מאסר על תנאי וקנס של 10,000 שקלים לבעל עסק מהדרום שמכר לציבור 5 מוצרי מזון מפוקחים במחיר מופקע בשיעור כולל של 170%. העונש המשמעותי שגזר בית משפט השלום בבאר שבע הגיע בעקבות כתב האישום שהגישה הלשכה המשפטית במשרד הכלכלה והתעשייה.

אזרח ששם לב להפקעת המחירים התלונן על כך למשרד הכלכלה והתעשייה אשר, באמצעות חוקרי מינהל אכיפה ומדידה, פתח בחקירה בבית העסק. מהביקורת שנערכה עלה כי נמכרו לציבור בהפקעה ניכרת, חמישה מצרכי מזון בסיסיים הנמצאים תחת פיקוח, ביניהם חלב, גבינה, שמנת ועוד.

הלשכה המשפטית של המשרד הגישה לבית המשפט כתב אישום כנגד בעל העסק בגין מכירת מוצרים מפוקחים בניגוד להוראות חוק הפיקוח על מצרכים ושירותים, אשר נועד להגן על ציבור הצרכנים ובעיקר על השכבות החלשות מפני הפקעת מחירים אסורה. בעבר התבטאו בתי משפט בנושא זה וטענו כי הפקעת מחירים הינה בבחינת גזלה מאנשים קשיי יום הנדרשים למוצרים בסיסיים שכאלה ובכלל מהציבור. 

השבוע, לאחר שהושג הסדר בתיק, הרשיע בית המשפט את בעל בית העסק במכירת המצרכים שבפיקוח מעל המחיר המפוקח וגזר עליו 6 חודשי מאסר על תנאי במשך שנתיים שבהן לא יעבור את אותה עבירה שבה הורשע,   קנס בסך 10,000 שקלים, וכן חייב אותו לחתום על התחייבות כספית נוספת בסך 25 אלף שקלים למשך 3 שנים, שבהן לא יעבור את אותה העבירה בה הורשע.

"מינהל אכיפה ומדידה  משקיע מאמצעים מוגברים מאוד על מנת להפחית את יוקר המחייה ולמנוע ניצול לרעה של צרכנים באמצעות הפקעת מחירי מזון בסיסיים", מסרה נאוה זקן, סמנכ"לית אכיפה ומדידה במשרד הכלכלה והתעשייה. "לאכיפה השוטפת נוספו לאחרונה שורה של מבצעים מיוחדים וממוקדים שנערכו ויערכו ברחבי הארץ על מנת להביא להפסקת התופעה הפסולה של הפקעות מחירים.  

"במסגרת זו יינתן דגש מיוחד להסרת ההפרות שהתגלו בביקורת וזאת לצד ביצוע אכיפה ממוקדת לגבי מפרים חוזרים וסדרתיים. בית עסק שיימצא מפר את החוק ומפקיע מחירים, ייפתחו כנגדו בהליכים פליליים ובנוסף לכך תבוצע בו ביקורות נוספות כדי לוודא שההפקעות תוקנו והוראות החוק נשמרות".