זו שווארמייה? זו המבורגרייה? זו מסעדה? האמת שהיא שאין לי מושג. אבל מה שבטוח, היה שווה לחצות לצד השני של איילון ולהגיע עד לבורסה ברמת גן למקום הטבעוני החדש "Jerem". הוא נפתח רק בחודש האחרון, וכבר הספיק לעורר עניין וסקרנות בזכות פיתות מלאות בשווארמה עסיסית, בגטים טריים עם קבב וסלטים, וגם קערות מגרות של פסטה ברוטב בולונז. כבר אמרתי שאני לא בטוחה מה הקו המנחה כאן?

התפריט מגוון, יש שיחשבו שאולי אפילו מגוון מדי: המבורגר, קבב, שישליק, מעורב ירושלמי, עראיס, אמפנדס קטנטנים, וכאמור פסטה ברוטב בולונז. אבל גולת הכותרת היא כמובן מנת השווארמה שמבחינתי מבחן ההצלחה האמיתי שלה הוא קודם כל האם היא עשויה מפטריות (התשובה היא לא. יאיי), ושנית, איפה היא עומדת מול השווארמה הטבעונית האגדית של "פלאפל סומסום". אז ככה, השווארמה עשויה מרצועות חלבון סויה של "The Proper Meat" מחברת "מחוברים לחיים", ובגלל שהרגשתי אמיצה ונועזת באותו ביקור - לקחתי את המלצת בעל הבית והזמנתי לראשונה שווארמה בבגט (45 שקלים). אני לא בטוחה עד כמה אני שלמה עם ההמלצה הזו, אבל השווארמה עצמה עסיסית ונהדרת, מתובלת נפלא, מוקפצת במקום במחבת עם בצל קצוץ דק דק, מוגשת עם מבחר גדול של סלטים, ובעיקר, נותנת פייט ראוי למנה של "פלאפל סומסום". 

JEREM רמת גן (צילום: נעה צימר הוקר, mako אוכל)
JEREM רמת גן | צילום: נעה צימר הוקר, mako אוכל

במנה השנייה נשארתי עם ההעדפה הקבועה שלי, ובחרתי בפיתה עם שישליק (40 שקלים). תוך כדי שאני זוללת את הפיתה הנהדרת שלי, שבאמת עמוסה ומלאה בכל טוב ובנדיבות גדולה, לא יכולתי שלא לתהות לעצמי מה זה בכלל אומר שישליק טבעוני. התשובה שהגעתי אליה אחרי עוד כמה ביסים נוספים, שזו בדיוק אותה מנה כמו השווארמה, רק בחיתוך יותר גדול וגס. והאמת, שיש מצב שאני מעדיפה את נתחי הסויה המתובלים שלי בתצורה הזו.   

אחרונה חביבה בביקור זה הייתה מנת העראיס (45 שקלים). ארבעה רבעי פיתה ממולאים (שוב, באופן נדיב במיוחד) ב"בשר" טחון שעשוי מחלבונים צמחיים, גם הם, כמו כל המנות בתפריט, של "The Proper Meat". על אף שמדובר במסעדת אוכל רחוב, המנה המאוד בשרנית וטעימה הזו הוגשה ביצוגיות וצבעוניות ראויה לשבח, עם סלטים שצולחתו באופן שלא יבייש אף מנה אינסטגרמית, ולצידם מבחר רטבים מקוריים ומעניינים כמו איולי חלפיניו או רוטב שזיפים שבעל הבית המליץ עליו במיוחד. מודה שזה אכן היה שילוב ייחודי ומרענן, אבל אני והטחינה שלי לא ניפרד כל כך מהר.

עראיס של JEREM (צילום: נעה צימר הוקר, mako אוכל)
עראיס של JEREM | צילום: נעה צימר הוקר, mako אוכל

על הפסטה בולונז, שעדיין לא הצלחתי להבין מה היא עושה שם בתפריט לצד המבורגרים ושווארמות, החלטתי לוותר הפעם, אבל בטוחה שאחזור לבחון האם היא ראויה לקבל מקום בין כל הפיתות והבגטים. אגב, זה רק תפריט ההרצה, לא יודעת כמה עוד מנות רחוב אפשר להוסיף לכל המבחר הזה, אבל הוא צפוי להתרחב בעתיד הקרוב.

Jerem Alternative Food. היצירה 27, רמת גן. ראשון-חמישי 11:00-16:00. טבעוני. כשר