המרשימה: הוניג טורטה של שטפן

ראש השנה הוא הזדמנות מעולה להתפנק עם השטרודלים של שטפן, אבל אם אתם מחפשים עוגה שעושה הרבה רושם, לכו על עוגת הדבש ההונגרית הקלאסית - ההוניג טורטה - שהייתה אחת המעולות והמיוחדות בטעימה שערכנו, בעלת מתיקות מאוזנת ורכות מושלמת. מדובר בעוגת שכבות של ביסקוויט דבש, קרם דיפלומט וריבת פטל ביתית חמצמצה. ביחד נוצר שילוב טעמים מענג כבר מהביס הראשון. בקיצור, עוגה שאנחנו ממליצים עליה מאוד.

מחיר: 180 שקלים לעוגה בקוטר 18 ס"מ. להשיג בבייקרי שטפן, טשרניחובסקי 21, תל אביב.

מדוביק של פיצי (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

המסורתית: מדוביק של פיצי

מדוביק היא עוגת שכבות טעימה ורכה שלפעמים עלולה לסבול ממתיקות יתר. בפיצי הצליחו לייצר אותה במידת  מתיקות מדויקת בזכות 3 שכבות דקיקות של קרם שמחברות בין שכבות רכות של בצק. היא עשירה מאוד, רכה ביותר, נמסה בפה ומשאירה טעם מעולה של עוד ביס.

מחיר: 64 שקלים לעוגת פס או 180 שקלים לעוגה בקוטר 20 ס"מ. להשיג בקפה פיצי, בן גוריון 1, בני ברק | משה סנה 199, רמת השרון.

>> מתכונים לראש השנה

>> קינוחים לראש השנה

קינוחי פוחים של רביבה וסיליה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
צילום: לין לוי, mako אוכל

המיוחד: קינוח תפוחים של רביבה וסיליה

קולקציית עוגות ראש השנה של רביביה וסיליה כוללת את אחד מקינוחי התפוחים המרשימים שיצא לנו לראות ולטעום. הוא מגיע בתוך כלי זכוכית עגול עמוק בקוטר 18 ס"מ ובתוכו שכבות של תפוחים מקורמלים ביין, וניל וגנאש קלבדוס ומעל הכל שטרויזל קינמון ארומטי. הקינוח הזה יגנוב את ההצגה בשולחן החג ואפשר לצלול לתוכו עם כף הגשה עמוקה או עם כף גלידה. שילוב הטעמים מאוד מיוחד ושונה מכל עוגות החג הסטנדרטיות.

מחיר: 290 שקלים. להשיג ברביבה וסיליה, המייסדים 1, רמת השרון | ניסים אלוני 10, תל אביב יפו.

 

קפרזה לימון ודבש של האופים הקטנים (צילום: רן ארד, יחסי ציבור)
צילום: רן ארד, יחסי ציבור

נטולת הגלוטן: קפרזה לימון דבש ללא גלוטן של האופים הקטנים 

עוגות דבש בחושות עלולות להיות יבשושיות; מה שעשו האופים הקטנים הוא בגדר קסם: שילוב בין עוגת ספוג לימונית עם דבש לשוקולד לבן, שיצר עוגה אוורירית מושלמת ללא גלוטן. קפרזה היא עוגה מסורתית מהאי קאפרי, שבאופים הקטנים הכינו אותה בגרסה מתאימה לראש השנה והתוצאה לטעמנו מוצלחת מאוד. עוגת פס צנועה מושלמת, וזה שהיא נטולת גלוטן? פשוט בלתי נתפס.

מחיר: 50 שקלים לעוגת פס. להשיג באופים הקטנים, עמק ברכה 25, תל אביב יפו.

 

טארט דבש של EATS (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

האלגנטית: טארט דבש של קפיטריה EATS

קונדיטוריית איטס יצרה לכבוד ראש השנה טארט מושלם עם דפנות דקות וגבוהות של בצק פריך עשוי ללא רבב, בדיוק במידת החמאתיות הנכונה, לתוכו נשפכת בלילה קרמית. הטארט עדין, לא מתוק מדי ויש בו נגיעות של מלח ים אטלנטי שמקפיצות אותו למעלה. בול מה שטארט צריך להיות.

מחיר: 154 שקלים לעוגה בקוטר 22 ס"מ. להשיג באיטס, שינקין 20, תל אביב יפו | בן גוריון 75, תל אביב יפו.

 

מדוביק של לה רושל פטיסרי (צילום: לירן ממון, יחסי ציבור)
צילום: לירן ממון, יחסי ציבור

היוקרתית והיקרה: מדוביק של לה רושל פטיסרי

המדוביק שמכינים בלה רושל פטיסרי עשויה על פי מתכון בן 50 שנה של סבתא של רותם, הבעלים והקונדיטור של המקום. בזכות כמות נכונה של שמנת חמוצה, תוספת סודית של קרמל ושיטת הכנה של פעם, שכבה אחרי שבה, נוצרת כאן עוגה מעולה. עיטור המקרונים מוסיף חינניות למראה של העוגה המרשימה הזו.

מחיר: 326 שקלים לעוגה בקוטר 22 ס"מ. להשיג בלה רושל, ברוך הירש 30, בני ברק.

רולדת דבש ותפוחים של קונדיטוריית שני (צילום: יפעת כהן, יחסי ציבור)
צילום: יפעת כהן, יחסי ציבור

הנוסטלגית: רולדה דבש עם קרם וניל של קונדיטוריה שני

אנחנו מאוד אוהבים את הפשטות בקינוחים נוסטלגיים של פעם, וזה בדיוק מה שמאפיין את הרולדה המעולה של קונדיטוריית שני. רולדת דבש פשוטה למדי מבצק רך של עוגת ספוג ארומטית בשילוב קרם פטיסייר ותפוחים מקורמלים ביין. לקחת ביס ולהיזכר בארוחות חג אצל סבתא.

מחיר: 89 שקלים. להשיג בקונדיטוריית שני, טרומפלדור 29, חיפה.

 

עקיצת הדבורה של WE LIKE U 2 (צילום: ליאל סנד, יחסי ציבור)
צילום: ליאל סנד, יחסי ציבור

המפוארת: טארט באסקי - WE LIKE U TOO

מדי שבועות אנחנו מהללים את הבאסקית הטובה בארץ עליה אחראיים WE LIKE U TOO. גם בראש השנה הזה הם קלעו בול עם טארט באסקי שבבסיסו בצק פריך ויש בו גם פרנג'יפאן קלבדוס ותפוחים מקורמלים. קשה לא להזכיר גם את עוקץ הדבורה שלהם, שהייתה הטובה ביותר מכל העוקצים שטעמנו השנה: היא עשויה מבצק בריוש עם קרם דיפלומט מייפל ומעליה טאטן תפוחים ונוגטין שקדים. זוהי ללא ספק הגרסה הטובה ביותר של הלהיט בגזרת העוגות המפוארות של ראש השנה.

מחיר: טארט באסקי 92 שקלים, עוקץ הדבורה 110 שקלים. להשיג בכל בתי הקפה של הקבוצה (החל מ-27.9).

 

דולצ'ה מוס דבש של שמו (צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור)
צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור

הקרמית: דולצ'ה מוס דבש של קונדיטוריית שמו

בדרך כלל עוגות מפונפנות שמורכבות משכבות שמקשות על האכילה לא מרשימות אותנו במיוחד - אבל הדולצ'ה של שמו היא הברקה. קודם כל כי אפשר לקנות אותה בפס, וגם בזכות שילוב בין שני רולים של מוס דבש על תחתית שוקולד ואגוזים בשילוב שוקולד "ולרונה". למרות הקונסטלציה, קל להעמיס את זה על כפית, ואפילו שזה נשמע מאוד עשיר - זה לא מתוק מדי.

מחיר: 89 שקלים. להשיג בכל סניפי קונדיטוריות שמו.

 

קולקציית ראש השנה 2024 של בבקה (צילום: יהונתן בן חיים, יחסי ציבור)
צילום: יהונתן בן חיים, יחסי ציבור

הקלאסית: טארט ברולה דבש של בבקה

זהו טארט הדבש השני ברשימה שלנו והוא מושלם לא פחות. ללא מעט טועמים במערכת שלנו הוא הזכיר גרסת ראש השנה לקראק פאי. מדובר בבצק שקדים פריך ומעליו שכבת ברולה דבש שמשולבים בה שמנת וחלמונים, שאחראיים על המרקם העשיר והחמאתי שיגרום לכם לקחת עוד ביס.

מחיר: 142 שקלים לעוגה בקוטר 24 ס"מ. להשיג בכל סניפי בבקה.

 

גאלט תפוחים של MIMI (צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור)
צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור

התפוחית: גאלט תפוחי עץ של מימי

גאלט הוא קינוח צרפתי קלאסי: בצק פריך שעוטף את המלית בצורה לא סימטרית וזה גם הקסם של העוגה הזו. הגאלט של מימי הוא היחיד מסוגו שטעמנו השנה והוא היה מיוחד וטעים מאוד. בצק פריך דקיק מעולה, תפוחים חתוכים גס ומקורמלים במידה הנכונה, עם שכבה דקה של אבקת סוכר מעל. עוגת התפוחים (נטולת דבש) הכי טעימה שטעמנו השנה.

מחיר: 124 שקלים לעוגה בקוטר 20 ס"מ. להשיג בכל סניפי מימי.

 

בריוש תפוחים של רולדין (צילום: רונן מנגן, יחסי ציבור)
צילום: רונן מנגן, יחסי ציבור

המלכותית: בריוש תפוחים של רולדין

בריוש תפוחים של רולדין הייתה עוגת תפוחים מעולה נוספת שטעמנו השנה. שילוב מעולה בין בצק בריוש אוורירי שמתנשא לגובה של קוגלהוף, בתוכו מלא קרם שקדים ומעליו שכבה של תפוחי עץ חתוכים גס מצופים בטופי מלוח. זה רך, עשיר, טעים ומפתיע מאוד.

מחיר: 75 שקלים. להשיג בכל סניפי רולדין.

 

טארט אגסים החדש (צילום: עידית בן עוליאל, יחסי ציבור)
צילום: עידית בן עוליאל, יחסי ציבור

המפנקת: טארט אגסים וקרם שקדים של בייקרי

בסניפי בייקרי של קבוצת R2M מחכה לכם עוגת הריז'יק המפורסמת של הקבוצה, שקשה לעמוד בפניה והפכה סופר פופולרית בזכות שכבות טורט דובשניות, קצפת וקרם פרש. גם הפאי המסורתי של קופי בר הוא התגלמות הקלאס, אבל הפעם נשמח להסב את תשומת ליבכם דווקא לטארט אגסים וקרם שקדים שאהבנו מאוד. הוא עשוי מבצק ברטון עם קרם שקדים ויש בו אגסים ביין אדום ושקדים פרוסים מעל. מדובר בעוגה חדשה בקולקציה, שיכולה לרענן לכם קצת את הדבש-תפוחים הסטנדרטי של החג.

מחיר: 82 שקלים. להשיג בכל סניפי הבייקרי.

ועוד כמה עוגות מעולות שאהבנו

סטיקי דייט פודינג טבעוני (צילום: אוריה גבע, יחסי ציבור)
צילום: אוריה גבע, יחסי ציבור

סטיקי דייט פודינג טבעוני של מאפיית לחמים

עדיין לא נרגענו משטרודל התפוחים מבארי שהגיע לפופ אפ בלחמים, ויחד איתו כדאי שתכירו גם את הסטיקי דייט פודינג הטבעוני, שהוא בעצם עוגת תמרים נימוחה בטירוף, בעלת טעם מודגש של תמרים ודבש וציפוי קרמל קרם קוקוס עשיר מלמעלה. ללא ספק השוס של ראש השנה 2024.

מחיר: 87 שקלים. להשיג בכל סניפי לחמים.

 

פאי אוכמניות של דלאל (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

חלת דבש וטארט טארט פטל ושנטילי לואיזה של דלאל

לכבוד ראש השנה דלאל הכינו 2 יצירות מופת מיוחדות שמאוד חבל לפספס, גם אם לא מדובר בקלאסיקה לראש השנה. הראשונה היא חלת דבש עגולה ורכה כמו ענן שהריח שהיא מפיצה בלתי נתפס. קינוח נוסף שאהבנו מאוד הוא טארט פטל. נכון שזה לא הקינוח הקלאסי של ראש השנה אבל מדובר בעוגה מרשימה במיוחד ומאוד יוצאת דופן גם במראה וגם בטעם - שמשלב בין מלית פטל חמוצה לבצק פריך חמאתי ועשיר.

מחיר: חלה 32 שקלים, טארט פטל 180 שקלים. להשיג בדלאל, שבזי 10, תל אביב יפו.

 

עוגות ראש השנה של קאסה טואה (צילום: דרור עינב, יחסי ציבור)
צילום: דרור עינב, יחסי ציבור

עוגת שכבות מוס עם קרם לימון של קאסה טואה

בקונדיטוריה האיטלקית תמצאו עוגת ראש השנה לא שגרתית. היא עשויה משכבות מוס, בצק פריך, ביסקוויט לוז, קרם לימון, תפוחים ביוזו, מוס לימון ושוקולד לבן. היא מגיעה גם בתור קינוח אישי בצורת תפוח עם 2 עוגיות אגוזי לוז רכות, לאחיזה נוחה ביד. חותכים את התפוח באמצע ומגלים את כל השכבות שמרכיבות את הקינוח היפה והמיוחד הזה.

מחיר: 190 שקלים לעוגה בקוטר 18 ס"מ או 46 שקלים לקינוח אישי. להשיג בקאסה טואה, מדינת היהודים 85, הרצליה.

 

טירמיסו דבש  (צילום: יעקב בלומנטל, יחסי ציבור)
צילום: יעקב בלומנטל, יחסי ציבור

טירמיסו דבש של לה פרינה

טעמנו מאות גרסאות של טירמיסו בשנים האחרונות, אבל טירמיסו דבש עם שקדים עדיין לא פגשנו. רוצים לנסות את הקסם? תמצאו אותו בלה פרינה בתבניות מרובעות שמתאימות ל-4-6 סועדים.

מחיר: 89.90 שקלים. להשיג בכל סניפי לה פרינה.

 

קוגלהוף של מאפה נאמן (צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור)
צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור

הקוגלהוף של נאמן

הוא לא טרנדי וזה מה שהכי יפה בו, הקוגלהוף הוא קינוח מסורתי שלדענו לא מקבל כאן מספיק חשיפה. ברשת נאמן השיקו לכבוד ראש השנה לא אחד אלא קולקציה שלמה של קוגלהוף, אחד יותר יצירתי מהשני וכולם ארומטיים וספוגי דבש. אנחנו הכי אהבנו את הקוגלהוף גזר. עוגת ספוג גבוהה ומפוארת עם גזר ודבש עשירה בתיבול ציפורן, ג'ינג'ר, קינמון והל בתוספת צימוקים ואגוזי מלך קלויים.

מחיר: 45 שקלים (2 יחידות ב-80 שקלים). להשיג בכל סניפי נאמן.