1. אוכל מטוסים בדיוטי פרי
לקראת הגידול הצפוי בתנועת הנוסעים בנתב"ג ב-2025 וחזרתן המצופה של חברות התעופה הבין-לאומיות, רשות שדות התעופה מפרסמת מכרז לחנות מוצרי מזון ארוז לטיסה. חנות זו היא חלק מהתרחבות תמהיל ההסעדה בשדה התעופה, במטרה לשפר את השירות לנוסעים ולספק להם חוויית קנייה מהירה ויעילה.
החנות החדשה, שתוקם בדיוטי פרי, תציע למכירה מוצרי מזון מוכנים לאכילה, ארוזים ומעוצבים לשימוש מיידי, אותם ניתן לאכול באזור ההסעדה במתחם הדיוטי או לקחת כארוחה מוכנה לטיסה. עוד יוצעו בחנות כריכים להכנה מהירה. מכירת מוצרים מסוג "Grab & Go" (קח וסע) היא שירות מקובל ומבוקש בשדות תעופה ברחבי העולם, ומאפשרת לנוסעים לקבל שירות מהיר ואיכותי לפני העלייה למטוס, תוך צמצום זמן ההמתנה הנדרש לקבלת מנות במסעדות ובתי קפה. החנות החדשה צפויה להקל על הנוסעים, במיוחד בשל העובדה שחלק ניכר מחברות התעופה כבר אינן מספקות ארוחות במהלך הטיסה, וכמה מהן אף גובות תשלום נוסף עבור מזון במהלך הטיסה.
2. יעד חדש לסאן דור
אתמול המריאה הטיסה הראשונה של סאן דור, מקבוצת אל על, לליון שבצרפת, יעד החורף החדש של החברה בהרי האלפים, קרוב לאתרי הסקי הטובים באירופה. ליון, העיר השלישית בגודלה בצרפת היא קסם של עיר שמציעה שילוב מושלם בין הסטוריה, תרבות ואוכל.
עבור חופשת סקי, ליון היא יעד נוח לחופשת חורף חלומית באלפים, שכן היא ממוקמת כשעתיים נסיעה בלבד מאתרים מובילים כמו טין, ואל דיזר, שאמוני ועוד. טיסות לליון יצאו פעמיים בשבוע בימים ראשון וחמישי וזמינות לרכישה באתר אל על ואצל סוכני הנסיעות.
3. פלנטריום ראשון בחברה הערבית
בבאקה אל-גרבייה נחנך לאחרונה הפלנטריום הראשון בחברה הערבית, מיזם פורץ דרך שהוקם במבנה של בריכת מים עתיקה. הפרויקט, שהושקעו בו כ-3.5 מיליון שקלים, משלב חדשנות חינוכית וטכנולוגית והפך למוקד משיכה לקהילה המקומית ולמבקרים מכל רחבי הארץ.
היוזמה להקמת הפלנטריום נולדה בזכות חוסני גנאיים, מנהל המתנ”ס לשעבר וכיום מא”ז במחוז, שזיהה את הפוטנציאל הטמון במבנה הייחודי. מאז כניסתה של עביר גנאיים לתפקיד מנהלת המתנ”ס לפני כשנה וחצי, זכה הפרויקט לתנופה משמעותית, והפך למרכז חינוכי-קהילתי המחבר בין באקה אל-גרבייה לקהילות נוספות בארץ ובעולם.
בפלנטריום מוצעות פעילויות מגוונות, ובהן אולם הקרנות לחקר החלל, עמדות צילום אינטראקטיביות, ותחנות חווייתיות לעידוד סקרנות ויצירתיות. המקום נועד להיות פלטפורמה לשיתוף פעולה בין ילדים וילדות מכל רקע ומגזר, תוך טיפוח אהבה למדע וטכנולוגיה.
4. חידושים ב-NCL
NORWEGIAN CRUISE LINE (NCL), הודיעה כי NORWEGIAN BLISS ו-NORWEGIAN BREAKAWAY יעברו כל אחת עדכונים משמעותיים כדי להציע חוויות אירוח נוספות על הסיפון, כולל חוויית קולנוע ואוכל חדשה לגמרי, Silver Screen Bistro; קונספט פנאי חדש תחת כיפת השמיים, Horizon Park; כמו גם הרחבה של מקומות אוכל פופולריים כגון Cagney's סטייקהאוס וטפניאקי; ויחידות אירוח מורחבות, כולל The Haven by Norwegian.
"בנורוויג'ן קרוז ליין, האורחים שלנו ומה שהם הכי מעריכים הוא קריטי כדי שנוכל לפתח חוויות. המטרה שלנו היא לספק להם את החופשה הטובה ביותר שלהם", אמר דחיוויד הררה, נשיא נורוויג'ן קרוז ליין. "החל מיצירת קונספטים חדשים שמציעים יותר חללי התכנסות בחוץ ליצירת זיכרונות עם חברים ובני משפחה, ועד להרחבת אפשרויות האוכל שמביאות שמחה לאורחים שלנו באופן עקבי בכל הצי שלנו, אנחנו מספקים יותר מה לעשות ויותר ליהנות לכל סוגי המטיילים".