מלבד למוניטין בתור אחת החנויות המעוצבות והיפות בארץ, עד עכשיו קצביית הדגים ימה של שף יובל בן נריה הייתה מקום שאפשר להצטייד בו במנות דגים מוכנות שאותן מרכיבים בבית: בין אם אלה דגים נאים, דגים מפולטים שמגיעים עם תוספות ורטבים, דגים שלמים לצלייה בתנור ושלל מוצרים נלווים. הדיל פשוט: בוחרים מנות ובבית מכינים אותן עם הוראות הכנה מפורטות כשהכל מפולט, מותסס, מעורבב ומוכן מראש. 

ממש לאחרונה נפתחה בתוך ימה קטגוריה חדשה בשם "ימה טו גו" שכוללת מנות מוכנות לאכילה - אפשר להזמין בוולט, והשכנים יכולים להגיע לקנות ישירות בחנות (אם כי אין חלל ישיבה בתוך ימה - ולי אישית נשמע פחות כיף לאכול מנת דגים נאים יפה על ספסל פלורנטינאי - ככה שאין הרבה ברירה אלא ליפול לוולט או לבוא לקחת הביתה) מגוון מנות ready to eat שרקח השף: טטאקי טורו סלמון/טונה בלו פין, טרטר דג יפני, סביצ'ה פרואני/תאילנדי, קרפצ'יו סלמון, סשימי בפונזו/בחמאה חומה, צ'יראשי, סלט סובה וטורו סלמון צרוב וכריך דייגים (טווח המחירים נע בין 52-89 שקלים). 

סשימי ברוטב חמאה חומה וסויה לבנה (צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור)
סשימי ברוטב חמאה חומה וסויה לבנה | צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור

אנחנו הזמנו הביתה 3 פריטים מתוך מנות השף ועוד 2 מנות של תוספות: כריך דייגים של קציצות דגים (79 שקלים), צ'יראשי (89 שקלים), סלט אטריות סובה וטורו סלמון צרוב (52 שקלים), סלט ירוקים (42 שקלים) ואורז בתוספת אצות ושמשום קלוי (14 שקלים).

ראשית חייבים לדבר על כריך הדייגים: לחמניית בריוש טרייה ממאפיית חגי והלחם המצוינת ובתוכה 4 קציצות בשרניות ועסיסיות. הקציצות כוללות תערובת של 3 דגים: סלמון, בטן המאצ'י ובטן טונה, מחית קארי תאילנדי, שעועית ירוקה קצוצה, שום, שאלוט וצ'ילי. את הלחמנייה הרכה מורחים באיולי (שמכינים כאן במקום אלא מה) של איולי-סחוג הבנרו ומוסיפים ירקות טריים-טריים: עגבנייה, בצל סגול, כוסברה. אני לא בתפקיד סנגורית של אף אחד וברור שמבאס לשלם על כריך 80 שקלים, אבל אם כבר, שיהיה כריך טעים ומושקע כמו הכריך הזה, שכל מרכיב בו מוקפד, מנומק ואיכותי, אם אלה הקציצות הנהדרות והעסיסיות, הלחם הפנטסטי, הירקות הטריים. הרי כבר שילמנו סכומים דומים על מוצרים הרבה פחות טובים. 

כריך קציצות דגים חצוי (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
כריך קציצות דגים חצוי | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
כריך דייגים ימה טו גו (צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור)
כריך דייגים ימה טו גו | צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור

גם הצ'יראשי (89 שקלים) שומר על הסטנדרט של יובל בן נריה עם דגים טריים מקוצבים, ביצי דגים, ירקות טריים (מלפפון, אבוקדו, בצל ירוק, פרחים אכילים, עלי מיקרו) ואורז לבן מתובל במעט שומשום ואצות בליווי רוטב על בסיס סויה וואסבי. מנה עדינה וטעימה, מסוג המנות שמרגישים אחריהן כמו האנשים הכי אחראיים בסביבה וגם הכי מתפנקים. לצד הצ'יראשי, המנה היקרה ביותר בתפריט, ניסינו גם את סלט אטריות הסובה, המנה הכי פחות יקרה בתפריט (52 שקלים): אטריות סובה, קרעי סלמון צרוב, בצל ירוק, צ'ילי, מלפפון, אצות ושומשום. כמות נאה ונדיבה של סלמון, אטריות במרקם מצוין וגם פה הקפדה על ירקות טריים. גם הסלט מגזרת התוספות (42 שקלים), סלט פשוט מאוד עם תיבול צנוע של שמן זית ולימון, כלל אך ורק עלים טריים ירוקים בוהקים ופריכים וגם פה ניכרה הנדיבות עם מגוון יפה של סוגי עלים. אי אפשר שלא להעריך את הסטנדרט הגבוה. 

בשורה התחתונה: קשה היום לנהל שיח על אכילה בחוץ מבלי להקדיש חלק ניכר להתבאסות על מחירים ועל דיוני ואליו פור מאני, קשיי הענף, מחסור בכח אדם וכו', ומה נעשה שבסוף זה לא תמיד מעניין את מי שרוצה בסך הכל לאכול משהו טעים, גם אינו "משתלם". אף אחד הרי לא חייב להזמין ארוחת צהריים מוולט, אבל אם מישהו רוצה להתפנק עם אוכל של שף כמו יובל בן נריה - אלו באופן יחסי מחירים נגישים יותר, בטח יותר מאשר לאכול במסעדת a או טאיזו. זה לא זול, אבל זה מושקע, מוקפד ומאוד טעים. 

הצ'יראשי של ימה טו גו (צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור)
הצ'יראשי של ימה טו גו | צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור