המירוץ לדירה: את הבעיה הזאת כל סטודנט מכיר, התקופה שלפני תחילת הלימודים בה צריך לחפש דירה להשכרה, ודווקא אז - מתחילים המחירים לזנק.
"המחירים מאמירים כל הזמן לקראת שנת הלימודים, ובעיקר בקיץ", מוחה הסטודנט אדיר שור. "צריך לעבוד חמש פעמים בשבוע לפחות בשביל להחזיק דירה ומחיה בתל אביב בצורה סטנדרטית ונורמלית".
אך תקופת הקיץ היא חגיגה עבור משכירי הדירות. מבחינתם, כשהביקוש עולה זה הזמן הטוב ביותר להקפיץ את מחירים ולכן הסטודנטים נאלצים בחודשים אוגוסט - ספטמבר, להיאבק כדי למצוא דירה, שהם מסוגלים להרשות לעצמם לשכור.
פער של 200 ש"ח בממוצע
מבדיקה שערכנו עולה כי קיימים פערי מחירים משמעותיים בין שכר הדירה הממוצע בחודש מרס לזה שבספטמבר. בירושלים עמד שכר דירה ממוצע לדירת 3 חדרים על 3,500 שקלים, אך היום המחיר יהיה גבוה יותר ב-200 שקלים לחודש. גם בבאר שבע נמדד פער של 200 שקלים בין חודש מרס לחודש ספטמבר הנוכחי.
בחיפה עלות השכירות הממוצעת לדירת 3 חדרים עומדת בחודש מרס על 2,200 שקלים והיום על 2,350 שקלים, והמחיר הממוצע של דירה זהה ברמת גן יעלה במאה שקלים בין תקופת החורף לחודשי הקיץ.
לסטודנטים התפרנים בדרך כלל המצב הזה הוא בלתי נסבל אך הם נאלצים להשלים עימו. במטרה לעזור עובדים עכשיו בכנסת על חוק שייתן הנחה בארנונה לסטודנטים, אבל השנה זה כבר לא יקרה. הסטודנטים ימשיכו לחפש בנרות דירות חדר חדר וחצי, ואם אתם שומעים על משהו עדיף בפחות מ-2,000 שקלים.