חברת הוט השיקה את פרויקט הסיבים האופטיים שלה היום (שני) וחשפה את מחירי השירות ואת היקפי הפריסה. מבדיקת N12 עולה כי המחירים של הוט יהיו גבוהים ממחירי החברות האחרות, אך זהים למחירים של בזק. רמת הפריסה של תשתית הסיבים של הוט ברחבי הארץ, כמו גם זו של בזק, עולות על המתחרות. בהוט מבטיחים ש-600 אלף בתי אב יוכלו להתחבר לתשתית.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

חשוב לשים לב שישנם מספר רכיבים למחיר ההתחברות לסיבים האופטיים: ראשית ישנה ההתקנה אשר ברוב החברות (אך לא בכולן) ניתנת בחינם, בנוסף יש את החיבור לתשתית ולבסוף את ספק האינטרנט עצמו. חלק מהחברות מציעות תשתית בלבד וחיבור לספק לפי בחירתכם, והמחיר משתנה בהתאם. אז לפני שאתם מגבירים את מהירות האינטרנט - בדקנו עבורכם: מה המחירים של חבילות במהירות 1 ג'יגה, ולאלו דברים חשוב לדאוג לפני ההתקנה?

019 מובייל

מהירות אינטרנט: 1000MB

כולל: חבילה משולבת של ספק ותשתית סיבים אופטיים

מחיר: 108.80 שקלים לחודש

נתב: אפשרות להשכרת נתב ב-15 שקלים בחודש

מבצעים: חודש ראשון חינם

שורה תחתונה: 123.8 שקלים לחודש

סלקום

מהירות אינטרנט: 1000MB

כולל: חבילה משולבת של ספק ותשתית אינטרנט

מחיר: 125 שקלים בחודש

נתב: כלול במחיר

מבצע: חודשיים ראשונים ב-75 שקלים

שורה תחתונה: 125 שקלים לחודש

פרטנר

מהירות אינטרנט: 1000MB

כולל: חבילה משולבת של ספק ותשתית אינטרנט

מחיר: 100 שקלים בחודש

נתב: אפשרות להשכרת נתב ב-25 שקלים בחודש

שורה תחתונה: 125 שקלים בחודש

UNLIMITED

מהירות אינטרנט: 1000MB

כולל: חבילה משולבת של ספק לבחירה ותשתית אינטרנט של UNLIMITED

ספקים אפשריים: 019 מובייל, אקספון 018, הלו -15, סלקום, רימון, עמיתנט

מחיר: החל מ-109 שקלים בחודש

מבצעים: חודש ראשון חינם

שורה תחתונה: המחיר תלוי בספקית שתבחרו

בזק

מהירות אינטרנט: 1000MB

כולל: רק תשתית, ללא ספק אינטרנט וללא התקנה

מחיר: 119 שקלים בחודש

התקנה: 900 שקלים לדירה בבניין מגורים, 1,800 שקלים לבית קרקע (הסכומים נפרשים ל-36 תשלומים חודשיים של 25 או 50 שקלים בהתאמה)

נתב: אפשרות להשכרת נתב ב-20 שקלים בחודש

ספק: כ-20 שקל בחודש (בזק בינלאומי ב-19.90 שקל לחודש)

שורה תחתונה: 159 שקלים בחודש + 25/50 שקלים לחודש ל-3 שנים

מבצעים: 50% על דמי ההתקנה עד יוני 2021

HOT

מהירות אינטרנט: 1000MB

כולל: תשתית וספק, ללא התקנה

מחיר: 149 שקלים בחודש

התקנה: 536 שקלים, שיפרסו לתשלומים של 14.9 שקלים למשך 36 חודשים

נתב: 20 שקלים בחודש

שורה תחתונה: 169 שקלים בחודש + 14.9 שקלים בחודש למשך 3 שנים

מבצעים: תשתית ב-119 שקלים לשלושת החודשים הראשונים, 50% הנחה על דמי ההתקנה לכבוד ההשקה

המחיר זה לא הכול

אך עוד לפני שאתם בודקים את המחירים, יש כמה דברים שחשוב לציין. "מי שמתכוון לעשות מנוי לתשתית הסיבים כדאי שיבדוק קודם אם המכשירים בבית בכלל מוכנים לתמוך במהירות של 1 ג'יגה בייט לשנייה", הסביר ל-N12 לירון כץ, מנהל הפיתוח עסקי ברשת מחסני חשמל. "מרבית המחשבים הביתיים הנייחים שיוצרו לפני 2018 כוללים כרטיס רשת מסוג ישן, שתומך בעד 100 מגה-ביט לשנייה".

איך בודקים אם המחשב תומך במהירות של 1 ג'יגה בייט?

"במחשבי PC לוחצים קליק ימני על אייקון הרשת בשורת המשימות, ובוחרים ב"פתח הגדרות רשת ואינטרנט. בשלב הבא בוחרים ב-Ethernet/מאפיינים/ושוב במאפיינים – ובודקים מה נכתב ב"מהירות הקישור (קבלה/ שידור). כרטיס רשת ישן יסומן Mbs 100/100, ואילו כרטיס עדכני יותר – 10/100/1000 Mbs".

אם גילינו שכרטיס הרשת לא תומך במהירות 1 ג'יגה?

"ניתן לרכוש בחנות מחשבים תמורת כמה עשרות שקלים מתאם רשת חיצוני למהירות 1 ג'יגה בייט. זהו דונגל המתחבר מצד אחד ליציאת USB 3.0 או USB-C במחשב, ומצד שני לכבל הרשת. למחשב נייח אפשר לקנות כרטיס רשת PCIe פנימי חדש, תואם 1 ג'יגה בייט ולהחליפו בכרטיס הרשת הישן.

"גם בכבלי הרשת נדרשת התאמה: מרבית הכבלים כיום בבתים הם מסוג CAT5, שמסוגלים  להעביר עד 100 מגה בייט בשנייה בלבד. כדי לקבל 1 ג'יגה נדרש להחליף לכבל מסוג CAT5e או CAT6, שיודעים להתמודד עם 1 ג'יגה בייט והרבה מעבר לזה.

עוד נקודה שיש לתת עליה את הדעת היא ה"סוויץ'" – הקופסה שאליה מתחבר הנתב וממנה יוצאים החיווטים לשקעי הרשת הפזורים בחדרי הבית. לא כל הסוויצ'ים תומכים ב-1 גיגה-ביט, ויש לוודא זאת בעת ההתקנה".

פרופ׳ מוטי פרידמן חוקר רשתות מהפקולטה להנדסה באוניברסיטת בר אילן
פרופ׳ מוטי פרידמן חוקר רשתות מהפקולטה להנדסה באוניברסיטת בר אילן

ובסופו של דבר, צריך לזכור שההתחברות לסיבים אופטיים תשרת אותנו כצרכנים, אך גם תשמור על העולם שבו אנחנו חיים. פרופ׳ מוטי פרידמן, חוקר רשתות מהפקולטה להנדסה באוניברסיטת בר אילן, הסביר ל-N12: "השימוש בסיבים אופטיים הוא פתרון מיטבי, הן עבור הסביבה, עבור כדור הארץ והן עבור משתמש הקצה. זהו פתרון זול, יעיל יותר בהעברת מידע ומאפשר נפחי גלישה גדולים יותר לביתו של הצרכן.

"לאחרונה הצליחו להעביר בסיבים אופטיים מידע בכמות רבה הרבה יותר, ועצם פריסת הסיבים האופטיים של בזק ברחבי הארץ הינה בשורה משמעותית מאוד עבור המשתמשים. ביחס למחיר, מדובר במחיר הדומה למה שהיינו משלמים בעבר, אך עבור תמורה גדולה הרבה יותר למשתמש הקצה. העברת מידע באמצעות אור בתוך סיבים אופטיים פחות רגישה להפרעות, ולכן מאפשרת להעביר מידע במרחקים של אלפי קילומטרים ללא צורך במגברים. בנוסף, סיבים אופטיים מורכבים מזכוכית שמקורה בחול ים, ולעומת כבלי נחושת שדורשים ייצור ממכרות הדבר פחות מזיק לסביבה באופן משמעותי, כך שמדובר בצעד חיובי עבור כדור הארץ והגרים בו".