הכבדות המיסים והעלאות המחירים שנחתו על הישראלים ב-1 בינואר הפכו את החיפוש אחרי כל מקום שבו אפשר לחסוך קצת לדחוף במיוחד. ב"תוכנית חיסכון" איתרנו בעבורכם שורה של הוצאות קבועות שאתם מבצעים מדי חודש ושבשיחת טלפון אחת פשוטה תוכלו לחתוך מהן מאות שקלים בשנה. מעמלות בנק, דרך תשלומים לחברות הסלולר והאינטרנט ועד הוצאות החשמל - אנחנו כאן כדי לחסוך לכם.

איך לחתוך בהוצאות החשמל

ב-1 בינואר תעריף החשמל עלה בכ-3.5% והכביד עוד יותר את יוקר המחיה. אבל לא חייבים לקבל את המחיר החדש של חברת החשמל כגזרת גורל: רפורמה שהחלה בשנה שעברה הכניסה לשוק חברות אספקת חשמל חדשות שמתחרות בחברת החשמל הוותיקה והמוכרת - ומציעות שורה של הנחות בתעריף. בזכות זאת, בשיחת טלפון אחת תוכלו לחסוך מאות שקלים בשנה על צריכת החשמל שלכם.

התחלנו בשיחה עם חברת אלקטרה פאוור, שם ביקשנו הצעה למונה בסיסי עם הנחה קבועה. הנציגה הטלפונית של החברה הציעה לנו הנחה קבועה של 7.25% בכל שעות היממה על התעריף שאנחנו משלמים היום לחברת החשמל. עבור חשבון חשמל חודשי ממוצע של 300 שקל מדובר בחיסכון של 260 שקלים בשנה.

חיסכון חשמל אלקטרה (צילום: חדשות 12)
צילום: חדשות 12

המשכנו לחברת בזק, שבשבוע שעבר הודיעה כי היא מצמצמת את ההנחה בגלל העלייה בתעריפי החשמל. בשיחה עם נציג בזק הוצעה לנו הנחה קבועה של 6% מהתעריף של חברת החשמל, 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע. עבור חשבון חשמל חודשי ממוצע של 300 שקל מדובר בחיסכון של 215 שקלים בשנה.

הנחה חשמל בזק (עיצוב: חדשות 12)
עיצוב: חדשות 12

התקשרנו גם לחברת פזגז, שם הציעו לנו הנחה בגובה זהה לזה שהציעו לנו בבזק, בגובה 6% - בתוספת דמי מנוי חודשיים של 2.90 שקלים. באמישראגז הציעו לנו הנחה קבועה של 7% בחודש מתעריף החשמל של חברת החשמל.

בסלקום אנרג'י הבטיחו לנו הצעה שתהפוך למשתלמת יותר בכל שנה: 5% הנחה מתעריף חברת החשמל בשנה הראשונה, 6% בשנה השנייה ו-7% בשנה השלישית - שמייצגים חיסכון חודשי של 250-180 שקלים בחודש.

מונה חשמל חכם (צילום: יוסי וייס, חברת החשמל)
התקנת מונה חשמל חכם | צילום: יוסי וייס, חברת החשמל

מי שעובר למונה חכם מול חברת החשמל יוכל לקבל חבילות אטרקטיביות נוספות, עם שיעורי הנחה שמשתנים לפי שעות הצריכה. אך צריך להביא בחשבון שמעבר כזה עשוי לקחת גם מספר שבועות. באלקטרה פאוור אמרו לנו שמעבר למונה כזה יאפשר לנו ליהנות מ-20% הנחה מהתעריף הרגיל בשעות הלילה, בין 23:00 בלילה ל-7:00 בבוקר.

איך לחסוך בהוצאות הסלולר והאינטרנט

מדי חודש אנחנו משלמים עבור מנויי הסלולר והאינטרנט הביתי – לעיתים הרבה יותר ממה שצריך. גם במקרה זה, תוכלו לחסוך מאות שקלים בשיחת טלפון אחת פשוטה לחברה שאתם מנויים בה.

"אפשר להתקשר, להתמקח, לדרוש להוריד את המחירים", אומר תומר ורון, היועץ הפיננסי של רייזאפ. "שנית, צריך לבדוק בכלל על מה אנחנו משלמים ומה הצרכים שלנו, כי מעבר לטלפון יכול להיות שאני צריך דברים אחרים - ברוב הפעמים כנראה לא. דבר שלישי הוא לבדוק לכמה זמן הם נותנים לנו את המחיר".

התחלנו עם חברת סלקום, שם התמקחנו על מנוי הסלולר שלנו. בשיחה קצרה עם נציגת השירות הורדנו את המחיר החודשי מ-85 שקלים ל-41 שקלים בשנה הראשונה - חיסכון של 528 שקלים בשנה.

הנחה סלקום (עיצוב: חדשות 12)
עיצוב: חדשות 12

עברנו למרכז השירות של פרטנר, שם הציע לנו הנציג לאיים בעזיבה בשיחה עם שירות לקוחות - כדי שיחזרו אלינו ממחלקת שימור לקוחות עם הצעה טובה יותר. לאחר שיחה שבה איימנו לעזוב הצלחנו להוריד את מחיר המנוי עבור האינטרנט הביתי והטלוויזיה ממחיר של 241 שקלים לחודש ל-194 שקלים בחודש - חיסכון של 564 שקלים בשנה.

הנחה אינטרנט פרטנר (עיצוב: חדשות 12)
עיצוב: חדשות 12

המשכנו לשיחה עם בזק, שם גילינו שאנחנו משלמים על שירותים שאין לנו צורך בהם. אחרי שיחה קצרה עם נציגת השירות השירות והסרת השירותים המיותרים הצלחנו להוריד את עלות תשתית האינטרנט מ-155 שקלים בחודש ל-79 שקלים בחודש לארבעת החודשים הראשונים שיעלו לאחר מכן ל-99 שקלים - חיסכון של 752 שקלים בשנה.

הנחה חוסכים לכם בזק (עיצוב: חדשות 12)
עיצוב: חדשות 12

בשוק קיימות גם הצעות אטרקטיביות במיוחד למצטרפים חדשים במגוון חברות. המעבר ידרוש מכם לבצע ניוד או פשוט לפתוח חשבון חדש, אבל גם יאפשר לגם לחסוך לא מעט. בשיחה עם נציגת המכירות של הוט הציעו לנו חיבור אינטרנט במהירות 600 מגה בייט במחיר של 120 שקלים - ולאחר ששאלנו אם אפשר לעשות משהו לגבי המחיר הנציגה אמרה שהיא "יכולה לעשות ב-110".

קיימות בשוק גם חברות קטנות יותר שמציעות לעיתים גם הן מחירים אטרקטיביים. כמו למשל ספקית האינטרנט הטרייה גילת, שמציעה למשל חבילת אינטרנט במהירות 600 מגה בייט במחיר של 69-79 שקל לחודש לשנה הראשונה.

לחתוך בעמלות העו"ש ודמי הכרטיס

בכל חודש אתם משלמים לבנק עשרות שקלים כמו עמלות עו"ש ועמלות דמי כרטיס. אבל מה קורה אם תתקשרו או תגידו לבנק ובשיחה אחת תתמקחו איתם על אותן עמלות?

 

"הבנקים וחברות האשראי גובים בדרך כלל 20 שקלים בחודש על זה שהם נתנו לנו את הזכות להחזיר את כרטיס האשראי שלהם", אומר ורון. "פשוט צריך לעשות את שיחת הטלפון או לשלוח הודעה באפליקציה כדי להוריד את הדבר הזה ולא ליפול לטריק הפסיכולוגי של זה לא כזה משנה".

התקשרנו לבנק לאומי וביקשנו להוריד את גובה העמלות שאנחנו משלמים בחשבון. כבר בשיחה החוזרת עם הבנק הציעו לנו פטור לשנה מעמלות העו"ש ומדמי כרטיס: חיסכון של 25 שקלים על עמלת העו"ש ושל עוד 16 שקלים עבור עמלת דמי הכרטיס. בחישוב שנתי מדובר בחיסכון של 492 שקלים.

במקרה של בנק הפועלים החלטנו להגיע פיזית לסניף. אחרי שהתעקשנו מול נציגת הבנק בפגישה, פטרו אותנו לשנה מעמלות העו"ש - חיסכון של 70 שקל בשנה.

למעשה, יכול להיות שמגיע לכם פטור מעמלות או מדמי כרטיס בלי שבכלל תצטרכו להתווכח עם הבנקאי, רק מעצם שייכותכם לקבוצה מסוימת שזכאית להטבות - למשל מילואימניקים, עובדי הייטק או סטודנטים. כך, בבנק מזרחי-טפחות נאמר לנו שדיווח על היותנו סטודנטים יחסוך לנו עמלות בגובה 200 שקל בשנה.