יוסי שטרית שעזב את המסעדה. היו לא מעט קולגות שחשבו שהשף הצעיר, שהתמחה בשתיים מהמסעדות הטובות בעולם, "נומה" בקופנהגן ו"מוגריץ" בסן סבסטיאן, לא יצליח לעמוד במשימה. אך במהרה הפתיע השף הצעיר את כל המבקרים והקולגות.

"משייה" בניצוחו של אריש, עם קו קולינרי חדש, סגנון בישול מוקפד ומודרני, צוות שהביא עמו ותפריט שונה בתכלית, הגיעה לגבהים חדשים וזכתה לשבחים רבים ואהדה מצד המבקרים והסועדים.

מסעדת משייה (צילום: אסף קרלה)
מסעדת משייה | צילום: אסף קרלה

כעת, במהלך שיפתיע רבים, בוחר השף לעזוב ולהעביר את מלוא האנרגיה שלו ל"סנטי" ולפרויקטים עתידיים.
על העזיבה המפתיעה הגיב לראשונה ל-n12: "אני רוצה להודות לקבוצת "ברקה האוס" (הבעלים של מסעדת "משייה") על שלוש שנים וחצי פוריות, בהן קיבלתי בית ליצור ולייצר את הקו הקולינרי שלי".

"בנינו יחד מסעדה חדשה לגמרי, עם DNA חדש, בתקופת הקורונה, שהייתה תקופה לא פשוטה למסעדנות המקומית", הוא הוסיף.

על ההחלטה לעזוב הוא שיתף: "כחלק מהמסע הקולינרי שאני עובר, החלטתי שזה הזמן הנכון עבורי להתמקד ב"סנטי", לקחת אותה לצעד הבא שלה, ולהתמקד בפרויקטים עתידיים נוספים. זהו מהלך טבעי מבחינתי אחרי למעלה משלוש שנים".

רכישת המניות במסעדת "סנטי" היא צעד נוסף המאפשר לשף בן ה-35, לבסס את עצמו כבעלים וכמוביל בתחום הקולינריה. הוא מתכנן להמשיך ב"סנטי" את תפיסת הבישול שלו, עם דגש על חומרי גלם מקומיים, טכניקות חדשניות, ומנות עם אופי ייחודי המשלב בין עולמות הטעמים המזרח-תיכוניים לבין השפעות אירופיות ואסיאתיות.

אריש ימשיך את תפקידו ב"משייה" עד ה-31 בדצמבר 2024 ויחתום את השנה בארוחת סוף שנה.