קשה להיזכר בפתיחה של מקום בכזה סדר גודל בכיכר מסריק כמו פאט אנד פאף. המקום החדש הוא הרבה יותר מבית קפה, ומלבד קפה ומאפים, ניתן למצוא בו לא מעט מוצרי מעדנייה, פרחים, כלי בית ויינות בקומה השנייה שלו ובעתיד אפילו עוד דברים (שמענו דיבור על פיצות רומאיות). אחד הדברים הכי נחמדים בפאט אמד פאף הוא ה"אקווריום", חדר ייצור ייעודי ומקצועי בו מכינים את כל המוצרים. בלי לשים לב אפשר לעמוד ולבהות באופים ואפילו להציץ מה עומד לצאת למדפים.
מי שעומדים מאחורי המיזם השאפתני הזה הם בראל רז, בר כהן וגל מיכאלוביץ'. כהן הוא בוגר בית הספר הקולינרי דנון, מיכאלוביץ' ורז כבר עבדו יחד בעבר, ואת הניסיון והכישורים הם רתמו להקמת המקום החדש שרק נפתח, ועוד יש לצפות ללא מעט חידושים, דיוקים ותוספות שעוד יהיו בו.
בגזרת המלוחים מסתמן להיט המקום - בגט מחמצת פתוח ועליו מריחה עדינה של קרם פרש, מקושקשת כמהין ופרמזן (28 שקלים), מגוון בורקסים במילויים קלאסיים (18 שקלים), רק שכאן משדרגים אותם לרמת בורקס בוטיק, כריכים בלחמים שונים שמכינים במקום ועוד. כאמור, בהמשך צפוי להתווסף למקום גם תפריט ערב עם מנות יותר "מצולחתות".
ויטרינת המאפים המתוקים כוללת גרסאות משתנות לקרואסונים, ביניהם גם קרואסוני שוקולד/קלאסיים (18 שקלים), פחזניות, קראפין, קווין אמאן ועוד. מלבד זאת, יש עוגיות, עוגיות, גרנולות ושלל מוצרים להצטייד בהם הביתה כמו גם גבינות של מחלבת עברי, יינות, פרחים ועוד.
פאט אנד פאף. מסריק 15, תל אביב.