נלחמים ב-99 האגורות: אחרי שמשרד המשפטים אישר כי מדובר בהטעייה, הודיע היום (ה') שר הכלכלה כי החל מה-1 בינואר 2014 יחלו באכיפה נגד בתי עסק המציגים מחירים במטבע שאינו קיים - בניגוד לחוק הגנת הצרכן.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בתחילת שנות ה-90' ביטל בנק ישראל את השימוש במטבעות של אגורה וחמש האגורות. בבנק ישראל קבעו אז כי בכל פעם שיש לשלם במזומן סכום שלא ניתן לשלמו באגורות שבוטלו - צריך לעגל את הסכום. הכללים קבעו כי סכומים הנקובים ב-1 אגורות עד 4 אגורות - יעוגלו כלפי מטה, ואילו סכומים שנקובים ב-5 אגורות עד 9 אגורות יעוגלו כלפי מעלה.
חוק בנק ישראל לא התייחס לעצם ההצגה של מחיר שכולל אגורות שלא קיימות. אחרי שפנו למשרד המשפטים לבירור הנושא, קיבלו בנט והרשות להגנת הצרכן אישור לפיו עצם ההצגה של המחיר באגורות שאינן כבר במחזור הכספים - היא בגדר הטעייה, ולכן מהווה עבירה על החוק להגנת הצרכן. "זה מחיר שלא קיים, לא אמיתי וכל מטרתו יצירת מצג של מחיר זול יותר", אומרים ברשות להגנת הצרכן.
לאחר אישורו של משרד המשפטים החליט שר הכלכלה לצאת למבצע אכיפה. "במשך שנים הרוויחו הקמעונאים פעמיים - גם הציגו שיווקית מחיר נמוך יותר שמטעה את הצרכן, וגם גבו בפועל סכומים עודפים מהצרכן", אמר השר נפתלי בנט. "אני מאמין בהגינות במסחר, והחלטה זו תסייע לקמעונאים לנקוט בהגינות".