בבוקר שבו ביקרנו בסלין פרייטאג ברחוב שינקין, הרגשנו לרגע שיש לנו גרסה מקומית זעירה לראס ובנותיו הניו יורקי (Russ & Daughters). סלין פרייטאג הוא מקום קטן על רחוב עם תכונה רבה שמגיש דליקטס: בייגל יהודי-אמריקאי קלאסי. את המקום פתחה דבורה פרישברג, שסגרה את פיצרון בסבב הקורונה האחרון (וקראה לו על שם אימה המנוחה) והיא מגישה בו חמישה סוגי בייגל: לקס (סלמון כבוש), סלט ביצים, טונה, אבוקדו ואומלט גבינה.
את הבייגלים מכינים במיוחד עבורה, את הסלמון היא כובשת בעצמה, את סלט הביצים היא מכינה במקום וגם את האומלטים. מופע של אישה אחת כשכל בייגל היא מרכיבה תוך הקפדה על כל פרט ופרט. את הבייגלים אפשר לקחת או לשבת מחוץ לדוכן על מה שהפך לאחד מסמלי הקורונה: ארגזים הפוכים צבעוניים.
לקחנו בייגל לקס (38 שקלים) בתוך בייגל רגיל שמילויו כולל שכבת גבינת שמנת, סלמון, טבעות בצל סגול, עירית קצוצה, מעט שמיר ומלפפון ואז טאץ' יפה של גרידת לימון. הבייגלה טרי וטעים, מקפד. כל תוספת נקצצה ונפרסה בדיוק לגודל המתאים ליצירת ביס מעולה ובצלצלי. מצד אחד, אפשר היה לאכול את הבייגל בנינוחות ובביסים הגיוניים, מצד שני היינו יכולים לעמוד בפני עוד קצת סלמון בפנים.
הבייגל השני שלקחנו הוא ה- Everything bagelשמצופה בפרג, שומשום ושבבי בצל מיובשים במילוי סלט ביצים (28 שקלים). סלט הביצים שפרישברג מכינה הוא מהסוג שאנחנו אוהבים: ביצים קשות חתוכות גס, חרדל דיז'ון, בצל מטוגן. זה לא סתם עוד סלט ביצים עתיר מיונז במרקם משחתי. לסלט הביצים היא מוסיפה שכבה דקה של גבינת שמנת, עלה חסה פריך, פרוסות עגבנייה, מלפפון, בצל סגול, עירית ומעט שמיר, כשגם לכאן מתווספת מעט גרידת לימון והתמהיל מדויק. בדומה לבייגל לקס, גם פה היינו יכולים להתמודד עם קצת יותר סלט ביצים. אחרינו מישהי הזמינה אומלט שהיה נראה אוורירי ומעולה, ואין ספק שנחזור לאכול אותו. מדובר בכיף של מקום, משהו שכמותו לא היה פה לאחרונה וכיף מאוד שיש, כי תכלס למה שמאכל שהוא ה-סמל של יהודים אמריקאיים לא יתבסס גם בתל אביב כמנה איקונית?
סלין פרייטאג. שינקין 16, תל אביב.