נתחיל במה שחשבנו שיקרה. את ההוראה "צד זה כלפי מעלה" על שקית הפופקורן למיקרו אנחנו מכירים כבר שנים, והאמת היא שלא התייחסנו אליה כאל הוראה או המלצה אלא כאל אזהרה. כלומר - תניחו את הצד הזה כלפי מעלה אם אתם לא רוצים שהמיקרוגל יתפוצץ, שהמטבח יישרף, שכדור הארץ ייכחד. זה לא שלא היה לנו אומץ לנסות, המחשבה אפילו לא חלפה לנו בראש. כמו שנוהגים בצד ימין, את הפופקורן מניחים כשצד זה כלפי מעלה, וזהו.
אבל אז נתקלנו בכתבה הזו שלקחה לעצמה את החירות, או השליחות, לרדת לעומק העניין ולנסות להפוך את השקית של הפופקורן. אז באחד החיפושים שלנו אחרי הדבר הכי שולי ולא טרגי בעולם לחשוב עליו (יש הרבה רגעים כאלה) - החלטנו להתעמק.
תגידו, ובצדק: אלוהי המיקרוגל או אלוהי הפופקורן (תלוי מאיזה צד אתם) הרי לא נתנו לנו את תורתם סתם ככה, ואם יש צד שאמור לפנות מעלה, יש לזה סיבה. בהחלט נכון. אז ככה: הסיבה שיצרני הפופקורן למיקרוגל מורים לנו להניח את השקית בצורה אחת ולא אחרת טמונה במה שיש בצד שמונח כלפי מטה: ה-susceptor. בתרגום מילולי לעברית - קליע, אבל בתעשיית החימום מדובר בחומר שסופג אנרגיה אלקטרומגנטית מהמיקרוגל וממיר אותה לחום, שמאיץ את התפוצצות גרעיני התירס והפיכתם לפופקורן.
צריך לומר ביושר - התירס יהפוך לפופקורן גם בלי susceptor כלל. אם תכניסו גרעיני תירס לשקית נייר חומה ותפעילו את המיקרו - בסוף הרי יהיה לכם פופקורן, אבל זה ייקח יותר זמן, הפופקורנים יצאו קטנים יותר ותפוחים פחות, ויהיו לכם די הרבה גרעינים שלא התפוצצו.
אבל מה קרה כשהניחו את השקית הפוך, כלומר עם ה-susceptor כלפי מעלה? ההכנה ארכה יותר זמן, השקית הייתה מלאה פחות וקצב הפיצוצים לא היה הרמוני ואחיד (כולנו מכירים את הצליל המדהים הזה של פופקורן שבדיוק נכנס ל-zone שלו), אלא אקראי ומפוזר.
השימוש ב-susceptor מוכר מעוד מוצרים להכנה במיקרוגל, שהיו פופולריים מאוד כשהמכשיר רק חדר לחיינו (ועדיין רצים חזק בארצות הברית), ובשנות ה-90 מדענים בדקו האם המנגנון הזה בכלל בטוח לשימוש. הם גילו שיכולת מיקוד האנרגיה הזו יכולה למעשה ליצור כימיקלים נדיפים מחלקים אחרים של האריזה, כמו דבק או נייר, ובעקבות המחקר המחוקק קבע הנחיות מדויקות לשימוש ב-susceptor בצורה בטוחה והוא נמצא בשימוש עד היום.