הסכם השמיים הפתוחים בשנה שעברה הביא לישראל גל של חברות תעופה מוזלות שטסות לאירופה מנתב"ג. נראה כי למרות ההבטחות למחירי רצפה, המחירים גבוהים יותר מבפרסומים אך עדיין נמוכים יותר בהשוואה לחברות הסדירות. כשמזמינים טיסה צריך לבדוק היטב את תנאי הכרטיס, שכן את הכרטיס הבסיסי אין אפשרות לבטל לאחר הזמנתו בחברות הזרות ובחברות הישראליות - ניתן לבטל תוך שבועיים מביצוע העסקה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
כשהשיקה אל-על את מותג הלואו קוסט שלה לפני ארבעה חודשים היא הבטיחה מחירים של החל מ-69 דולרים לכיוון. למרות זאת, מבדיקה של המחירים לא נמצא כרטיס במחיר כזה לחודשים מאי ויוני. המחיר הזול ביותר לבודפשט עומד על 205 דולרים לטיסה הלוך ושוב, כשהמחיר לא כולל ארוחה, מזוודה או בחירת כיסא מראש.
"הקהל הישראלי בשלב הזה מבולבל מאוד", אומר אייל שמואלי, יוזם יריד התיירות הבינלאומי imtm שייערך השבוע בת"א. "הקהל לא חושב שהמחירים ירדו באמת". עוד מנתוני הסקר, עולה כי רוב הציבור מעדיף לטוס בטיסות רגילות ולא בלואו קוסט, ומחצית לא מאמין שיטוס יותר בגלל הסכם שמיים פתוחים.
גם בחברות המוזלות, המחירים לפסח גבוהים יחסית, 365 דולרים לטיסה הלוך ושוב - אך זול יותר לפני כניסת ההסכם לתוקף. לברלין, המחיר שאיזי ג'ט מציעה כמעט כפול מהמחיר לו התחייבה עם פתיחת הקו לבירת גרמניה.
בחברות זרות אין אפשרות ביטול
כשטסים בלואו קוסט צריך לקרוא היטב את האותיות הקטנות. בחברות זרות שאין להן נציגות ישראלית, לא ניתן לבטל את הכרטיס הבסיסי מרגע שהוא הוזמן. החברות הישראליות כפופות לחוק הגנת הצרכן, שמאפשר לבטל את הכרטיס תוך שבועיים מתאריך הזמנתו עם תשלום קנס של 100 שקלים.
למרות זאת, בסוכנויות הנסיעות נאמר לנו כי תנאי טיסה בלואו קוסט כוללים דמי ביטול מלאים, ולא ציינו את מסגרת הביטול שמאפשר החוק. כבר בקיץ מחירי ההשקה של UP ושאר הטיסות יעלו, ולכן בלואו קוסט כדאי תמיד להזמין את הכרטיס מוקדם ככל האפשר.
מאיסתא ומאשת טורס נמסר בתגובה כי החברות פועלות בהתאם לחוק הגנת הצרכן ואם נאמר אחרת ללקוחות מדובר בטעויות של מוקדנים שיטופלו.