תיירים בחופשה עלולים להוציא אלפי שקלים מכיסם אם הם יעברו על חוקים מקומיים, מוזרים ולא ידועים שקיימים ברחבי העולם. במוקדי תיירות פופולריים ישנם שורה של חוקים שעלולים לתפוס אתכם לא מוכנים ולהרוס לכם את החופשה.
>> הגיע הזמן: 24 יעדים מומלצים לשנת 2024
>> תעבירו הלאה: החוק בנמלי התעופה שמאפשר לקחת את הטלפון שלכם
>> "לא בשבילכם": העיר ממשיכה להילחם בתיירים ומבהירה את החוקים
איטליה
אומרים שברומא צריך להתנהג כרומאים. ובכן, נראה שיש דבר שהרומאים לא עושים והוא לשבת על המדרגות הספרדיות המפורסמות. הסיבה לכך היא שהמקומיים יודעים שאם הם יתיישבו על האתר האייקוני הם יסתכנו בקנס של 250 אירו (כ-1,000 שקלים).
אבל לא רק ברומא יש חוקים שעלולים לעלות לכם ביוקר. בסורנטו המסוגננת, תיירים שמסתובבים ברחובות בבגדי ים או גם פלג גוף עליון חשוף, עלולים לעמוד בפני קנסות של עד 500 אירו (2,000 שקלים). זאת כי לראש העיר המקומי נמאס מ"התנהגות חסרת כבוד". בינתיים, באי הסמוך קאפרי, תיירים עלולים להיקנס בסכום דומה על שימוש בסכו"ם פלסטיק, וכאן ראש העיר אסר על כל שימוש בפלסטיק חד-פעמי – כולל בקבוקי מים.
מי שישחק בכדורגל על גדות אגם גארדה צפוי לקנס של עד 590 אירו (2,340 שקלים), ולמעשה כל משחקי הכדור אסורים. לא רק זה, משחקים שכוללים ריצה, זריקת חפצים, דחיפה או משיכת חפצים או משיכת אנשים, אסורים גם הם בחוק.
>> טסים לאיטליה? היכנסו למדריך המלא
ספרד
שתן בים הוא עניין שנוי במחלוקת ברוב החופים, אבל סביב אתר הנופש והעיר מרבלה שבדרום ספרד מדובר על איסור של ממש. במטרה להילחם בזיהום החופים ולהבטיח נקיון, הרשויות במרבלה החליטו שהן יקנסו את מתרחצים ב-750 אירו (כ-2,980 שקלים) בגין הטלת שתן בים. בעיר בחוף היפהפייה ויגו (Vigo), במחוז הצפוני של גליציה, יש חוקים וקנסות דומים.
לממשלת מחוז קוסטה בלנקה יש חוק נגד בניית ארמונות חול גדולים – עם קנס מרבי של 170 אירו (715 שקלים) עבור עבריינים שיבנו ארמונות חול באתרי נופש פופולריים כמו בנידורם. בנוסף, בניסיון להילחם במוכרי רחוב ללא רישיון באזורי התיירות, ספרד הודיעה על קנס של 200 אירו (כ-795 שקלים) לכל תייר שיתפס קונה מהם.
בינתיים, מתברר שבטנריף קיים חוק שאוסר לחלוטין על האכלה של בעלי חיים משוטטים, כש"תקריות חמורות" עלולות להוביל לקנסות של 3,000 אירו (כ-12 אלף שקלים).
>> טסים לספרד? היכנסו למדריך המלא
צרפת וקפריסין
נהגים עלולים לקבל קנס של יותר מ-1,000 אירו (כ-4,000 שקלים) בגין הפרת כלל נהיגה אירופאי לא ידוע. למרות ששימוש במכשירי GPS על מציאת היעדים שאליהם אתם נוסעים, במדינות מסוימות כמו צרפת וקפריסין, קיים חוק שאוסר על שימוש במערכות שמתריעות על נוכחות של מצלמות מהירות, ושימוש בהן יכול לעלות לכם בקנס של עד 1,500 אירו (6,000 שקלים)".
>> טסים לצרפת? היכנסו למדריך המלא
קרואטיה
ספליט היא עיר יפהפייה – אבל אולי כדאי לכם להיזהר לפני שאתם מתעצבנים בה. הסיבה לכך היא שריבים בעיר הקרואטית עלולים לעלות לכם אלפי שקלים – וזה כולל זוגות, חברים ומשפחות. בעיר הנופש הבלקנית קיים קנס בסכום של עד 4,000 אירו (כמעט 16 אלף שקל) בגין "הפרות הסדר החברתי", ואלו כוללים גם שיכרות, מריבות וויכוחים.
>> טסים לקרואטיה? היכנסו למדריך המלא
סרי לנקה
מדינת האיים סרי לנקה מפורסמת בזכות חיות הבר והמקדשים שלה – אבל במקומות הקדושים אתם צריכים להיות זהירים במיוחד. ב-2012, שלושה תיירים צרפתים קיבלו עונשי מאסר על תנאי בגין צילומים עם פסל של בודהה. מומלץ לתיירים להיות רגישים במיוחד סביב מונומנטים כאלה. עוד ב-2014, תייר בריטי נעצר וגורש בגלל שהיה לו קעקוע של בודהה על היד.
>> טסים לסרי לנקה? היכנסו למדריך המלא
תאילנד
תאילנד היא אחת המדינות המתוירות ביותר בעולם, אבל רבים מהתיירים לא יודעים שיש חוק שאוסר על עישון סיגריות אלקטרוניות במדינה. תיירים בתאילנד יכולים להיקנס ב-5,000 באט תאילנדי – כ-500 שקלים – על עישון סיגריה אלקטרונית בפומבי. יתרה מכך, הרשויות בתאילנד יכולות גם להעמיד לדין תייר שייתפס עם אחת מהסיגריות האלה ולהאשים אותו בייבוא של מכשיר אסור, עם עונש כבד של עד 10 שנות מאסר.
>> טסים לתאילנד? היכנסו למדריך המלא
אוסטרליה
בדומה לקרואטיה, גם באוסטרליה לא אוהבים התנהגות גסה בציבור. שימוש ב"שפה פוגענית" היא עבירה פלילית באוסטרליה ועונשה הוא קנס של עד 680 דולר אוסטרלי (כ-1,660 שקלים), ואפילו תקופת מאסר של שלושה חודשים, תלוי בחומרת המילים שנאמרו.