פרונקו, אשדוד

באשדוד לא חסרים יעדים קולינריים, אבל מנת סביח הגונה זה דווקא משהו שעד עכשיו היה קשה מאוד למצוא. בזכות שף ברק כהן (בוגר מסעדת ליליות), מעכשיו גם לאשדודים יש סביח משלהם, מנה אותה חקר ואחרי הרבה ניסויים הגיעה למנה האולטימטיבית שלו: חומוס, חריף, חצילים, ביצה קשה, סלט דודו, בצל סגול, פטרוזיליה ומיקס טחינה צהובה וטחינה ירוקה (32 שקלים למנה בפיתה, 36 שקלים למנה בחלה/בגט).

חוץ מאותו סביח ברק מציע כאן גם שניצל, קבב, פרחי כרובית מטוגנים, בשר מפורק אחרי בישול ארוך עם ירקות שורש וגם קציצות עיג'ה של אמא אורלי. לליווי המנות כהן גם מכין שפע סלטים טריים מדי יום, ביניהם סלט גזר עם שום וחריף, שום קונפי, חציל במיונז, חציל מטוגן, צ'ימיצ'ורי, טחינה ורודה/צהובה/ירוקה/לבנה. 

העבודה 50, אשדוד. שעות פעילות: ראשון-חמישי 09:00-17:000. כשר

פרונקו באשדוד - סביח, עיג'ה, שניצל, בשר מפורק (צילום: רונן מלחן, יחסי ציבור)
פרונקו באשדוד - סביח, עיג'ה, שניצל, בשר מפורק | צילום: רונן מלחן, יחסי ציבור

הכוסית

רק חצי שנה עברה מאז שנפתחה בתל אביב הוורמוטריה הראשונה והנה כבר יש 2 ורמוטריות בעיר. קרה בר מלכי הוותיק שנפתח לפני מעל עשור בכיכר רבין שינה את פניו והפך מגסטרו בר שכונתי לוורמוטריה עם תפריט של 40 ורמוטים, ביניהם גם מותגים ישראלים. בכוסית החדשה חוגגים שעות שמחות ב-17:00-19:00 במהלכם קונים מנת אוכל ומקבלים כוס ורמוט (או בירה או יין) ובשישי בצהריים מצטרפים לחגיגה גם אויסטרים ושמפניה שנמזגת לכוסות. על תפריט האוכל חתום השף אביב כהן (AKA, לוקאל) שהרכיב מנות נשנוש מגניבות כמו תמרים קונפי ואנשובי (28 שקלים), קרוקט כרישה (33 שקלים), ברוסקטות, סטרצ'טלה עם מטבוחה ושקדים (38 שקלים), שרימפס בשום עם אריסה יבשה (65 שקלים), תמנון עם קרם פרש צלפים (75 שקלים), לוביה ודגים נאים.

מלכי ישראל 5, תל אביב. ראשון-חמישי 17:00-23:30, שישי 12:00-17:00, שישי 12:00-17:00 ושבת 17:00-23:30

View this post on Instagram

A post shared by הכוֹסית - ורמוטריה מקומית (@hakosit_tlv)

מתחם jeruz yard בפתח תקווה

קריית המוזיאונים בפתח תקווה מתחדשת בבית קפה ובוטיק יין מבית יקבי ירושלים. מלבד לטעימת יינות ניתן לשבת במקום לשתות גם קפה וליהנות מכרירים, מאפים , גבינות וכו'.

חיים ארלוזורוב 30, פתח תקווה. ראשון-חמישי 09:00-17:00, שישי 09:00-13:00. כשר

JERUZ YARD (צילום: אורי מש, יחסי ציבור)
JERUZ YARD | צילום: אורי מש, יחסי ציבור