מסעדת 300 גרם ממושב בצת עוברת למקום חדש, בוסתן הגליל
מסעדת הבשרים הכשרה 300 גרם קיימת כבר 12 שנה, אבל מאז פרוץ המלחמה - אז פונה הישוב בצת מיושביו - היא עומדת שוממה. עכשיו פותחים הבעלים, איתי וגל חסון, את המסעדה מחדש בין עכו לנהריה, בבוסתן הגליל ליד כביש 4. גם במקום החדש מובטחים אווירה פסטורלית ותמחור הוגן, והלהיטים צפויים להישאר ארוחת השוק הזוגית, שעולה 199 שקלים, והארוחה לרביעייה שעולה 499 שקלים.
300 גרם. בוסתן הגליל, ליד כביש 4
מי מה מו - מותג המבורגרים חדש
המסעדנים גלעד אלמוג וניר אדרי, מבעלי רשתות הקפה גרג וביגה, עומדים מאחורי מיזם ההמבורגרים החדש, שמציג עצמו כפאסט קז'ואל - כלומר אוכל במחיר של מזון מהיר ואיכות וקפדנות של מסעדה לכל דבר. בינתיים נפתחו שני סניפים לרשת - ברחובות ובקריית אונו (צומת סביון) - והכוונה היא לפתוח עוד כ-8 סניפים עד סוף השנה, ובהמשך להרחיב את הפעילות גם לחו"ל.
בין המנות בתפריט, שעליו אחראי השותף השלישי מרט רוסומחו, המבורגרים מ-100 אחוז בקר טרי, קריספי צ'יקן ותוספות של נאגטס, צ'יפס טרי וקריספי כרוב. המקום כשר.
REHAB Wine Bar - בר יין חדש לשפית רימה אולברה
השפית משיקה את ריהאב ממש בצמוד למסעדה שלה, אואזיס. את היינות היא אצרה יחד עם חבר חובב ואספן יינות, ומובטח שהוא גם ירגש וגם יישאר נגיש מבחינת המחיר. את תפריט האוכל יצרה כמובן אולברה עצמה, והוא יכלול בין השאר מנת טוסקנה של זיתים מטוגנים במילוי גבינת עיזים ועשבי תיבול; כדורי מורטדלה איטלקית עם פיסטוקים קלויים; ואת הברוסקטה רומסקו של רימה, טבעונית או עם אנשובי.
שעות פעילות: שלישי-שבת 19:00-24:00
REHAB Wine Bar. מונטיפיורי 17, תל אביב. 03-6206022
מסעדת פופ אפ לרשת הקצביות מיטמן, תל אביב
קונספט "מהקצב לצלחת" של רשת הקצביות מיטמן חוזר לשרונה מרקט, עם מנות על בסיס נתחים מהקצבייה ובראשן ארוחת סטייק אנטרקוט ותוספות ב-89 שקלים. עוד בתפריט: מגש בשר זוגי עם 300 גרם אנטרקוט, 250 גרם פילה שייטל, קבב ונקניקיות של הקצב, קולסלאו, תפוחי אדמה וצ'ימיצ'ורי ב-152 שקלים (מהשעה 15:00) ומגש חברים עם 550 גרם פריים ריב על העצם, 250 גרם פילה שייטל, 250 גרם סינטה, קבב ונקניקיות, קולסלאו, תפוחי אדמה וצ'ימיצ'ורי ב-359 שקל (מתאים ל-4-5 קרניבורים).
מהקצב לצלחת. שרונה מרקט, קלמן מגן 3, תל אביב
סלואו דיינינג נפתחה מחדש, קיבוץ מורן
מסעדת השף שממוקמת בתוך מלון סלונס חזרה לפעילות. בימים ראשון-שבת היא מגישה בראנץ' בשעות 9:00-15:00, ובחמישי-שבת ב-19:30-22:30 ארוחות ערב, כמו פעם. התפריט של השף ניתאי יהלום כולל מנות חדשות ומעניינות המבוססות על דגים, פסטה טרייה וירקות והכל תוצרת עונתית מהמגדלים, החוות והשדות שמסביב. המסעדה והתפריט החדש עברו הידוק והיום אפשר להזמין בסלואו דיינינג פולנטה מתירס טרי (67 שקלים), טורטליני ממליגה (72 שקלים), סלט פאקוס בעגיר (52 שקלים), ארטישוק קונפי, ניוקי ריקוטה ופסטה פלפל שחור.
מלון סלונס, קיבוץ מורן
מבשלת הגליל נפתחה מחדש, קיבוץ מורן
מבשלת הגליל, שממוקמת גם היא בקיבוץ מורן, היא מסעדה מעולה עם מרפסת שצופה לנוף גלילי מטריף וגם היא חזרה לפעילות לאחרונה. כאן גיא סגל, יהב יעקב וחברי צוות מלון סלונס מגישים תפריט בשרי פשוט ואמיתי, ויחד איתו בירה טרייה שנמזגת מהחבית. מדי שבוע יש ספיישלים מעניינים, כמו טארט משמשים ופיסטוק, שיפוד במיה (45 שקלים) וטרטר בקר עם עגבניות שרופות וצ'ילי מותסס (52 שקלים).
שעות פעילות: רביעי-שישי מ-19:00, שבת 14:00-24:00
מבשלת הגליל, קיבוץ מורן