פרגיות בתנור
עוף וירקות בתבנית אחת שמתבשלים ברוטב מצוין של תפוזים, סויה, חרזל דיז'ון ועוד דברים טובים. מי שחייב יכול להכין גם אורז, פתיתים או קוסקוס ליד. כלום עבודה, וארוחה מזינה מצוינת לתחילת שבוע, שעם קצת איפוק יישאר ממנה גם למחר ואולי אפילו מחרתיים.
פשטידת תירס
הסיפור מאחורי הפשטידה הזאת טמון בארוחות שבת חלביות. נתחיל לומר שזהו קונספט שאנחנו דווקא מחבבים מאוד, אבל לקרן אגם, כמו שבטח לישראלים רבים - הקונספט הזה נשמע מוזר מאוד בהקשר של ארוחות שישי, שלרוב כוללות עוף או בשר. אחרי שהתארחה בארוחת שישי חלבית, קרן אגם יצאה ממנה מאוהבת בפשטידה הזאת. אין כאן שמנת, אלא קוטג', יוגורט, פטה וקצת מוצרלה, ככה שהיא גם פשטידת תירס רזה. אםשר להשתמש בגבינות עיזים ואפשר ברגילות - זה כבר תלוי בכם.
סלט קינואה, כרובית וגרגירי חומוס
סלט מזין ומעולה של קינואה, כרובית, עשבי ותיבול וגרגירי חומוס (אפשר לחלוטין להשתמש בחומוס קפוא) שקולים קצת עם תערובת תבלינים. אין כמו סלט שמספק ארוחה שלמה בפני עצמו, בטח כשהקיץ פה.
למתכון: סלט קינואה עם כרובית וגרגירי חומוס