הימים בה בקבוק ערק עלה 30 שקלים אמנם עברו מהעולם, אבל גם אחרי רפורמת המיסוי של שר האוצר לפיד, יש מקומות שבהם תוכלו למצוא אלכוהול במחיר נמוך יחסית. בהשוואה של חדשות 2 ואתר "פרייסל", נמצאו פערים של עשרות אחוזים בין רשתות השיווק השונות.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בבדיקה שנערכה התברר כי מקום הקנייה הזול ביותר תלוי בסוג האלכוהול המועדף עליכם: אם תרצו למשל לקנות וודקה מסוג "גריי גוס", תשלמו עליה בדיוטי פרי 177 שקלים לליטר, ואילו ברשתות השיווק תוציאו מחיר יקר יותר של לפחות 200 שקלים. גם וודקה מסוג "אבסולוט" הייתה זולה יותר בדיוטי פרי - 57 שקלים בלבד, בעוד ב"בנא" מחיר ליטר עמד על 70 שקלים, ב"בית היין" 80, וב"חינאווי" כ-90 שקלים.
אבל אם אתם מחובבי הוויסקי, לא תמיד הדיוטי פרי יהיה הבחירה המשתלמת ביותר - עבור וויסקי מסוג "בושמילס", תשלמו בדיוטי פרי 142 שקלים, בעוד ברשת השיווק "בנא" תשלמו עליו 129 שקלים - 13 שקלים פחות. לעומת זאת רשתות בהן מחיר הוויסקי היה יקר במיוחד הן "חינאווי" שם מוכרים ליטר וויסקי 153 שקלים, "בית היין" בו תשלמו 166 שקלים , וב-"בית המשקאות של נפתלי" תשלמו את המחיר הגבוה ביותר - 185 שקלים.
"הצריכה של האלכוהול האיכותי עלתה - ובשאר ירדה"
אך אם אתם מעדיפים וויסקי של המותג "ג'יימסון", הדיוטי פרי הוא דווקא כן אחת מהאפשרויות הזולות בהן תוכלו לבחור. על ליטר וויסקי תשלמו שם 124 שקלים, בעוד ב"בית היין" תוציאו 135 שקלים, ב"בנא" וב"בית המשקאות של נפתלי" תצטרכו להיפרד מ-140 שקלים, ובחינאווי יעלה לכם ליטר ויסקי לא פחות מ-150 שקלים.
ניר ערוסי, סמנכ"ל מכירות ברשת "בנא משקאות", הסביר על שינויי הצריכה בעקבות המיסוי החדש, ואמר כי "לא רואים ירידה בצריכת האלכוהול, אלא שינוי בסוג האלכוהול אותו צורכים הלקוחות. אבל שמים לב שהצריכה עלתה בכל הנוגע לאלכוהול האיכותי, שהמחירים שלו הוזלו בכ-50 אחוזים. מצד שני, המוצרים מהרמה היותר נמוכה, כמו הערק שמחירו עלה בצורה מאוד משמעותית - שם רואים ירידה משמעותית בצריכה".
מאז שקפצו מחירי האלכוהול, הצרכנים הצמאים לבקבוקים זולים רגישים הרבה יותר מפעם למחיר. הבדיקה מוכיחה שכשההפרשים כל כך גדולים, כדאי להתאמץ ולהשוות מחירים לפני שקונים.