אם עדיין לא שמעתם כדאי שתדעו - חלק מהבשר שמוצג לנו בקצבייה בסופר כטרי הוא למעשה בשר שהוקפא והופשר - כך עולה מבדיקה של "תכנית חיסכון".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
באחד הסופרים בהם ביקרנו, אחת העובדות מאחורי הדלפק אומרת שכל הבשר טרי, אבל רק אחרי שאנחנו שואלים - מתברר שלא הכל. לפעמים זה כן יהיה כתוב - על מדבקה קטנה בקצה הזכוכית.
אז למה בשר מופשר הוא בעייתי, במיוחד אם אנחנו לא יודעים שהוא כזה? קודם כל - מבחינה בריאותית. בשר מומלץ להקפיא פעם אחת בלבד, אחרת עלולים להתפתח עליו חיידקים מסוכנים.
צרכן שקונה את הבשר הזה ולא יודע שהוא כבר הוקפא בעבר, עלול להקפיא אותו שוב, וכך אתם מסכנים את עצמכם בלי לדעת. בנוסף, הבשר המופשר לרוב נמכר במחיר יקר יותר מאשר הבשר הקפוא, כמו שבשר טרי יקר יותר - אבל למופשר אין שום יתרון על הקפוא, להיפך.
בחלק מהמקרים, כפי שהראנו כאן בעבר, אפילו עושים לבשר טיפולים מיוחדים כדי שהמופשר יראה טרי. בשורה התחתונה חשוב תמיד לשאול את המוכר בקצבייה את השאלות הנכונות, ולוודא שאתם יודעים מה בדיוק אתם קונים.