שווארמה היא כנראה המתחרה הכי חזקה מול הפלאפל על התואר "המאכל הלאומי", אבל אולי לא יפתיע אתכם לשמוע שמחיר המנה האהובה כל-כך, שאמורה להיות אוכל רחוב – שובר שיאים בשנה האחרונה.
הערב (שני) ב"מהדורה המרכזית" יצאנו לחוות את עליית המחירים בשטח. מול המצלמה הנסתרת שלנו, הודו המוכרים בדוכנים בזינוק. מנת שווארמה בפיתה למשל – תעלה 44 שקלים. אם תרצו להתפנק בשווארמה בלאפה – תיאלצו להיפרד מקצת יותר מ-50 שקלים, וזה המחיר לפני התוספות והשתייה.
"פתחנו את השווארמה הראשונה ב-2001", אומר חנן דבוש, מבעלי שווארמה דבוש. "אז, מנה עלתה 17 שקלים, והיום – פיתה ב-43 שקלים, ולאפה ב-51. זה מטורף, אנחנו לא מתביישים כי אנחנו לא מרוויחים עכשיו כסף".
דבוש נימק את הזינוק בכך שגם המחיר של השתייה הקלה, החשמל, הפלסטיק והעובדים עלה. לשם השוואה, לפני חמש שנים עלתה מנת שווארמה בפיתה ב"פאפא לאון" מ-25 שקלים ל-35, ב-"דבוש", התייקרה המנה האהובה ב-23%, ולאפה ב-19%. ב"קוסם" מחירה של שווארמה בפיתה עלה מ-2017 ב-25% ולאפה ב-20%. ארוחה בצלחת בשווארמיות המפורסמות יכולה להגיע ל-75 שקלים, לפני השתייה. חנן דבוש משתף במה שלדעתו יכול להוריד את המחיר: "אם יפתחו את השוק לייבוא של הודו קפוא מחו"ל, המחירים יצנחו".