אתמול נכנסנו, בכאב גדול, למציאות של מלחמה שאין לדעת מתי תסתיים, ובאופן צפוי המצב הביא לסגירה אוטומטית של המסעדות בארץ. במצב הזה מה שנותר לנו הוא הסולידריות, ואכן מסעדות רבות (על סילו בחולון כבר סיפרנו לכם) נרתמו והחלו לארגן יוזמות פרטיות, גדולות וקטנות, של הכנת מזון והעברתו לכוחות הביטחון הפזורים ברחבי הארץ, ניצולי עוטף עזה, רופאים ואפילו עובדים סוציאליים.
חלק מהמסעדות מציעות הנחות לאנשי כוחות הביטחון בישיבה במקום או באיסוף, וחלקן, אף שנסגרו, משתמשות בכוח האדם ובחומרי הגלם לטובת אריזה ושינוע של מנות למקומות ולבסיסים הסובלים ממחסור. להתגייסות היפה הזאת אנחנו רוצים להפנות זרקור, גם כי היא מרגשת אותנו וגם כדי לאפשר למי שמעוניין לתת יד – להצטרף לאחת היוזמות.
במסעדת האחים פתחו חמ"ל לריכוז ושינוע אוכל עבור התושבים והלוחמים בדרום, וקוראים לכל הקולגות שלהם, בעלי המסעדות, להצטרף ליוזמה או לתרום חומרי גלם.
במלצר בית בירה בראשון לציון פתחו גם כן חמ"ל איסוף וסיוע לטובת הכנת חבילות של אוכל לא מבושל, חטיפים, מוצרי הגיינה וסיגריות. לפרטים ניתן לפנות לעמית מלצר, 050-5709736.
בביסטרו גרציא מקיבוץ העוגן תורמים אוכל מבושל וחומרי גלם לחיילים בבסיסים ברחבי הארץ ולמפונים מעוטף עזה שנמצאים באזור המסעדה (אתמול נשלח משם מזון למפונים מהעוטף שהתפנו לזיכרון יעקב). לפרטים נוספים ניתן להתקשר למספר 050-6930050.
במסעדות פופה (תל אביב) ומארי (נתניה) תורמים חומרי גלם רבים עבור חיילים ותושבים בעוטף - בשרים, דגים, ירקות ועוד, כשר בלבד. לפניות לטובת איסוף מזון יש לפנות לאילן חביב 054-2215196, או לאור מנדיל 050-8875140.
בחומוס שייקל'ה בראשון לציון פועלים בהתנדבות בכל מבצע ואירוע צבאי ופותחים את המטבח עבור כוחות הביטחון הפרוסים ברחבי הארץ, וכך גם הפעם. תושבי הדרום שנמצאים באזור יוכלו לאסוף מהם חבילות חומוס בשביל המשפחה והילדים, וגם יהיה אפשר לאסוף חומוס להעביר דרומה.
במסעדות קפה גן סיפור בחולון, כמו בסילו, פותחים את המסעדה במיוחד עבור כוחות הביטחון - משטרה, צה"ל, לוחמי האש, צוותי רפואה, פקחי עירייה, מד"א, עובדים סוציאליים ועוד, בהצגת תעודה וכמובן ללא תשלום, בין השעות 12:00 ל-16:00. אפשר לשבת במקום או לקחת באיסוף עצמי.
ברשת בתי הקפה MAE פותחים היום את סניפי אבן גבירול והבורסה עם קפה חינם לחיילים, ובערב עתידים אנשי הצוות לנסוע לאזור הדרום ולהציע קפה חינם בשטחי הכינוס של כוחות הביטחון וההצלה.
מיזם קולינרי בולט נוסף שגייס אליו מאות מתנדבים מעולם הקולינריה הוא זה של תאי קינן, אדם פרטי שהחליט לקחת על עצמו את המשימה לחבר בין שפים, טבחים ומסעדות ובין מי שזקוקים ויזדקקו למזון. עד כה הוא גייס כמות מכובדת של שפים וטבחים, ויש גם מסעדות שתרמו את מטבחיהן לטובת הכנת כמות גדולה של מזון שישונע דרומה. בנוסף - נפתח קמפיין גיוס המונים על מנת לממן רכישה של מוצרים נוספים.
>> קמפיין גיוס המונים נוסף, של קייטרינג דיילי איוונטס
"זה התחיל מסטורי פשוט באינסטגרם", מספר קינן. "ביקשתי מאנשים, מפורסמים ולא מפורסמים, לשתף את היוזמה הזאת ואני כל כך שמח לראות את ההירתמות של מאות האנשים שפנו על מנת לסייע בכל דרך, ישירה או עקיפה. התרומות הגיעו ממסעדות שהתגייסו, ספקים וסופרים שהעבירו לנו מוצרים במשך כל היום. אנחנו עושים הכל תוך כדי תנועה, אתמול הייתי לבד והיום הצטרפו אליי עוד מתנדבים כדי לנהל את כל הדבר הזה וגם לדאוג שהכל יגיע ליעדו".
וזו ההזדמנות להזכיר גם את משה כהן מקייטרינג מוצרלה הצפוני, שמקפיד להתנדב ולסייע לחיילים ככל האפשר, וגם כעת צפוי לעשות את דרכו יחד עם כמה עובדים ולחלק כנאפה מעשה ידיו לחיילים ולמתנדבים בבסיסים.
"אתמול בערב היינו עסוקים בלהסיע חיילים ממקום למקום, לתת להם טרמפים לבסיסים", הוא מספר. "היום אנחנו מגויסים לעזור איפה ולמי שצריך. אין בי פחד לנסוע לאזורים מסוכנים בגלל המצב, אני הבורג הכי קטן שיש במדינה אבל מנסה לעזור במה שאני רק יכול, גם אם זו רק מנת סוכר טעימה לחיילים שלנו".
"עשינו את זה בעבר", ממשיך כהן, "ונעשה את זה גם עכשיו ובמערך גדול יותר. כל יום נגיע לבסיסים עם מגשי כנאפה חמים, וניתן להם גם חיבוק ואהבה יחד עם המנה, בתקווה שכולם יחזרו בשלום. אנחנו לא יכולים לשבת בבית, גם ככה אין עבודה, כל האירועים בוטלו. אנחנו מרגישים משותקים, אבל מצד שני יש פה מלחמה על הבית, ובמצב כזה חייבים לעשות מעשה. הלוואי שהייתי יכול להיות מועיל יותר, אבל אוכל זה מה שאני יודע לעשות".