מחירי המים אומנם יירדו החל מהיום (ד') ב-5% , אבל זו עדיין לא סיבה לשחרר את החגורה בכל מה שקשור בחיסכון במים, וכל טיפה מיותרת עדיין עולה הרבה כסף. על פי סקר שערכו המועצה לישראל יפה ו"איגודן" עבור תוכנית חיסכון - מבחינת הציבור הכנרת כבר ממש לא מתייבשת. למרות שברוב האסלות בישראל מותקנת ידית קטנה, המאפשרת הדחה של חצי מיכל, רבע מהציבור לא מקפיד להשתמש בה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
38% מהנשאלים לא מקפידים לסגור את הברז במהלך הדחת כלים. 29% משאירים אותו פתוח במהלך צחצוח השיניים, וכרבע מהגברים עושים זאת במהלך הגילוח. עם זאת, מהסקר עולה כי דווקא נשים מבזבזות מים יותר מגברים.
אלא שבניגוד לדעה הרווחת, לפחות על פי הסקר, מקורות המים הטבעיים של ישראל עדיין במחסור. ישראל אמנם מייצרת מים בהתפלה אך מדובר בתהליך יקר, וככל שישראל תתפיל יותר מים - כך יעלה המחיר שלהם.
"חוסר מודעות עלול להחזיר אותנו למשבר"
"מדובר בהתנהגות צרכנית שהיא בעייתית מבחינה סביבתית אבל גם מבחינה צרכנית", הסבירה מרב ניר, מנהלת תחום סביבה וקיימות של המועצה לישראל יפה. "השארת ברז זורם במהלך צחצוח שיניים או שטיפת כלים היא בזבוז מיותר של מים ולכל דקה יש משמעות - הן לכיס והן לסביבה".
לדבריה, "תוצאות הסקר צריכות להדליק נורה אדומה אצל קברניטי משק המים שכן חוסר המודעות וצריכה לא אחראית של מים עלולים להחזיר אותנו למשבר המים שחווינו לפני מספר שנים".
אז כמה עולה לנו הבזבוז הזה? על פי הבדיקה - משפחה ממוצעת בישראל מפסידה עד 2,150 שקלים בשנה בגלל בזבוז מים. שתי הדקות שבהן הברז פתוח במהלך צחצוח השיניים, יכולות לבזבז בכל פעם כ-30 ליטר מים בברז ללא חסכמים. העלות למשפחה ממוצעת מסתכמת ב-65 שקלים לחודש.
השארת ברז פתוח במהלך שטיפת הכלים עלולה לגרום לבזבוז שמוערך בכ-70 שקלים בחודש, והדחת מיכל מלא באסלה במקום הידית הקטנה תעלה למשפחה ממוצעת 32.5 שקלים בחודש. הסכומים שניתן לחסוך מצביעים על כך שגם אם אתם לא חוסכים למען הסביבה, תסגרו את הברז כדי שלא תצטרכו לפתוח את הארנק.