החופש הגדול עוד רגע כאן ובמהלכו הורים רבים יצאו עם הילדים ללא מעט אטרקציות, פארקים, אתרים תיירותיים ואירועים מיוחדים. כל הורה גם יודע שההוצאות לא יסתכמו רק בכרטיסי הכניסה. כך למשל: בספארי באמת גן פרעצל יעלה 13 שקלים, גלידה אמריקנית 15 שקלים, נאצ'וס 22 שקלים וכוס אייס קפה תעלה 18 שקלים.
בימית 2000 שבחולון אפילו יקר עוד יותר. נקניקיה בלחמניה תעלה 25 שקלים, כאשר בתוספת צ'יפס ושתיה המחיר מאמיר ל-55 שקלים. נאצ'וס עולים 25 שקלים וטילון עולה 17 שקלים. הסיבה העיקרית למחירים הגבוהים האלו היא שאנחנו קהל שבוי, משום שבילוי במקומות כאלו נמשך שעות, לפעמים אפילו יום שלם.
עובדת בגן החיות התנ"כי שבירושלים סיפרה כי "יש איזשהו מזנון אבל הוא לא מפותח כל כך, וגם די יקר". היא הוסיפה כי "עדיף להביא אוכל מבחוץ". ההוצאות על האוכל מצטרפות למחירים של כרטיסי הכניסה. אמנם כמעט לכל אטרקציה יש מבצעים והנחות, אבל שימו לב למחירי כרטיס רגיל: בימית 2000 הוא עולה 126 שקלים, במג'יק קאס עולה 100-115 שקלים ובלונה פארק תל אביב עולה 145 שקלים כרטיס כניסה.
"במקום לקנות אוכל בחוץ, שזה יכול לעלות כמו האטרקציה עצמה, אנחנו מעדיפים להכין מראש אוכל ולהגיע מוכנים", סיפרה הילית אטינגר, אם לארבעה מאלפי מנשה. "כך אפשר לצמצם את העלויות כדי שנוכל אפילו לצאת יותר ולא לבזבז על אוכל בחוץ".
המחירים היקרים בדוכני המזון הם לא גזרת גורל, וניתן למצוא אתרים ואטרקציות שבוחרים למכור גם במחירים שפויים יותר. כך במרכז קנדה שבמטולה: נקניקיה עולה 16 שקלים, טוסט 18 שקלים, צ'יפס ושניצלונים עולים 45 שקלים ושניצל עולה 35 שקלים. אמנם אי אפשר להביא את הכול מהבית, אבל מי שרוצה – יכול לחסוך בעלויות.