הכל התחיל בפאולה וליאון, שהחליטו להציג בתוכנית אופציה ביתית להכנת שניצל בטורטייה - מנה שהרבה ישראלים אוהבים לאכול בחוץ. המוקד של הפינה היה ההשוואה בין המנה הביתית לזאת שקונים בחוץ, מבחינת מרכיבים, כסף, בריאות וטעם.
באולפן התארחו השפים שחר ואורן, ותוך כדי הדגמה של הכנת השניצל הם סיפקו לנו טיפ שגם בעוד מאה שנה לא היינו עולים עליו, והוא קשור לסודה לשתייה ולקורנפלור. בתוכנית הם דיברו על הוספתם לתערובת הביצים, אבל בהתעמקות שערכנו איתם לאחר מכן קיבלנו את הטיפ המלא, שמבטיח שניצלים רכים ועסיסיים שלא מהעולם הזה. ובכן, ההמלצה של שחר ואורן היא להתחיל את הכנת השניצלים בהשריה קצרצרה של חזה העוף, משהו כמו רבע שעה, ורק אחריה להמשיך לשלב הביצים, פירורי הלחם והשמן החם.
השריה של שניצלים לפני הטיגון
זה הולך ככה: על כל קילו של חזה עוף מערבבים 160 מ"ל של מים (שהם שני שליש כוס) עם 2 כפיות סודה לשתייה, 2 כפות קורנפלור, כפית מלח, כפית סוכר ו-2 כפות שמן. מכניסים את נתחי העוף לתערובת וממתינים 15 דקות. עשיתם את זה? אתם מוזמנים להמשיך כרגיל עם ההכנה. המשרה הזאת מבטיחה כמה דברים: 1. שהתיבול ייספג בבשר העוף והוא לא יהיה תפל, 2. שהשניצלים יהיו רכים (בזכות הסודה לשתייה), ו-3. שהשניצל המוכן יצא עסיסי במיוחד (בזכות הקורנפלור, ששומר את כל העסיס בפנים).
עוד סיפרו שחר ואורן שאת השניצל המטוגן לא מוציאים לנייר סופג אלא לרשת או מסננת - את הסוד הזה אנחנו כבר מכירים, ולשמחתנו מיישמים אותו כבר זמן מה בהצלחה.
אהבתם? מוזמנים להיכנס לאתר של שחר ואורן, וכמובן לעמוד האינסטגרם ההורס שלהם.
ניסיתם? ספרו לנו איך יצא!