הבלאק פריידי כבר כמעט כאן והמבצעים הגדולים בכל מקום: לא מעט ישראלים מתכננים לרכוש באתרי האינטרנט השונים ולהזמין חבילות מחו"ל, אבל רגע לפני שמאשרים את התשלום כדאי לדעת שהסכום לא נגמר בסל הקנייה. גם בהזמנות באינטרנט חברות האשראי גובות מכם עמלות גבוהות ולא מוצדקות – כך תיפטרו מהן.
חברות האשראי השונות מבינות את הפוטנציאל ברכישות בחנויות בחו"ל או באתרי הקניות הזרים, ורובן משיקות מבצעים שונים ברשתות השונות שיוזילו את הקנייה: ב-max מציעים 20 דולר הנחה באמזון בקנייה מעל 75 דולר, ובויזה כאל מציעים הנחה של 15% באתר הפופולרי shein. אבל אל תתנו להנחות האלה לבלבל אתכם – חברות האשראי ממשיכות להרוויח על חשבונכם.
חברות האשראי גובות עמלת המרת מט"ח על כל קנייה שאינה בשקלים, גם אם מדובר בסכומים נמוכים במיוחד. עמלת המרת המט"ח נלקחת בכל עסקה שמתבצעת במטבע חוץ והיא מהווה אחוז מסוים משווי העסקה - בין 1% ל-3%. כך למשל, אם בכרטיס האשראי עמלת המרת המט"ח היא 3% וביצעתם עסקה של 500 דולר - אתם תשלמו 15 דולר כעמלה לחברת האשראי, שהם כיום כ-47 שקלים (תלוי בשער ההמרה שנקבע).
אז מה עושים? קודם כל מתמקחים ומנסים להוריד את העמלה. אם לא מצליחים? אפשר להוציא כרטיס אשראי חדש עם עמלה מוזלת. בנוסף, קיימים שיתופי פעולה של חברות האשראי עם קבוצות צרכנים כמו "רעות תקני לי" וקבוצת הפייסבוק "כזה אני רוצה", שדרכן תוכלו להוציא כרטיס אשראי של חברת MAX עם הטבות רבות: פטור מדמי כרטיס, עמלת המרת מט"ח של 1% בלבד ועוד.
בני בוחניק מנהל קבוצת הפייסבוק "כזה אני רוצה" מסביר: "עמלת המרה של 1% מאפשרת ללקוח לחסוך המון כסף שמצטבר בכל שנה למאות שקלים. לקוחות לפעמים מחפשים חיסכון של דולר או שניים בעסקה בקנייה בחו"ל, אבל שוכחים שיש להם עמלת המרה בכרטיס שגובה מהם כמעט 3% תשלום, והם יכולים לחסוך את זה".
על כן, בכרטיסי האשראי הצרכנים התעקשו דווקא על זה. "בתחילת התהליך של הפקת כרטיס אשראי הדבר שהכי התעקשנו עליו הוא עמלת ההמרה", מסבירה רעות. "היום אנשים מתווכחים עם חברות האשראי ומקבלים 2%-1.5% עמלה, כאן העמלה היא 1% וזאת העמלה המשתלמת ביותר רגע לפני חגי הקניות".
אופציה נוספת שתעזור לכם לחסוך את העמלה על ההמרה היא לפתוח חשבון מט"ח בסניף הבנק, כך שכל העסקאות בחו"ל יתבצעו באותו מטבע (דולר, אירו או מטבע אחר קבוע) ולא תידרשו לשלם את העמלה של המרת המט"ח בכרטיס האשראי. שי בדיחי, מנהל שותף ב"ידע שווה כסף", מציין שכדאי לבחור במטבע שבו אתם משתמשים לעיתים קרובות, שימנע מכם תשלום של עמלות קבועות, ולוודא שאת ממירים מספיק כסף בחשבון, כדי שלא תצטרכו לשלם את עמלת המינימום.
אין שום סיבה שאנחנו נמשיך לשלם כסף מיותר לחברות האשראי והבנקים השונים, ויש גם מה לעשות: מתמקחים או מוציאים כרטיס חדש ומקבלים פטור מעמלת המרת המט"ח ועל הדרך – דואגים גם לשאר הריביות והעמלות שאנחנו משלמים.