ג'אגר, קצביה-מסעדה חדשה בקריית אונו, היא התוספת החדשה לאזור שחווה רנסנס קולנרי ובתי האוכל והמסעדנות פורחים בו שנים האחרונות; לא הרבה אחרי שאהרוני (וילדיו) ורותי ברודו השכילו להתרחב לגני תקווה, ג'ונז (וקפה סוסייטי) של מוטי טימן הגיע לקריית אונו, סושי מון וביסטרו מילה פועלים בהצלחה בסביון והרשימה עוד נמשכת. תושבי האזור - שחלק לא קטן מהם תל אביבים שמאסו ביוקר המחיה ובפקקים בתוך עיר שמרגישה כמו אתר בנייה אחד גדול - מעדיפים לחסוך את המסע לתל אביב, ומהון להון כבר נוצר בסביבה היצע לא רע בכלל. אז נכון שזה פחות סקסי, אבל בגיל מסוים וסטטוס מסוים, הנוחות מנצחת.

יישון יבש מבוקר שמשביח טעמים (צילום: דן פרץ, יחסי ציבור)
יישון יבש מבוקר שמשביח טעמים | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור
לחמנייה, קציצה, איולי, גבינה (צילום: דן פרץ, יחסי ציבור)
לחמנייה, קציצה, איולי, גבינה | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

כאמור, ג'אגר היא האטרקציה החדשה בקרייה האקדמית בקריית אונו, מקום שעמוס בבתי אוכל ומרכזי קניות. ג'אגר היא קודם כל קצביה, מה שנקרא "מהקצב לשולחן". שניים משותפיה הבולטים ביותר (שותף נוסף הוא אסף כידרה) הם אנשי בשר מוערכים ומנוסים: אלמוג שלף, שהיה חלק מקבוצת בוצ'ר שופ ושותף להקמתה בשוק הכרמל ואלעד ספיר, מומחה בשר שלמרות גילו הצעיר שופע ידע וניסיון כקצב, שף פרטי, מנגליסט, מעביר סדנאות, ושניהם, בעיקר, אנשי עבודה שמקצבים בעצמם את הבשר ומכשירים כאן דור המשך של מקצוע הולך ונעלם של קצבים (הרבה מסעדנים יעדיפו לחסוך כסף ולהשתמש בבשר שמגודל, נשחט ונארז אחרי קיצוב במדינות שיותר זול בהן לגדל בקר, אין כאן חידוש. ושלא ניכנס לענייני כשרות ומונופול של הרבנות).

התפריט של ג'אגר (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
התפריט של ג'אגר | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

התפריט מציע המבורגרים במשקל 220 גרם: קלאסי (54 שקלים), צ'יזבורגר (60 שקלים) או המבורגר ג'אגר (62 שקלים), קציצה צמחונית (54 שקלים) למי שנקלע לכאן ואינו אוכל בשר וגם אופציה נטולת גלוטן של קציצה לצד סלט ותפוח אדמה אפוי (82 שקלים). כל המבורגר אפשר כמובן לקבל גם בקומבו של שתייה ותוספת (צ'יפס, תפוח אדמה אפוי בחמאת עשבים/סלט ירוק/סלט קיסר). חוץ מההמבוגרים יש תפריט סטייקים מכובד שכולל גם קבבונים (56 שקלים), מרגז (56 שקלים), שיפודים (92 שקלים ל-200 גרם), ראמפ סטייק (98 שקלים ל-250 גרם), צלעות טלה (168 שקלים ל-350 גרם), סינטה (148 שקלים ל-300 גרם) ואנטרקוט (156 שקלים ל-300 גרם), ונתחים על העצם לפי משקל: ניו יורק, טיבון, פריים ריב ועוד (38-55 שקלים ל-100 גרם).

סינטה 300 גרם והר צ'יפס (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
סינטה 300 גרם והר צ'יפס | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

מתפריט הסטיקיים בחרנו באופציה מאוד "בטוחה": סינטה (148 שקלים ל-300 גרם ותוספת יפה של צ'יפס). הנתח הזה מגיע מעגלה שמנה עם שיוש יפה, עובר יישון יבש של כשבועיים-שלושה שבועות ונצלה על הגריל שנמשח בשומן בקר, ותיבול של מלח ופלפל. כשמעבירים את הבשר תהליך מבוקר ומוקפד כמו שעושים פה - לא צריך יותר מדי - רק לצלות למדיום והטעמים כל כך טובים, הבשר כזה עסיסי והריח והצבע נפלאים. וגם המחיר הוגן, בטח בהשוואה לשוק.

צ'יזבורגר ותוספת סלט קיסר (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
צ'יזבורגר ותוספת סלט קיסר | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
אדום, שמן, עסיסי. טעים רצח (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
אדום, שמן, עסיסי. טעים רצח | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

מתפריט ההמבורגרים דגמנו את הצ'יזבורגר בקומבו עם תוספת סלט קיסר ושתייה (79 שקלים) ואת ה"ג'אגר" עם איולי כמהין וריבת בצל. קשה להחליט איזה מהם היה טוב יותר. הקציצה עצמה לא מתובלת, ולפני הצלייה על הגריל היא מקבלת קראסט נדיב של מלח ים אטלנטי ופלפל. היא מורכבת ממיקס של בשר מיושן ושמן - נתחים יותר רזים (צ'אך, וייסבראטן וכו') עם "שומן סטייקים" (מכסה אנטרקוט); סטייק לכל דבר, ללא הנחות וקיצורי דרך שאפשר לבצע בטחינת בשר. אין גידים או סחוסים - וזה מורגש בטעם ובעיקר במרקם חמאתי שפשוט נמס בפה. באמת שלא זכור לי המבורגר כל כך חלק. הלחמנייה פשוטה ויעילה, לא גדולה, האיולי מצוין וקרמי, הצ'דר מותך לשלמות על הקציצה במעין תנור ייעודי, והלחמנייה מגיעה נטולת ירקות רק עם תוספת מלפפון חמוץ בצד. הבעיה היחידה עם ההמבורגר הזה היא שאחריו יהיה קשה מאוד לחזור להמבורגרים אחרים או לסמאשבורגרים. 

זה לא קציצה, זה סטייק (צילום: דן פרץ, יחסי ציבור)
זה לא קציצה, זה סטייק | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור
המבורגר ג'אגר - איולי כמהין וריבת בצל (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
המבורגר ג'אגר - איולי כמהין וריבת בצל | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

מבחינת היבט ה"מעדנייה" של המקום - חוץ ממוצרים כמו חומרי גלם מיובאים כמו רטבים, ממרחים, פסטות, תבלינים, מקררי גבינות, חמאה, יינות וממקררי היישון בחלל החנות, השוס האמיתי הוא מחלקת הקצבייה שמציעה מצד אחד מוצרים למקפיא באריזות ואקום (וגם "עוף לולו"), אבל בעיקר מציעה נתחים אדומים יפהפיים ומצוחצחים, מקוצבים לעילא ואפילו ערכת שווארמה מפתה במיוחד. אנשי המקום מתגאים במוצריהם, קוראים להמבורגר שלהם  "ההמבורגר הכי טוב בתל אביב מחוץ לתל אביב", ואת האמת? יש להם במה להתגאות. 

ג'אגר. השדרה האקדמית 1, קריית אונו. טלפון: 0547535350. שני-חמישי 11:00-23:00, שישי 11:00-16:00, שבת 11:00-23:00. לא כשר