ארוחת בוקר במשייה במשך כל השבוע, תל אביב
מסעדת משייה בהובלת שף גיא אריש משיקה בראנץ' עשיר ומפנק שיפעל לאורל כל השבוע. הארוחה כוללת בופה מגוון ואטרקטיבי עם כל מה שאפשר לדמיין לארוחת בוקר: דגים כבושים, נקניקים, גבינות קשות ורכות, פירות, ירקות, סלטים, יוגורט, לחמי מחמצת, שיפון, בריוש, לחם כוסמין ובגטים טריים. המנות העיקריות כוללות בחירה לא פשוטה בכלל בין מנות ביצים קלאסיות (אומלט, מקושקשת, עין ועוד), אבוקדו על לחם שיפון עם ביצה רכה, האם אנד צ'יז ובנדיקט משייה – בריוש מרובע, ביצה רכה ורוטב הולנדייז. מחיר הארוחה: 148 והיא כוללת גם כוס מיץ ושתייה וחמה, ובנוסף ניתן להזמין מנות קטנות בתוספת תשלום כמו ביצה רכה עם קוויאר, אספרגוס הולנדייז ועוד, וגם ליהנות מקינוחים קלאסיים כמו פרנץ' טוסט או קרפ סוזט (42 שקלים לקינוח).
משייה. מנדלי מוכר ספרים 5, תל אביב.
פסטיבל חמין, ריחות וטעמים
שוק האוכל ריחות וטעמים יקיים החל מהיום (19.1) ובמהלך כל ימי חמישי בחודש הקרוב שוק מיוחד הכולל מגוון רחב מאוד של מנות חמין בשלל גרסאות וטעמים: צ'ולנט אשכנזי מסורתי, חמין טבעוני, טבית עירקי, חמין דג טוניסאי, חמין ירקות שורש וכבש, חמין צמחוני, חמין מקרני, חמין פרסי ועוד. מנות החמין יימכרו במקום במשקל.
ריחות וטעמים | החרש 8 א.ת.נווה מגן רמת השרון 03-5164465 | גיבורי ישראל 7 נתניה, טלפון: 09-7447464
סיור ליקוטים חורפי, נאות קדומים
ביום שישי 20.1 יתקיים אירוע מיוחד בהדרכת ד"ר טובה דיקשטיין, חוקרת אוכל מקראי ומחברת הספר "מסע שורשים" שמתחקה אחרי תולדות המטבח הישראלי מתקופת המקרא. האירוע יכלול סיור במהלכו ילקטו המשתתפים שלל צמחי בר, בהם ישתמשו יותר מאוחר להכנת ארוחה מיוחד. מחיר למשתתף: 160 שקלים (מתאים לגילאי 18+).
פארק נאות קדומים. לפרטים נוספים: 08-9770734
מנות חדשות ברפידוס, נתניה
הדיינר המקסיקני של שחר מאיר ואוהד פרג' מרחיבה את היצע המנות, ומוסיפה לצד מנת הדגל, הקראנצ' ראפ, מנות כמו אמפנדס במילוי בשר או תירס (4/8 יחידות, 29/43 שקלים); נאצ'וס עם רוטב צ׳דר, גוואקמולה, שמנת חמוצה, חלפינו וסלסה (37 שקלים) ; סלט בכתר ראפ קראנצ׳י עם רוטב קיסר, לבבות חסה, בצל מוחמץ ומלא צ׳דר (31 שקלים); וזוג טאקוס במילוי אסאדו מפורק עם גבינת צ׳דר ופרמז׳ן, כוסברה ובצל מוחמץ או במילוי בשר בקר, גוואקמולה, חסה ועגבנייה (36 שקלים) .
רפידוס. מתחם Yסנטר, שדרות גיבורי ישראל 17, נתניה. טלפון: 09-7662929
קפטן הוק בת שנה, תל אביב יפו
לכבוד יום ההולדת הראשון שלה, מסעדת הדגים היפואית מתחדשת במנות חדשות ומסקרנות כמו מוסבחה חציל ושרימפס, שרימפס מוקפץ בחמאה לימונית, עם קוביות חציל מוגן, מוגש על יוגורט, גרגירי חומוס וקרוטונים (76 שקלים); משאוושה שרימפס, שרימפס ברוטב חמאה לימונית עם גרגירי חומוס, שום וטחינה גולמית (56 שקלים) ועוד מנות דגים מיוחדות.
קפטן הוק. עמיעד 13, תל אביב יפו. שני-שבת 11:30-23:30. טלפון: 03-6445440. לא כשר
הסופלה הענקי חוזר למקס ברנר
הרשת חוגגת את החורף עם החזרתו של הסופלה הענקי: קינוח במשקל קילו, בגובה 10 ס"מ וקוטר 14 ס"מ. הסופלה הענקי יימכר ב-149 שקלים בכל סניפי הרשת.
ארוחה משפחתית באביהו, רחובות
שווארמה אביהו מציעה ארוחה משפחתית שניתן לאכול במקום או להזמין הביתה במשלוח. הארוחה כוללת חצי קילו חומוס, רבע קילו טחינה, חצי ליטר חמוצים, 10 כדורי פלאפל עבודת יד, 400 גרם שווארמה, צלחת ירקות צלויים, 2 פיתות, לאפה וסלט קצוץ (עגבנייה, מלפפון, פטרוזיליה, בצל). מחיר הארוחה: 250 שקלים.
תפריט חורף באמש, תל אביב
המסעדה מקבוצת NOX משיקה תפריט בניצוח כפיר ינין שכולל מנות כמו מוצרלה בופאלו - מוצרלה קרועה, שמן זית, קרם עגבניות, פסטו (33 שקלים); טרטר דג - אבוקדו, קרם פרש, חזרת, סלסה של תפוחים וסלרי, ויניגרט עשבים, קרם עגבניות, פאף אורז (76 שקלים); וסלט מעיין - עלים ירוקים, סלקים מוחמצים, מלפפון וקישוא טרי, ויניגרט עשבים (66 שקלים).
תפריט פרימיום במסעדת הצייד, ג'יש
המסעדה מוסיפה לתפריט הקיים מנות חדשות ביניהן נתחי אסאדו מהמעשנה, נתח ואסיו (חזה ביישון יבש למשך 20 יום, נתח פילה עגל על העצם מעוטר בשערות אסאדו מעושנות, נתח פריים ריב אנטריקוט על עצם שהתיישן כ-50 יום ועוד.
מסעדת hunter house, (בית הצייד), בכניסה לכפר גי'ש (גוש חלב), ליד בניין המועצה, שעות פעילות: ראשון-שבת: 12:00-23:00; טלפון: 04-8722708
חורף איטלקי במסעדת בלאגו, ראשון לציון
המסעדה האיטלקית במתחם יס פלנט ראשון לציון רעננה את התפריט בהתאם לעונה עם מרקים מתחלפים כמו מינסטרונה, מרק ירקות, מרק דלעת, מרק ארטישוק ירושלמי ועוד (39 שקלים), פסטה פאקרי בנוסח ציידים (89 שקלים), ספגטי פירות ים של חורף (89 שקלים) וקינוח מסקרפונה תותים (49 שקלים).
מנה למענם – שפים ומסעדות למען ניצולי שואה, רחבי הארץ
עמותת לחיות בכבוד חברה לשפים ומסעדות שיגישו מנה מיוחדת מהמטבח המזרח אירופי, ואת כל ההכנסות ממכירת המנה יעבירו לטובת סיוע לניצולי שואה. גם סועדים שלא מעוניינים באותה מנה יוכלו לתרום לפרויקט דרך ברקוד שיוצב בחזית כל מסעדה. המקומות המשתתפים: ; מסעדת צמח, מסעדת מחניודה, מסעדת הסדנא, מסעדת דקל ויודל'ה בר, מסעדת פופה של השף אביב משה והמסעדן איציק רוסו, מסעדת התרנגול הכחול של השף שאול בן אדרת, סוליקה - המעדנייה של השף אבי ביטון, ומסעדת סיטרה של המסעדן הראל בלו והשף מוסעב אבו הדוואן.
נינה ביאנקה חוגגת יום הולדת 4 עם אורח מיוחד
השף אבי ביטון יגיע לבשל במסעדת נינה ביאנקה לערב מיוחד שיקרה ב-24.1. שף המסעדה דוד בן אבו יגיש יחד עם ביטון תפריט מיוחד שיכלול מנות כמו סשימי טונה עם סלט שומר, קונפי דג עם סלט פריקסה, רביולי מנגולד ולאבנה, שיפוד דג על לחוח, דג בטאבון וריזוטו ירוקים בקציפת ברמז'ן. יחד עם קינוח קרמבל שוקולד או קטאייף הארוחה תעלה 289 שקלים.
בוסי סנט ג'ורג' 9 מתחם בילו, 08-9480080, כשר
נופש ללא גלוטן, אילת
רשת ישרוטל וארגון זכויות הצליאק יקיימו בשנה הרביעית ברציפות נופש הכל כלול ללא גלוטן שמיועד לחברי הארגון ובני משפחותיהם. הנופשים יתקיימו במהלך שני סופי שבוע: ה- 9-11/2 וה-16-18/2.
תארוחה בהובלת ניר צוק, מוזיאון נחום גוטמן
לרגל חגיגות 150 שנים להולדת חיים נחמן ביאליק, תיפתח במוזיאון נחום גוטמן בנווה צדק תערוכה של האיורים המקוריים שיצר גוטמן לספר שירי הילדים של ביאליק, והשף ניר צוק יכין ארוחת ערב חגיגית (24.1).
סיור חמין בשכונות החרדיות, ירושלים
מוזיאון מגדל דוד מציע סיורים בעקבות החמין בלב השכונות החרדיות בזמן ההכנות לקראת השבת. הסיור כולל טעימות ואורך 3 שעות. מחיר: 115 שקלים.