חברת העל "הוגו בוס" תובעת את חברת הייבוא הישראלית "ספיר סחר והשקעות" בכמעט רבע מיליון שקלים - מפני שייבאה לארץ מאות נגני Mp3 ומגיני סיליקון עם התווית BOSS, ותכננה למכור אותם בישראל. עקב הגשת התביעה, כלל הסחורה מעוכבת בינתיים במכס.
על פי כתב התביעה, הנגנים נושאים באופן בולט את הסימן המסחרי המפורסם של הוגו בוס, במטרה להטעות צרכנים לחשוב שחברת הוגו בוס מוכרת בעצמה את המוצרים. עם זאת, בחברת ספיר טוענים כי אומנם הוגו בוס הינה הבעלים של סימן המסחר BOSS, אך רק כשמדובר במוצרים מסוימים כמו מוצרי אופנה יוקרתיים, ולא כשמדובר בנגני מוסיקה.
המוצרים שתקועים במכס:
המוצרים מעוכבים במכס עקב ההליך המשפטי המתנהל - דבר שלטענת החברה הישראלית נעשה בניגוד לחוק, ובעקבות כך חברת ספיר הגישה תביעה נגדית נגד חברת הוגו בוס ונגד אגף המכס של מדינת ישראל. "רשות המיסים עיכבה את הנגנים על אף שלהוגו בוס לא היה סימן מסחר רשום בסוג סחורה זה", אומרת עו"ד אליס אברמוביץ, המייצגת את ספיר. "למכס אין סמכות לבצע עיכוב כזה, והתוצאה היא שההליך התהפך על פיו: במקום שהוגו בוס תרוץ לבית המשפט ותשכנע אותו שעל אף שאין כאן סימן מסחר רשום יש מקום למנוע את השיווק, המכס עשה את העבודה בשביל הוגו בוס וקבע עובדות בשטח - הטובין מעוכבים".
על פי כתב התביעה, הנזק המוערך כתוצאה מעיכוב המוצרים מגיע ל-287 אלף שקל, בין השאר בשל עלות הנגנים שעלולים לצאת מכלל שימוש אם לא יוטענו לראשונה בקרוב.
מרשות המיסים נמסר בתגובה: מסרנו את עמדתנו לבית המשפט.
מחברת הוגו בוס נמסר בתגובה: "הנתבעים ייבאו נגנים הנושאים באופן בולט את סימן המסחר המפורסם BOSS, כדי להטעות צרכנים לחשוב שחברת הוגו בוס היא מקור המוצרים המפרים או קשורה אליהם. המוצרים הוסוו באריזות תמימות למראה הנושאות סימן גנרי, ולא את הסימן BOSS, ולא בכדי. למרות זאת, הודות לעירנותן של רשויות המכס עוכבו הטובין כדין, עד להגשת תביעה על ידי הוגו בוס, בעלת הזכויות בסימן המפורסם. התביעה שכנגד שהגישו הנתבעים נגד המדינה ונגד הוגו בוס היא צעד טקטי גרידא וחסר בסיס, בהיעדר טענות לגופו של עניין. החברה תמצה את הדין עם הנתבעים המפרים, שבוחרים לנהל את ההליך בתקשורת במקום בבית המשפט".